OJC neemt ook Udense horde (1-3)

Vooraf hoopten de liefhebbers op een mooie confrontatie tussen UDI en OJC. Na vijf minuten spelen was de wedstrijd echter al min of meer beslist toen OJC met 0-2 voor stond. Het vervolg was een gelijkopgaande strijd waarin UDI de bezoekers echter onvoldoende onder druk kon zetten. OJC kon afwachten en wachten op de kans die zou gaan komen. Nadat Meeuwsen in de tweede helft de 1-3 scoorde was de wedstrijd beslist. UDI kreeg nog de mogelijkheid om de marge te verkleinen maar Tuithof miste de toegekende strafschop die wellicht de spanning nog een beetje terug had kunnen brengen.

UDI kon vandaag niet in de sterkste formatie aantreden tegen koploper OJC Rosmalen. Eerder deze week nam Rob Zegers vanwege aanhoudend blessureleed het besluit om definitief de schoenen aan de wilgen te hangen. In de verdediging ontbrak Thijmen de Ruijter vanwege een schorsing en voorin moest Wolf verstek laten gaan vanwege werkzaamheden bij PSV. Het gevolg was dat Tuithof de positie op rechtsbuiten in nam. Ook Hofmeijer was niet fit maar besloot toch te starten. Normaal gesproken zijn de natuurgrasvelden in deze periode van het seizoen niet al te best en wordt door velen gewezen op het feit dat kunstgras een betere oplossing is. De grasmat op het Udense sportpark toonde vandaag echter aan dat gewoon gras ook goed te bespelen is want het veld lag er voortreffelijk bij. Direct vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat OJC vol de strijd aan ging en dat resulteerde al in de tweede minuut in de eerste treffer door Meeuwsen die vanaf de zijkant aangespeeld werd en vanaf de rand van de zestien meter verwoestend uit haalde.

UDI was nog nauwelijks van de tegentreffer bekomen toen ook de 0-2 al in het net achter doelman Witjes lag. Nu was het Dibbets die vanaf links een prima pass gaf op Geerts die de bal met de borst aan nam en uit de draai fraai binnen schoot. OJC gaf in deze eerste minuten dus direct het visitekaartje af en liet bovendien zien waarom de ploeg bovenaan staat en in uitstekende vorm is. In de opvolgende periode gaat het spel op en neer zonder grote mogelijkheden voor een van beide ploegen. Halverwege de eerste helft wordt er door een OJC-er een lichte overtreding gemaakt binnen de zestien meter waarna scheidsrechter Peters tot ontzetting van de Rosmalenaren naar de stip wijst. Hofmeijer zette zich achter de bal en schoot beheerst de 1-2 binnen. UDI probeert in het vervolg de druk wat op te voeren maar OJC doelman Tinus hoeft niet in actie te komen. Enkele minuten voor rust lost Meeuwsen weer een hard schot maar doelman Witjes redt bekwaam.

Na de rust blijft van Zuidam achter in de kleedkamer en komt Lars van Geelkerken in het veld in de voorhoede te spelen. Het spelbeeld van de eerste helft blijft gelijk met OJC dat rustig af wacht en UDI dat niet bij machte is voor gevaar te zorgen. Tien minuten na de rust gaat de wedstrijd definitief op slot wanneer Meeuwsen links voor het doel goed wordt vrijgespeeld, hard uithaalt en zijn schuiver in het Udense doel ziet verdwijnen (1-3).

Op het veld volgen wat irritaties bij kleine overtredingen of acties waarbij de scheidsrechter het volgens de spelers niet bij het juiste eind heeft. Bij UDI kampen dan zowel Hofmeijer als van Zanten met blessures waarbij eerstgenoemde zich moet laten vervangen. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd krijgt UDI nog een penalty toegekend wanneer Scholts een overtreding maakt op Wassenberg en met rood moet vertrekken. Tot verbazing van velen plaatst Tuithof zich achter de bal maar zijn inzet wordt simpel gekeerd door doelman Tinus. Na het laatste fluitsignaal is duidelijk dat de beste ploeg vandaag heeft gewonnen en dus ook terecht de koploper blijft. UDI was vandaag niet bij machte het de bezoekers voldoende lastig te maken. Volgende week gaat de reis naar Valkenswaard waar UDI aan gaat treden tegen De Valk.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk (65. Dick Smits), Nick van Dijk, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Anwar Tuithof, Randy Hofmeijer (76. Hakop Aslamjan), Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (46. Lars van Geelkerken).