Onverdiende winst Gemert tegen UDI (1-0)

Velen hadden de afgelopen weken uitgekeken naar het treffen tussen Gemert en UDI. De derby kende vandaag echter weinig hoogtepunten en van een echte derbysfeer was ook nauwelijks sprake. De eerste helft was UDI voetballend gezien duidelijk de betere zonder tot grote kansen te komen. Na de rust ging de wedstrijd meer gelijk op en leek het op een gelijkspel uit te draaien. Twee minuten voor tijd was het echter raak met de eerste grote kans voor Gemert die door Erik van Dijk op uitstekende wijze werd benut. Een bijzonder zure nederlaag voor de Udenaren die minimaal een punt hadden verdiend.

UDI-trainer Bas Gösgens begon vandaag met dezelfde elf als de laatste wedstrijden. Bij Gemert ontbraken Habraken en Paardekooper als gevolg van schorsingen. Of de concurrentie van Sinterklaas en de koopzondag veel invloed hebben gehad zal nooit duidelijk worden maar naar schatting "slechts" zo'n 1200 toeschouwers bevolkten sportpark Molenbroek deze namiddag. UDI begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg snel onder druk. De Udenaren speelden zeer verzorgd en kregen ook de eerste kansen. Na een voorzet van Tuithof kon Bart van Schijndel de bal slechts met het hoofd schampen en liet daarmee een prima kans onbenut. Na zo'n twintig minuten de eerste actie van een Gemert-speler richting Udens doel. Het schot van Philippart ging echter een halve meter naast. De rest van de eerste helft was voor de Udenaren. Eerst was er een bekeken balletje van Tuithof die echter op het dak van het doel belandde tot opluchting van de Gemertenaren. Even later was het weer Tuithof die een bekeken krullende bal net getoucheerd zag worden waarmee het een hoekschop werd. Enkele minuten voor de rust brengt UDI een hoge bal in die uitverdedigd wordt en voor de voeten van Wassenberg valt. Deze schiet in en raakt daarbij duidelijk de arm van een speler van Gemert. Waar UDI schreeuwt om een strafschop laat scheidsrechter van den Elzen doorspelen omdat hij geen opzet heeft waargenomen. De neutrale toeschouwer heeft een eerste helft gezien met UDI als de voetballende ploeg en thuisploeg Gemert die geen moment kan waarmaken waarom men op dit moment koploper is in de hoofdklasse B.

Na de pauze was de strijd aanvankelijk meer gelijk op. UDI hanteerde wat meer de lange bal en vergat de rust te nemen met balbezit. Gemert kreeg dus nu iets meer bal bezit maar kon zich niet onderscheiden. Enkel een goede kopbal van Lalisang kon als wapenfeit genoteerd worden. Naarmate de wedstrijd dan vordert voert UDI de druk weer op en gaat het nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Enkele kleine mogelijkheden komen er ook maar het Gemertse centrum met Mark van Dijk en Dennis Bouma speelt sterk en geeft weinig mogelijkheden weg. Toch krijgt UDI nog mogelijkheden via ondermeer Wassenberg en Wolf. Met nog een minuut of vijf te gaan is het Wassenberg die sterk is, de bal goed afschermt en dan teruglegt op de inlopende Wolf maar met een uiterste inspanning redt Bouma de bal voordat Wolf kan binnenschuiven.

Met nog twee minuten op de klok kreeg UDI echter de grote domper te verwerken. Op links werd Jeffrey Driessen goed vrijgespeeld die vervolgens een uitstekende pass heeft op Erik van Dijk. De Gemertse klasbak laat zijn kwaliteit zien als hij de bal beheerst aanneemt en vervolgens met een bekeken geplaatste bal UDI-doelman van Hoeij kansloos laat en de Gemert-aanhang laat juichen (1-0). De teleurstelling bij de Udenaren na het laatste fluitsignaal was begrijpelijkerwijs groot maar men zal zich vast moeten houden aan het gegeven dat men hier op bezoek bij de koploper de thuisclub bijna op de knieen had. Door de nederlaag is het gat met de koplopers nu zeven punten geworden en is de wedstrijd van zondag thuis tegen EHC van groot belang om niet te ver af te zakken in de middenmoot.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (77. Mustafa Seddiqi), Rob Zegers (55. Jaap Benkers), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (57. Michiel van Zuidam).