Overtuigende winst UDI bij Baronie (1-3)

UDI kwam vandaag naar Breda met de missie om drie punten mee te nemen naar Uden en daarin slaagden de Udenaren volledig. Tegenstander Baronie kon nauwelijks iets afdwingen terwijl UDI voor veel dreiging zorgde over de vleugels en bovendien achterin sterk verdedigde waarbij vrijwel alle directe duels werden gewonnen door de Udenaren. Nog voor de rust kwam UDI op een 1-2 voorsprong. Na de rust werd het al snel 1-3 en was de wedstrijd feitelijk gelopen omdat Baronie niet in staat was het UDI lastig te maken. De gasten mochten zichzelf misschien verwijten dat er niet een of twee extra doelpunten werden gemaakt maar de winst en de drie punten waren dik verdiend.

Het was een troosteloze ambiance vandaag op sportpark de Blauw Kei in Breda waar UDI het op moest nemen tegen Baronie onder het toeziend oog van een kleine 100 toeschouwers waarvan de ruime meerderheid afkomstig uit Uden. Bij UDI ontbrak vandaag Robin van Cuijk die in de warming-up tot de conclusie moest komen dat zijn enkel niet voldoende hersteld was en op dit hobbelige veld zou dat zeker niet beter worden. Gelukkig voor de Udenaren kon van Zanten wel in de basis starten met wederom Benkers en Smits als verdedigers op de vleugels. De eerste minuten van de wedstrijd begon wat aftastend met twee teams die vooral even de controle wilde zien te krijgen. De meest opvallende momenten in de beginfase waren voor Baronie-speler Peragon die twee maal voor het oog van de scheidsrechter gewillig naar de grond ging en na de tweede keer geel kreeg wegens een schwalbe.

Na het eerste kwartier nam UDI de wedstrijd in handen en kwam het eerste gevaar via de vleugels. Eerst is er een prima voorzet van Dick Smits maar Wassenberg kan onvoldoende richting aan zijn kopbal geven. Even later is het echter wel raak wanneer van Zuidam, in uitstekende doen, op links zijn tegenstander passeert en met rechts de bal loepzuiver in de voeten van Joep van Geelkerken plaatst die eerst op de paal tikt maar de rebound zelf in het doel werkt en daarmee de verdiende 0-1 voorsprong realiseert. Nog geen minuut later is er een sterke actie van Wassenberg waarbij uiteindelijk van Zuidam de rebound net naast schiet. Baronie probeert wel aan te vallen maar de Udense verdedigers staan goed en winnen vrijwel elk individueel duel door scherper te zijn en steeds net voor de tegenstander te kruipen. Toch loopt UDI tegen de gelijkmaker aan wanneer Sweres op het middenveld van Zanten vasthoudt maar toch door mag gaan, uitwijkt naar de rechtse flank en een lage voorzet geeft die door Thijmen de Ruijter ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt. UDI is door deze tegentreffer echter absoluut niet van slag en zet direct weer druk naar voren. Een fraaie voorzet van Wolf die zijn directe tegenstander weer eens te snel af was wordt door van Zuidam over gekopt. Nog voor de rust komt UDI echter al weer op voorsprong wanneer van Geelkerken op rechts aan de zijlijn de bal veroverd richting achterlijn gaat en een fraaie voorzet geeft op van Schijndel die voor zijn directe tegenstander komt en de 1-2 binnen kopt. Een fraaie treffer en zeer verdiende voorsprong voor de Udense ploeg.

UDI gaat na de rust vrolijk verder en krijgt al weer snel loon naar werken. Na een overtreding op Wassenberg op zo'n twintig meter voor het doel plaatst Hofmeijer zich achter de bal en zorgt Wassenberg voor wat actie in de muur. De trap van Hofmeijer gaat mooi voorbij de muur en ook doelman van Gestel heeft het nakijken (1-3). De Udenaren blijven aanzetten en de hardwerkende Wassenberg krijgt twee kansen maar weet geen treffer te produceren. Halverwege de tweede helft moet Witjes dan voor het eerst in actie komen op een schot van Peragon maar de redding is eenvoudig. Even later moet trainer Sweres met rood naar de tribune na opmerkingen richting de scheidsrechter die het in de ogen van Baronie enkele malen niet bij het rechte eind had.

UDI trok zich niets aan van die reacties en bleef geconcentreerd spelen waardoor het wederom enkele goede kansen wist te creëeren via ondermeer van Schijndel, Wassenberg en de ingevallen Lars van Geelkerken. In de extra tijd moet Witjes nog een keer zijn kunnen tonen en doet dat bekwaam door Kevin Keehnen van scoren af te houden. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning van de Udenaren die zich vandaag uitstekend hebben laten zien met het vertoonde spel dat veel vertrouwen geeft voor de kraker die zaterdagavond op het programma staat wanneer Gemert op Paaszaterdag op bezoek komt in Uden.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Thijmen de Ruijter, Dick Smits, Matthias van Zanten, Bart van Schijndel, Joep van Geelkerken, Randy Hofmeijer, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (73. Lars van Geelkerken).