Teleurstellende bekerstart UDI tegen SteDoCo (1-3)

UDI maakte vandaag een uitermate teleurstellende start in het bekertoernooi met een 1-3 thuisnederlaag tegen zaterdaghoofdklasser Stedoco. De hoofdrol werd vandaag opgeeist door de scheidsrechter van dienst welke een aantal beslissingen nam waar de Udense spelers en begeleiding het duidelijk niet mee eens waren. Het gevolg waren twee rode kaarten en een aantal gele kaarten. Voetballend gezien had UDI het lastig met een sterk achteruit leunend Stedoco wat loerde op de kansjes. UDI kon moeilijk door de verdediging heen komen en pas na de 0-3 werd de Udense eer gered door een kopbal van Nick van Dijk.

Bij UDI ontbraken vandaag de beide buitenspelers en dus werd er weer gestart met een 4-4-2 met Seddiqi en Wassenberg als diepste spelers en van Schijndel en Tuithof hangend aan de zijkanten. De eerste twintig minuten gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs met UDI dat het meeste balbezit had maar geen gevaar wist te stichten. Helaas werd in deze periode ook al direct duidelijk dat een neutraal trio op dit niveau eigenlijk noodzakelijk is. De assistent-scheidsrechter bij Stedoco stond met regelmaat met de vlag in de lucht en scheidsrechter van de Rest nam die signalen steeds over. Het Udense publiek en de begeleiding op de Udense bank zagen een aantal keren de situatie echter heel anders en dus werd er het nodige geroepen. Uiteindelijk leverde dat UDI-trainer Gösgens al halverwege de eerste helft een vermaning op van de scheidsrechter. Na bijna een half uur krijgt van Schijndel zijn eerste kansje maar de doelman redt uitstekend. Met nog acht minuten te gaan barst het tumult los wanneer de assistent-scheidsrechter aan Udense zijde vlagt voor buitenspel maar de scheidsrechter door laat spelen en Willem Looijen de 0-1 aan mag tekenen. Aan UDI-zijde krijgen dan van Hoeij en Hofmeijer geel wegens commentaar op de leiding. Terwijl de assistent nog steeds met de vlag omhoog staat wordt er afgetrapt maar blijft het hectisch. De scheidsrechter gaat vervolgens naar de zijkant en stuurt Gösgens met rood weg. Deze blijft echter staan en dus staakt de scheidsrechter de wedstrijd voor korte tijd.

Na de pauze start UDI iets feller en zijn de eerste kansen ook voor de Udense ploeg. Eerst is het Seddiqi die een vrije kopkans krijgt maar ruim naast mikt. Enkele minuten later wordt Wassenberg aangespeeld en wringt zich langs twee tegenstanders maar zijn schot gaat rakelings naast. Uit de eerste aanval van Stedoco krijgt men een vrije trap op de rand van de zestien meter en het is Roel de Kruyk die de vrije trap met een lage schuiver binnen schiet. UDI probeert vervolgens wel aan te vallen maar blijft tegen de fysiek sterke verdediging aan lopen. In de zestigste minuut volgt de volgende domper voor de Udenaren wanneer Stedoco uit een goede aanval op 0-3 komt via een treffer vanaf links door Sam Versluis. Vlak hierna scoort UDI wanneer Joep van Geelkerken een fraaie voorzet geeft en Nick van Dijk binnen kopt. De Udense ploeg blijft aanvallen en krijgt nog kansjes middels Wassenberg en de ingevallen Hakop Aslamjan waar doelman de Groot prima redt. Achteraf is de conclusie dat UDI zich de eerste helft vooral heeft laten leiden rond de perikelen met de leiding. In de tweede helft werden wel wat pogingen gedaan maar het aantal kansen was te weinig en dus een teleurstellende uitslag van deze wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal kreeg Hofmeijer van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart en dus kreeg hij ook een rode kaart gepresenteerd. Volgende week zaterdag staat de volgende bekerwedstrijd op het programma in Leerdam tegen LRC. LRC wist tegen TEC te winnen (0-2) en dus zal UDI zaterdag in Leerdam moeten winnen om kans te maken zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers (80. Robin van Cuijk), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Anwar Tuithof (64. Hakop Aslamjan), Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Sam Wassenberg en Mustafa Seddiqi.