Terechte puntendeling in bekerduel tussen LRC Leerdam en UDI (1-1)

Zaterdag eersteklasser LRC Leerdam en UDI maakten er vandaag voor het oog van zo'n 150 toeschouwers een vermakelijk duel van. LRC kwam voor rust op voorsprong na zwak verdedigen in het Udense centrum. Beide ploegen kregen volop kansen maar gescoord werd er voor rust niet meer. Na de pauze begon UDI sterk en kwam het uiteindelijk ook verdiend aan de gelijkmaker na een fraaie treffer van spits Wassenberg. In het restant van het duel kregen beide teams ook weer uitstekende mogelijkheden maar uiteindelijk bleef het 1-1. UDI moet dus komende dinsdag op bezoek bij TEC met minimaal twee doelpunten verschil winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Vandaag begonnen de eerste perikelen al voor aanvang van de wedstrijd toen scheidsrechter van Berkel van oordeel was dat de tenues van LRC Leerdam (wit/paars) en UDI teveel op elkaar zouden lijken met als belangrijkste argumentatie dat op de rug van de Udenaren de rugnummers in een wit vlak staan. De man in het zwart was niet te vermurwen en dus moest UDI spelen in de reserveshirts van de thuisploeg aangezien de Udenaren zelf geen reservetenues hadden meegenomen. Bij UDI begon Zegers op de bank zodat Cremers weer links achterin mocht starten. Voorin waren de beide vleugelspelers van Zuidam en Wolf weer fit genoeg om te starten. De Udenaren begonnen niet al te sterk aan het duel en lieten vooral in het centrum van de verdediging al in de eerste minuten enkele spelers wat te gemakkelijk doorkomen. Al in de derde minuut kwam LRC hierdoor op voorsprong toen het LRC weer niet moeilijk genoeg werd gemaakt. Het eerste schot was nog een prooi voor UDI-doelman Witjes maar in de rebound was het Danny Verwolf die goed afrondde. UDI is dan even van slag en LRC blijft aanzetten. Hans Odijk en de eerdergenoemde Verwolf kregen nog prima kansen maar wisten het doel niet te treffen.

Aan de andere kant krijgt van Schijndel vandaag de eerste kans wanneer hij een voorzet van Wassenberg net over werkt. Even later is van Zuidam goed bezig wanneer hij twee tegenstanders passeert en vanaf links op doel af gaat maar zijn inzet in de korte hoek wordt gekeerd door doelman Bron van LRC. De thuisclub is niet onder de indruk en countert naar hartelust. Het is Vincent Verheul die aan een slalom begint en ook Witjes passeert maar zijn schot wordt van de lijn gered door Nick van Dijk. In de fase die dan volgt neemt UDI het heft in handen en begint aan een reeks aanvallen op het doel van LRC. Op rechts is Wolf ongrijpbaar voor zijn tegenstander Gielens die vooral vaak het rugnummer ziet van de Udenaar. We zijn dan pas halverwege de eerste helft en de stand had al zomaar 2-2 kunnen hebben gestaan. LRC ontsnapt vervolgens aan een strafschop tegen wanneer Wolf in de zestien finaal tegen de grond wordt gelopen. LRC komt moeizaam onder de druk vandaan maar wanneer het aan de andere kant opduikt is het ook meteen gevaarlijk. Dit wordt nog eens geillustreerd wanneer Muilenberg een prima vrije trap inschiet maar Witjes de bal uit de hoek weet te tikken. De laatste tien minuten is het vooral Bart van Schijndel die bij UDI voor het gevaar zorgt en vandaag ook een van de betere spelers was. Eerst kopt hij voortreffelijk door op Wolf die zijn schot voorlangs ziet gaan. Aansluitend krijgt van Schijndel een schietkans en een kopkans maar beide keren redt doelman Bron uitstekend.

Na de pauze komt Zegers in het spel voor Cremers waarna UDI achterin met driëen gaat spelen en van Zanten opschuift naar het linkermiddenveld. UDI heeft in deze fase het meeste balbezit maar tot echte kansen komt het nog niet. Na zo'n twintig minuten is het Wassenberg, die voor die tijd tamelijk onzichtbaar was, die aangespeeld wordt net buiten de zestien goed wegdraait en vervolgens de bal fraai via de onderkant lat in de verre hoek schiet. De gelijkmaker is meer dan verdiend voor de Udenaren. LRC heeft het lastig en heeft nu steeds meer moeite de aansluiting naar voren te vinden. Toch blijft de ploeg gevaarlijk met individuele acties wanneer het snel omschakelt. UDI-doelman Witjes laat echter zijn klasse zien wanneer hij in een een op een duel redding brengt. De rebound die dan volgt wordt door Thijmen de Ruijter van de lijn gewerkt en dus blijft de stand gelijk. Enkele minuten voor tijd lijkt UDI op voorsprong te komen wanneer de ingevallen Seddiqi een mooi schot lost maar zijn inzet spat op de lat uiteen. Aan de andere kant krijgt Verwolf ook nog een prima kans maar zijn schot in de slotminuut gaat naast. Door dit resultaat eindigt LRC Leerdam met vier punten in deze poule met een doelsaldo van 3-1 op de tweede plaats achter poulewinnaar Stedoco. UDI moet dus dinsdag in Tiel in ieder geval winnen van TEC om zich mogelijk te plaatsen voor de tweede ronde. Een eenvoudige opgave zal dat echter niet worden.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers (46. Rob Zegers), Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf (73. Mustafa Seddiqi), Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (60. Hakop Aslamjan).