UDI eenvoudig voorbij EHC

Na de deceptie van de 1-0 nederlaag afgelopen week bij Gemert moest UDI vandaag de drie punten halen om de aansluiting met de top drie niet te verliezen. De eerste helft was UDI heer en meester en kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong via twee doelpunten van Wassenberg. Na de rust werd het meer een wedstrijd mede ook doordat EHC snel de 2-1 maakte. Toch was UDI de bovenliggende partij en dat werd benadrukt door de fraaie 3-1 van Michiel van Zuidam. UDI staat nu weer op de derde plek op de ranglijst en kan zich op gaan maken voor de topper van volgende week uit bij koploper Blauw Geel'38.

UDI trainer Bas Gösgens moest vandaag noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de startopstelling tegen Gemert. Verdediger Thijmen de Ruijter moest naar aanleiding van zijn vierde gele kaart een wedstrijd toekijken en Tim Wolf moest ziek verstek laten gaan. De logische vervangers waren Jaap Benkers en Michiel van Zuidam. UDI begon scherp aan het duel en mocht al na vijf minuten de eerste treffer verwelkomen. Na slecht uitverdedigen van EHC kwam Wassenberg recht voor het doel in balbezit. Alleen op doelman Collin van Eijk afgaand maakte hij geen fout en scoorde beheerst de 1-0. Vier minuten later was het alweer raak toen Hofmeijer met een steekbal Wassenberg weer vrij voor het doel zette en nu maakte de Udense spits de kans af met een fraaie lob over de doelman in het lege doel. De rest van de eerste helft was het UDI dat in balbezit was maar weinig openingen kon vinden richting de voorwaartsen. Vlak voor rust was er nog een kans voor Tuithof na doorkoppen van Wassenberg maar de jongeling besloot met een bal buitenkant voet die ver over het doel ging.

Na de rust blijft Hofmeijer die zich vlak voor rust verstapte achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Dick Smits op het middenveld te spelen. Voordat de Udenaren beseffen dat de tweede helft is begonnen staat EHC op 2-1. Het is invaller Lloyd Borgers die ingespeeld wordt, wel heel simpel mag wegdraaien bij verdediger van Dijk en beheerst de aansluitingstreffer binnen schiet. De bezoekers hebben even een opleving en het is wederom Borgers die een goede kans krijgt maar doelman van Hoeij redt bekwaam op zijn kopbal. In de tegenaanval krijgt UDI een prima kans. Vanuit de snelle omschakeling komt van Zuidam op rechts in balbezit, snelt voorbij zijn tegenstander en geeft een perfecte pass op spits Wassenberg die besluit met een schot op de paal. In deze eerste vijf minuten na rust heeft het publiek al meer actie voor het doel gezien als in de gehele eerste helft. Bij UDI zijn inmiddels ook van Cuijk en Seddiqi in de ploeg gekomen voor Zegers en Tuithof. EHC krijgt dan via Starmans nog een goede kans maar van Hoeij tikt de bal uit de benedenhoek. De thuisclub heeft de wedstrijd ook weer onder controle en het is wachten op de derde treffer waarmee de wedstrijd op slot gaat. Even lijkt het erop dat Seddiqi voor die treffer gaat zorgen maar zijn doelpunt wordt, terecht, afgekeurd wegens buitenspel.

Nog geen halve minuut later is het alsnog raak wanneer van Geelkerken een lange bal geeft op van Zuidam die technisch beheerst de bal in een beweging controleert en de sprint richting EHC-doel inzet. De vleugelspeler laat vandaag zien het voetballen zeker nog niet verleerd te zijn en scoort met een rake schuiver de 3-1. In het verdere verloop van de partij valt enkel nog de gele kaart op die UDI-doelman van Hoeij ontvangt wegens aanmerkingen op de leiding terwijl de scheidsrechter aan de andere zijde van het veld is. UDI stijgt door deze winst weer naar de gedeelde derde plaats van de ranglijst en ziet nu uit naar het treffen van volgende week zondag wanneer men in Veghel op bezoek gaat bij koploper Blauw Geel'38.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Rob Zegers (57. Robin van Cuijk), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer (46. Dick Smits), Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Michiel van Zuidam, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (65. Mustafa Seddiqi).