UDI en Blauw Geel in evenwicht

Beide teams begonnen vandaag in een aangepaste opstelling met aan beide zijden de nodige invallers. UDI had de eerste helft wat meer controle en kwam ook verdiend op voorsprong. Met een afstandsschot kwam Blauw Geel echter gelijk. Na de rust was het een weinig enerverend schouwspel waarbij UDI wederom de bovenliggende partij was en ook weer op voorsprong kwam door een tweede treffer van Wassenberg. Het laatste half uur bracht pas in de slotminuten nog enkele aardige momenten. De gelijkmaker van Korkmaz in de slotminuut bracht beide ploegen weer in evenwicht. Daarmee eindigde voor UDI deze competitie met een puntje in dit laatste duel en een vijfde plaats in de eindstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van een viertal spelers die aan het einde van het seizoen gaan stoppen of de vereniging verlaten. Rob Zegers moest al eerder dit seizoen afscheid nemen wegens aanhoudend blesssureleed. Mustafa Seddiqi, Hakop Aslamjan en Anwar Tuithof gaan volgend seizoen hun geluk bij een andere vereniging beproeven. Bij UDI ontbraken vandaag ondermeer van Zanten, van Schijndel, Wolf en Benkers. Ook bij Blauw Geel speelden diverse invallers waarbij anderen met het oog op de nacompetitie werden gespaard. UDI begon het meest voortvarend aan de wedstrijd waarbij doelman Maas al snel op de proef werd gesteld middels schoten van Hofmeijer en Wassenberg waarna Lars van Geelkerken in de rebound nog de paal raakte. Na bijna twintig minuten was er het eerste gevaar van Blauw Geel toen Bryan van Deurzen alleen op doel af ging maar Thijmen de Ruijter voorkwam met een goede sliding zijn doelpoging.

Even later kwam UDI op voorsprong toen Lars van Geelkerken met een fraaie dieptepass Wassenberg bereikte en de topscoorder van de Hoofdklasse B liet zijn kwaliteiten zien en scoorde met een lage schuiver. Even later is het Seddiqi die een goed schot lost maar doelman Maas redt bekwaam. Na een half uur spelen komen de gasten uit het niets op gelijke hoogte wanneer Desley Schilders vanaf ruim dertig meter uithaalt en doelman Witjes verrast (1-1).

Na de rust is de eerste kans voor Blauw Geel maar Camiel van Doorn is te gehaast en mikt naast. In de 54e minuut veert de UDI-aanhang op wanneer Hofmeijer een vrije trap buiten bereik van doelman Maas op de paal mikt. Nog geen minuut later is het alsnog raak wanneer Dick Smits vanaf links een voorzet geeft die door Wassenberg beheerst wordt binnen geknikt. Enkele minuten later krijgt de Ruijter een reuzekans maar zijn kopbal uit een hoekschop gaat naast. Beide ploegen geloven het vervolgens wel en het spelniveau zakt aardig weg. Aan beide zijden wordt er nog volop gewisseld maar het spel blijft gelijk. Enkele minuten voor het einde lijkt UDI de voorsprong uit te bouwen wanneer Hakop Aslamjan vrij wordt gespeeld maar zijn inzet mist de overtuiging.

In de slotminuut van de wedstrijd komt Blauw Geel dan toch weer gelijk wanneer Korkmaz vanaf zo'n twintig meter aanhaalt en de bal via de linkerpaal in het doel verdwijnt. Met dit gelijke spel eindigt UDI op de vijfde plek van de ranglijst en is het seizoen definitief afgelopen. Blauw Geel, Gemert en Dongen gaan in de nacompetitie strijden voor een mogelijke promotie. Aan de onderkant van de ranglijst is het doek definitief gevallen voor Venray en gaan Nuenen en EHC de nacompetitie in voor handhaving in de Hoofdklasse. Volgend seizoen kunnen we in ieder geval sv TOP verwelkomen als kampioen van de 1e klasse Zuid 2. In de 1e klasse Zuid 1 was het Vlissingen die de titel veroverde maar de kans lijkt groot dat die ploeg in de Hoofdklasse A uit zal komen in het nieuwe seizoen.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Robin van Cuijk (75. Frank Wijdeven), Nick van Dijk, Thijmen de Ruijter, Dick Smits, Mustafa Seddiqi (60. Hakop Aslamjan), Joep van Geelkerken, Randy Hofmeijer, Lars van Geelkerken (46. Anwar Tuithof), Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam.