UDI hard onderuit bij Groene Ster (5-1)

De Udenaren kregen vandaag een ruime nederlaag te verwerken. Op bezoek bij Groene Ster kwam UDI al in de eerste minuut op 0-1 maar keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Na de rust probeerde UDI met wissels de wedstrijd te keren maar dat lukte niet. Groene Ster troefde UDI af en kreeg de betere kansen waarna een 5-1 eindstand op het scorebord kwam. Een sterk collectief en hard werken van de Heerlenaren leverde vandaag de verdiende drie punten op voor de thuisploeg.

UDI-trainer Bas Gösgens moest het vandaag doen zonder een viertal geblesseerden (Randy Hofmeijer, Michiel van Zuidam, Dimitri Cremers en Jaap Benkers) maar gelukkig konden Nick van Dijk en Matthias van Zanten ondanks lichte blessures wel aan de aftrap verschijnen. Vandaag koos hij ervoor om te starten met Anwar Tuithof op linksbuiten en Bart van Schijndel centraal op het middenveld. De wedstrijd was precies 60 seconden oud toen de keuze van de trainer werd bevestigd. Tuithof ging op links door en in plaats van te kappen naar zijn favoriete rechterbeen volgde een passende voorzet met links die door Sam Wassenberg beheerst binnengekopt kon worden. Ondanks de snelle achterstand was de thuisclub niet echt van slag en zocht het onder aanvoering van de ervaren middenvelders van Kesteren en Zafarin de voorwaartsen. Groene Ster speelde met Eloy Cox als diepe man en Schirra hangend vanaf rechts. De eerste kans voor de thuisclub kwam via Cox die op links door ging maar Thijs van Hoeij wist bekwaam in te grijpen. De rebound door Zafarin ging hard via de onderkant van de lat het veld weer in.

De thuisclub was sterker in de duels en creëerden steeds kansen door slimme combinaties op het middenveld. Binnen een kwartier kwam Groene Ster dan ook al aan de gelijkmaker toen van Kesteren in een rechtstreeks duel met de Ruijter wel erg gemakkelijk kon wegdraaien en de 1-1 binnen schoot in de verre hoek. De Udenaren komen geen moment echt in de wedstrijd wanneer de aanvallen niet lopen en de vleugels nauwelijks gevonden kunnen worden. Zowel over de grond als door de lucht wint Groene Ster vrijwel elk duel. Na bijna een half uur spelen levert dat de thuisclub de voorsprong op. Eerst is het Roel Schirra die aan mag leggen maar zijn inzet gekeerd ziet worden door van Hoeij. In de rebound krijgt hij echter weer de bal en speelt laag in waar van Cuijk zich laat aftroeven door de ervaren Zafarin die de bal van achteren voor zijn voeten het doel in tikt.

Na de rust gaat de wedstrijd verder zoals deze voor rust was geeindigd. UDI probeert van alles maar kan geen echte vuist maken. Sterker nog het is Groene Ster dat met veel inzet blijft aanvallen en na een schitterende actie met meerdere een-twee's een doelpoging van verdediger David Thijssen slechts een hoekschop ziet worden. Bij UDI komen dan Aslamjan en Seddiqi in de ploeg voor Tuithof en Zegers en zet trainer Gösgens de boel om. Van Cuijk zakt een linie en Wolf gaat centraal op het middenveld spelen waarna van Schijndel naar linksvoor gaat, Aslamjan naar rechtsvoor en Seddiqi als extra spits fungeert. Alle omzettingen ten spijt levert dit helaas voor de Udenaren geen verbetering op. Groene Ster houdt de boel achter dicht en speelt bij balbezit snel de lange bal richting Eloy Cox die voorin bergen werk verzet en een echte handenbinder is voor de Udenaren. Eerst is het Cox die vanaf de rand zestien meter naar binnen kapt en hard uithaalt maar zijn inzet gaat dan nog net voorlangs. Even later een vrijwel identieke actie maar in plaats van de verre hoek schiet hij nu in de korte hoek en UDI-doelman van Hoeij is dan verslagen. Bij UDI is het dan helemaal gedaan en verlangt men naar het einde van de wedstrijd. Groene Ster heeft de smaak echter te pakken en blijft vrolijk aanvallen. Eerst is het Schirra die rand zestien meter helemaal vrijgelaten wordt en via de onderkant van de lat de 4-1 binnen schiet. In de slotminuut wordt de Ruijter door Eloy Cox flink onder druk gezet en raakt hij de bal zodanig dat die over van Hoeij in het eigen doel belandt. Met de 5-1 nederlaag is de deceptie compleet en gaat UDI met gebogen hoofd richting kleedkamer. Groene Ster heeft vandaag laten zien dat het aardig kan ballen en de positie op de ranglijst tot vandaag te laag was. Voor UDI is het nu zaak zich snel te herpakken en ervoor te zorgen dat men er zondag in de wedstrijd tegen Schijndel weer staat.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers (68. Mustafa Seddiqi), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (59. Hakop Aslamjan).