UDI in derby eenvoudig voorbij Gemert (2-0)

Zo'n 1000 toeschouwers waren zaterdagavond getuige van een derby waarbij de toeschouwers niet op het puntje van de stoel hoefden gaan te zitten. UDI was de bovenliggende partij, maakte twee uitstekende doelpunten en won daardoor ook meer dan terecht. De Udenaren hadden zelfs nog prima kansen op meer treffers maar in de afwerking had men wat pech. Gemert kon aan de andere kant weinig indruk maken en maakte ook niet de indruk perse voor de winst te willen gaan.

De voetballiefhebbers kijken altijd uit naar de confrontaties tussen UDI en Gemert. Op deze zaterdagavond waren er weer de nodige liefhebbers uit de regio op de wedstrijd afgekomen. Veel bekende oud-spelers stonden langs de lijn om de verrichtingen van de beide teams te aanschouwen. Bij UDI werd gestart met dezelfde opstelling als afgelopen zondag waarbij alleen de buitenspelers Wolf en van Zuidam van flank hadden gewisseld. Het meespelen van Wolf was verrassend omdat hij de hele week niet getraind had maar veelvuldig onder behandeling van de medische staf was geweest. De start van de wedstrijd was onderhoudend met twee teams die de duels opzochten. Na ruim tien minuten veren de toeschouwers op wanneer Gemert via Bathiri een bal onderkant lat schiet en in de tegenstoot Tim Wolf vanaf de middenlijn op volle snelheid alleen op doelman van Ommeren af gaat. De redding van de Gemert-goalie is echter subliem en levert UDI enkel een hoekschop op.

Na twintig minuten spelen komt UDI op voorsprong wanneer van Geelkerken vanaf links een vrije trap mag nemen waarbij Wassenberg goed voor zijn man komt en aan de eerste paal goed inkopt (0-1). Het lijkt of er bij Gemert dan al iets knapt want de bezoekers gaan slordiger spelen waardoor UDI enkele kansen krijgt. Eerst is het Dick Smits, wederom betrouwbaar spelend, die langs twee spelers soleert maar zijn schot gekeerd ziet worden. Even later mag Wassenberg op de rand van buitenspel vertrekken. Alleen voor doelman van Ommeren probeert hij het met een boogbal maar zijn inzet mist het doel ruimschoots. Na bijna een half uur spelen moet Benkers met een spierblessure naar de kant en wordt vervangen door de weer herstelde Nick van Dijk die de positie op rechtsachter over neemt.

In de pauze blijkt ook Wassenberg met een spierblessure te kampen en dus wordt de Udense spits vervangen door Mustafa Seddiqi. UDI is ook na de pauze de ploeg die de overhand heeft en vooral via de prima spelende Bart van Schijndel het middenveld in handen heeft. Tien minuten na de rust lijkt UDI op weg naar de volgende treffer wanneer Wolf alleen op het Gemert-doel af gaat en binnen de zestien overduidelijk wordt vastgehouden. Scheidsrechter Franssen wuift de protesten echter weg en laat doorspelen. Twee minuten later komt het doelpunt dan toch wanneer Hofmeijer vanaf rechts een haarfijne pass geeft op van Schijndel die uit de loop de bal op de slof neemt en van buiten de zestien fraai raak schiet. De wedstrijd ging daarmee ook direct op slot want Gemert liet geen enkel moment meer iets van inspiratie zien om nog echt voor een treffer te gaan. UDI kreeg nog een prima kans via Seddiqi maar van Ommeren redde bekwaam. Tegen het einde van de wedstrijd ging Wolf nog maar eens op volle snelheid voorbij zijn tegenstanders maar zijn schot kon geblokt worden. In de rebound leek een Gemert speler hands te maken maar ook nu liet de scheidsrechter gewoon doorspelen.

Al met al een eenvoudige winst voor de Udenaren in de derby tegen Gemert die helaas de echte spanning ontbeerde en daardoor misschien ook niet het echte kijkspel werd wat de aanhang zo graag had gewild. Over twee weken wacht UDI een lastige uitwedstrijd wanneer het in Hoensbroek op bezoek moet bij EHC. Onderin is Bekkerveld namelijk al gedegradeerd maar EHC en Venray staan beide direct daarboven en moeten dus winnen om eventuele degradatie te ontlopen. Met de vandaag opgelopen blessures zal het bovendien de vraag zijn wie er dan fit genoeg zijn om te kunnen starten. Voorlopig is het echter even tevreden zijn met de drie punten tegen Gemert.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers (26. Nick van Dijk), Thijmen de Ruijter, Dick Smits, Matthias van Zanten, Bart van Schijndel, Joep van Geelkerken, Randy Hofmeijer, Tim Wolf, Sam Wassenberg (46. Mustafa Seddiqi) en Michiel van Zuidam (82. Lars van Geelkerken).