UDI kansloos onderuit tegen topklasser Capelle (0-3)

UDI speelde zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen zaterdag topklasser Capelle. Al snel bleek dat de gasten niet alleen op papier sterker waren maar ook op het Udense kunstgras was de ploeg uit Capelle a/d IJssel duidelijk de betere ploeg. Uiterst efficient werd omgesprongen met de verkregen kansen zodat met de rust al een 0-2 stand bereikt was. UDI stelde daar weinig tegenover omdat de voorhoede nauwelijks bereikt kon worden. Na de rust, waarin veel was gewisseld, kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Capelle had de controle over de wedstrijd en gaf de Udenaren slechts weinig ruimte om tot kansen te komen. Halverwege de tweede helft zorgde Rothman voor de 0-3 eindstand met een fraai gekrulde trap.

Marvin Strik kopt de 0-1 binnen

De Udenaren begonnen vandaag wederom met het centrum Zegers en van Dijk en van Zanten vanaf links. Voorin mocht Hakop Aslamjan het vanaf rechts proberen en speelde van Zuidam vanaf de vertrouwde linkerflank met Wassenberg daar tussenin. UDI had het direct vanaf de aftrap al lastig omdat het net niet scherp genoeg begon. De gasten van Capelle waren wel scherp en profiteerden al in de derde minuut van onzorgvuldig verdedigen bij de Udense ploeg zodat Marvin Strik ongehinderd de 0-1 kon binnenkoppen. De ploeg van Capelle oogde veel volwassener en was rustig aan de bal en had geen problemen de vrije man te vinden. Na ruim tien minuten spelen kwam er een klein kansje voor UDI toen Thijmen de Ruijter op rechts goede door kwam en een voorzet gaf welke door Joep van Geelkerken echter niet goed geraakt kon worden zodat zijn inzet het doel miste. Aan de andere kant liet spits Peter de Lange zien hoe het wel moest want na een vrije trap vanaf links door Den Hartog knikte hij eenvoudig de 0-2 binnen. Met Peter de Lange heeft Capelle een uitstekende spits die zich nauwelijks van de bal laat zetten, sterk is aan de bal en bovendien ook nog beschikt over technische bagage. UDI kijkt dan binnen het kwartier al tegen een duidelijke achterstand aan. De ploeg uit Uden probeert het wel maar de opbouw van achteruit komt nauwelijks op gang en wanneer de middenvelders in balbezit komen weet men de voorhoede niet echt te vinden. Alle drie de Udense voorwaartsen kunnen geen vuist maken tegen hun directe tegenstanders. Met nog ruim 5 minuten te gaan krijgt UDI ineens twee mogelijkheden. Eerst wordt van Zuidam diep gestuurd maar de linkeraanvaller wordt simpel van de bal gezet voordat hij echt gevaarlijk kan worden. De grootste kans voor rust is echter voor Bart van Schijndel die met een lange bal door het centrum diep wordt gestuurd en alleen op de doelman van Capelle af kan gaan. Helaas voor de Udenaren is de inzet van de middenvelder te slap om gevaar te stichten en daarmee wordt een 100% kans om zeep geholpen.

Peter de Lange kopt de bal in waar Hofmeijer net niet bij kan

In de rust worden bij UDI zes spelers gewisseld met ondermeer een volledig nieuwe voorhoede met Wolf, Seddiqi en Tuithof. Voordat de wedstrijd goed en wel op gang is moet de eveneens ingevallen Jaap Benkers aan de bak om een inzet van Marvin Strik van de doellijn te halen. Even later krijgt Tuithof een mooie kans na een steekbal van Hofmeijer maar zijn inzet is slap en eenvoudig te pareren door de doelman. Ook bij Capelle wordt er volop gewisseld maar veel invloed heeft dat niet op het spel. De bezoekers blijven de betere ploeg die elkaar steeds net wat simpeler weten te vinden en weinig overbodige meters maken. Halverwege de tweede helft volgt de mooiste treffer van de middag wanneer Gertjan Rothman de bal krijgt aangespeeld en van net buiten de zestien de bal achter doelman van Hoeij krult (0-3). UDI krijgt daarna nog één kans wanneervan Zanten met een fraaie pass Tuithof alleen voor de doelman zet maar de Udense aanvaller ziet zijn schot met de benen gekeerd worden en dus blijft de Udense ploeg vandaag zonder treffers. Vandaag was in ieder geval duidelijk dat een ploeg als Capelle op dit moment een maatje te groot is voor de Udenaren. Toch was het een nuttige oefenwedstrijd omdat de spelers gedwongen werden de duels aan te gaan en weinig tijd kregen om de bal te controleren. Komende dinsdag speelt UDI de volgende oefenwedstrijd en ontvangt dan in Uden NEC/Fc Oss A1 en daarmee weer een heel andere kaliber team maar ook een team waar weer andere eisen aan de spelers zullen worden gesteld. De wedstrijd begint dinsdag om 19:30 uur.

Nick van Dijk had het zeer lastig tegen de sterke en balvaste Capelle-spits de Lange

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (46. Jaap Benkers), Nick van Dijk (72. Thijmen de Ruijter), Rob Zegers (46. Dimitri Cremers), Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer (62. Joep van Geelkerken), Joep van Geelkerken (46. Robin van Cuijk), Bart van Schijndel (62. Dick Smits), Hakop Aslamjan (46. Tim Wolf), Sam Wassenberg (46. Mustafa Seddiqi) en Michiel van Zuiddam (46. Anwar Tuithof).