UDI met moeite voorbij hekkensluiter Bekkerveld (2-1)

De thuiswedstrijd van UDI tegen rode lantaarndrager Bekkerveld was van een mager niveau. In de eerste helft kregen beide teams enkele kansen maar gescoord werd er pas vlak voor rust en wel door Bekkerveld na balverlies van UDI. Na de rust herstelde UDI zich enigszins en kwam op voorsprong door doelpunten van van Zuidam en van Schijndel. Tekenend was wel dat er vervolgens niet doorgedrukt kon worden en de gasten nog enkele gevaarlijke momenten voor het doel wisten te creëeren. Ondanks moeizaam spel echter wel drie punten voor de Udenaren.

De Udenaren begonnen vandaag met het centrale verdedigingsduo de Ruijter en Hofmeijer en Dick Smits op de linkerverdedigingsplek. De wedstrijd begon van UDI-zijde niet al te scherp en het was Bekkerveld dat de eerste druk kon ontwikkelen. Het was Thomas Kuijer die de eerste keer vrij kwam voor doelman Witjes maar die redde uitstekend. De volgende kans was voor Wassenberg maar zijn schot ging voorlangs. De bezoekers uit Heerlen speelden frank en vrij en kregen wederom twee prima kansen via spits Sjors van Velzen. UDI-doelman Witjes was echter scherp en tikte de bal uit de benedenhoek. Langzaam kreeg UDI wat meer grip op het spel en kwam het ook tot kansen. Eerst was er een schot van Joep van Geelkerken dat via de lat over ging en later tikte Uri Lens een schot van Bart van Schijndel uit de hoek. Met nog tien minuten voor de rust was het balverlies van Wassenberg op het middenveld dat een Bekkerveld-counter inleidde. De snelle Ruben Henssen kreeg de bal aan de middenlijn aangespeeld en kon alleen op het UDI-doel afgaan om vervolgens beheerst de bal achter doelman Witjes te plaatsen (0-1). Michiel van Zuidam kreeg vlak voor rust ook nog een kans maar wederom liet doelman Uri Lens zijn kwaliteiten zien.

In de rust greep trainer Gösgens in en bracht de licht geblesseerde Matthias van Zanten toch in het spel voor van Cuijk zodat Hofmeijer weer kon doorschuiven naar het middenveld om daarmee het evenwicht in het team weer te herstellen. Of enkel deze wissel het grote verschil bracht is moeilijk aan te geven maar feit was wel dat UDI direct wat beter ging spelen. Al binnen drie minuten resulteerde dat in de gelijkmaker voor de Udenaren. Het was Wassenberg die van Zuidam met een mooie pass diep stuurde op links. De linkeraanvaller van de Udenaren maakte een op een met doelman Uri Lens geen fout en krulde de bal netjes in het doel. Bekkerveld liet zich niet van zijn stuk brengen en kreeg via Ruben Henssen een goede kans maar doelman Witjes kon vandaag zijn kunnen laten zien en ranselde de bal uit de hoek. Het vervolg van de wedstrijd bracht de toeschouwers niet echt op de banken. Beide ploegen hadden moeite om tot goede aanvallen te komen.

Halverwege de tweede helft kwam UDI toch op voorsprong toen Bart van Schijndel op randje van buitenspel met een steekbal werd vrijgespeeld. Hij omspeelde beheerst doelman Lens en bracht de 2-1 op het scorebord. Waar de toeschouwers hoopten dat UDI zou kunnen doordrukken en direct de beslissing kon forceren kon de Udense ploeg dat helaas niet voor elkaar krijgen. Het spel bleef onrustig en doordat Bekkerveld met wat opportunisme nog wat hoge ballen voor het doel bracht bleef het spannend. UDI kreeg ook nog enkele kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer. Al met al een wedstrijd die gewoon drie punten oplevert maar verder snel vergeten kan worden. Volgende week gaat UDI op bezoek bij Baronie in Breda, de huidige nummer zes van de ranglijst.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer (80. Anwar Tuithof), Dick Smits, Robin van Cuijk (46. Matthias van Zanten), Bart van Schijndel, Joep van Geelkerken, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam.