UDI neemt drie punten mee in Venray (1-3)

De harde wind van de afgelopen dagen zorgde er voor dat het hoofdveld van Venray redelijk bespeelbaar was vandaag. De eerste helft had UDI de betere kansen maar kwam het uiteindelijk ietwat gelukkig op een 0-1 voorsprong. Direct na de rust kreeg eerst Venray twee goede kansen waarna UDI genadeloos de wedstrijd op slot gooide door binnen enkele minuten uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. Het restant van de wedstrijd had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden waarbij beide ploegen nog kansjes kregen, Venray ook eenmaal scoorde, maar de winst voor de Udenaren geen moment in gevaar kwam.

Lange tijd zag het er deze week niet naar uit dat er vandaag gespeeld zou kunnen worden in Venray. Door de harde wind werden de velden echter letterlijk droog geblazen en konden beide teams vandaag aan de aftrap verschijnen. De duels tussen UDI en Venray leverden in het verleden vaak opmerkelijke wedstrijden op met veel doelpunten en bijzondere wendingen. Zeker in Venray heeft UDI het altijd lastig om de punten te halen. Bij UDI ontbraken vandaag Hofmeijer en Zegers zodat achterin weer een plaats werd ingeruimd voor van Cuijk en Dick Smits centraal op het middenveld mocht acteren. De eerste twintig minuten gebeurde er nauwelijks iets al had UDI wel het balbezit en ook het betere van het spel. De eerste actie voor een van de doelen was een hoekschop van Venray die scherp voor gebracht werd maar door iedereen werd gemist. Na vijfentwintig minuten de eerste kans voor UDI wanneer Bart van Schijndel vanaf rechts op randje buitenspel door mocht gaan en alleen op doelman Nielen af gaat. Helaas voor de Udense ploeg besluit van Schijndel zelf tot de actie waar afspelen op links ook een optie was geweest. UDI wordt nu echter wel dwingender en ziet twee schotpogingen van Wassenberg gekeerd worden door de doelman van Venray. Enkele minuten voor rust komt UDI dan toch verdiend op voorsprong. Het is van Cuijk die van achteruit een hoge bal richting de zestien meter van Venray afvuurt waar van Schijndel het geloof in heeft. Hij springt samen met doelman Nielen net buiten de zestien omhoog en ziet dat de bal niet goed geraakt wordt door de doelman en dus vrij voor de voeten komt en daarmee de 0-1 simpel binnen getikt kan worden. Op slag van rust moet UDI-doelman Witjes voor het eerst echt in actie komen op een schot van Gommers maar diens inzet wordt goed gekeerd.

Na de rust is het Venray dat iets feller start en via Chris Jakobs op voorsprong had kunnen komen maar de aanvaller was oog in oog met doelman Witjes niet rustig genoeg en zag zijn inzet gekeerd worden met de voet. Even later een scrimmage voor het Udense doel en weer krijgt Venray een mogelijkheid. Vrijwel vanuit de tegenstoot is UDI echter dodelijk effectief wanneer van Zuidam op links in een aanval betrokken is en subliem doorspeelt op Joep van Geelkerken die vanaf links een keer controleert en vervolgens hard in de korte hoek binnen schiet (0-2). Enkele minuten later gaat de wedstrijd definitief op slot wanneer UDI-spits Wassenberg op de middenlijn aangespeeld wordt en de sprint inzet richting Venray-doel. Aanvankelijk lijkt hij te ver naar rechts te worden gedreven maar de Udenaar laat zijn klasse zien en met een harde schuiver in de linkerbenedenhoek is Venray definitief geklopt. Het restant van de wedstrijd kent geen bijster hoog niveau meer met Venray dat met wissels nog iets wil bewerkstelligen. Wanneer invaller Tom Kessels op rechts vrij mag opkomen en beheerst teruglegt op Hendrix (een van de beste spelers aan de zijde van Venray) wordt het nog 1-3 maar daar blijft het dan ook bij. Een prima winst voor de Udenaren die nu uit mogen kijken naar de ontmoeting van komende zondag wanneer het Heerlense Groene Ster op bezoek komt. De uitwedstrijd ging daar met 5-1 verloren dus zal er de nodige motivatie zijn om dat zondag recht te zetten. De tweede periodetitel in de Hoofdklasse B ging vandaag naar OJC Rosmalen dat in eigen huis het bezoekende Baronie met 7-0 verpulverde. Langs deze weg dan ook de welgemeende felicitaties voor de ploeg uit Rosmalen.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Dick Smits (81. Jaap Benkers), Sam Wassenberg (74. Mustafa Seddiqi) en Michiel van Zuidam.