UDI ook tegen koploper Blauw Geel met lege handen

Op deze laatste speeldag voor de winterstop moest UDI proberen het gat met de beide koplopers Gemert en Blauw Geel te verkleinen. Helaas voor de Udenaren lukte dat vandaag niet. De thuisclub was duidelijk niet van plan het publiek te vermaken en liet UDI het spel maken. De eerste helft was UDI ook duidelijk de sterkste maar goede kansen bleven uit. Na de rust profiteerde Blauw Geel optimaal toen een verdwaalde bal door Verbakel werd binnen getikt. UDI bleef aanzetten maar kon nauwelijks voor echt gevaar zorgen. De tweede treffer van de thuisclub in blessuretijd was louter voor de statistieken. UDI kan zich na de winterstop enkel nog richten op de derde plek want de tien punten voorsprong voor de beide koplopers lijken onoverbrugbaar te zijn.

blauwgeel udi1

Het publiek had er vandaag blijkbaar zin want zo'n 1300 toeschouwers vonden een plekje langs het hoofdveld van de Veghelnaren. Verheugend voor UDI was ongetwijfeld ook om te zien dat de meerderheid van het publiek ook nog eens uit Uden kwam. UDI begon vandaag in de verwachtte opstelling waarbij Tuithof op links weer de voorkeur kreeg van de technische staf. De start van de wedstrijd was duidelijk voor UDI met Blauw Geel dat zich voor eigen publiek heel ver terug liet zakken. De gasten maakten het spel en waren veelvuldig in balbezit. Bij de thuisclub was opvallend hoe makkelijk de spelers naar het kunstgras gingen bij de eerste de beste lichte aanraking. Scheidsrechter Meijers liet zich daarmee in het begin enkele keren foppen maar herstelde zich later prima. Terwijl UDI het spel maakt loert Blauw Geel op de kansjes en het is doelman van Hoeij die zich moet strekken bij een uitstekende trap van Guus Peters. Even later moet de Udense doelman ook ingrijpen bij een schot van Wiekema maar hij deed dat naar behoren. Wassenberg kreeg nog een kans uit een moelijke hoek maar zijn schot ging voorlangs.

blauwgeel udi2

De tweede helft wordt een duel dat zich aanvankelijk vooral op het middenveld afspeelt met twee ploegen die niets af kunnen dwingen. Na een onhandige actie aan de linkerkant valt een verdwaalde bal op de rand van de zestien meter voor de voeten van Danny Verbakel en de linkeraanvaller maakt geen fout door beheerst de 1-0 binnen te leggen. Blauw Geel zet zich daarmee in een zetel want nu hoeft men echt niet meer en kan rustig achteruit leunen en UDI het werk laten doen. De Udenaren proberen van alles maar krijgen geen echte kansen gecreeerd. Menig UDI-supporter vraagt zich bovendien af waarom de technische staf niet tot wisselen over gaat want enkele spelers zitten duidelijk niet in de wedstrijd. Pas vijftien minuten voor tijd komt de eerste wissel wanneer Tuithof wordt vervangen door van Zuidam. De invaller laat direct zien voor meer gevaar te zorgen en komt met enkele goede voorzetten zonder dat er een echte kans uit voortvloeit. In de laatste tien minuten gooit UDI alles naar voren maar het euvel blijft dat men maar niet tot kansen kan komen. In blessuretijd kunnen Korkmaz en van der Sanden in een tegenstoot vanaf de eigen helft alleen op UDI-doelman van Hoeij af. Even lijkt het nog mis te gaan maar uiteindelijk scoort van der Sanden de 2-0. Het thuispubliek durft dan pas echt te juichen omdat nu zeker is dat de Blauw Gelen winterkampioen zijn geworden. Al met al was deze derby geen hoogstaande wedstrijd waarbij de thuisclub de paar kansen die het kreeg wel wist te benutten en dus zal concluderen dat men terecht gewonnen heeft. Rekenkundig gezien is daar ook niets tegen in te brengen en dus voert men samen met Gemert de ranglijst aan bij aanvang van de winterstop. Voor UDI is het zaak de komende weken de rust goed te gebruiken en hopelijk wat scherper weer aan de tweede helft van de competitie te beginnen. Het doel zou dan moeten zijn om mee te doen om de derde plaats danwel de derde periode te behalen om daarmee tot een positief einde van het seizoen te komen.

blauwgeel udi3

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers (77. Mustafa Seddiqi), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (75. Michiel van Zuidam).