UDI ruim voorbij SJC in oefenduel (1-4)

Tijdens het trainingsweekend in Noordwijk speelde UDI op zaterdagmiddag tegen SJC uitkomend in de 1e klasse van de zondagamateurs. UDI was de eerste helft veel beter dan de thuisclub die zich geen raad wist met het felle druk zetten en snelle combinaties. Met de rust was de stand dan ook al 0-3 waarbij nog enkele goede mogelijkheden niet waren benut. Na de rust werd volop gewisseld en was UDI minder dwingend maar SJC wist ook nauwelijks gevaar te stichten. Aan het het einde was de stand 1-4 in het voordeel van de Udense ploeg en daarmee een dik verdiende overwinning.

Bij de Udenaren bleven wederom een aantal spelers noodgedwongen aan de zijlijn. Trainer Bas Gösgens kon vandaag geen beroep doen op Randy Hofmeijer, Matthias van Zanten, Thijs van Hoeij, Jaap Benkers en Anwar Tuithof. UDI begon fel aan de wedstrijd op het kunstgras in Noordwijk. Steeds wanneer SJC wilde opbouwen werd er razendsnel collectief druk gezet en daar wisten de gastheren duidelijk geen raad mee. Bovendien had UDI met Wolf en van Zuidam op de flanken veel snelheid en dat betaalde zich snel uit. Al na acht minuten werd Wolf met een steekpass van Bart van Schijndel op rechts diep gestuurd. De aanvaller legde uitstekend terug op de inlopende Wassenberg en daarmee was de 0-1 een feit.

Nog geen minuut later had het al 0-2 kunnen staan toen Wassenberg met buitenkant voet net naast schoot. Nog voordat een kwartier verstreken was kwam die 0-2 alsnog toen van Zuidam goed druk zette op de SJC-doelman bij een hoge bal, de bal veroverde en simpel kon binnentikken. SJC had veel moeite de voorwaartsen te bereiken en de enige echte kans voor de spits van de Noordwijkers werd met de voet gekeerd door doelman Witjes. Na bijna een half uur krijgt Wassenberg een grote kans maar hij wil het te mooi doen en vergeet gewoon strak af te maken. Ook linkerverdediger Robin van Cuijk krijgt nog een goede kans maar oog in oog met de doelman weet hij niet tot scoren te komen. Op slag van rust komt dan toch het derde doelpunt wanneer Wassenberg met een steekbal van Schijndel wegstuurt die op de doelman af gaat en goed ziet dat op links van Zuidam mee komt. Zijn pass opzij wordt door de Udense aanvaller simpel binnen getikt zodat de 0-3 op het scorebord komt.

In de rust wordt er flink gewisseld en komen bij UDI Hakop Aslamjan, Mustafa Seddiqi en Lars van Geelkerken in de ploeg. UDI blijft echter gewoon op dezelfde voet verder gaan en SJC onder druk zetten. Na een kwartier is het van Zuidam die een bal onderschept en alleen op doel af gaat maar gestuit wordt door de doelman van SJC. Met nog een half uur te spelen mag A1-keeper Brian Vialle zijn debuut maken in het eerste elftal.

Het spel golft dan wat op en neer zonder dat een van beide teams tot grote kansen weet te komen. Met nog een kwartier te gaan krijgt de thuisploeg een indirecte vrije trap op de rand van de zestien na vermeend gevaarlijk spel. De vrije trap wordt goed voorbij de muur geschoten en doelman Vialle is kansloos (1-3). In het laatste deel van de wedstrijd moet Lars van Geelkerken met een ogenschijnlijk vervelende blessure het veld verlaten. Het slotaccoord van de wedstrijd is toch voor de Udenaren. Na wederom een goede actie op de linkerkant van Michiel van Zuidam kan Wolf de teruggelegde bal binnen tikken en daarmee de eindstand op 1-4 brengen. Ook Seddiqi krijgt nog een dikke mogelijkheid maar stuit op de doelman van SJC. Voor de Udenaren vandaag een prima oefenduel waarin het een goede partij op de mat wist te leggen. Volgende week zondag wacht de herstart van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Nuenen.

Opstelling UDI: Denny Witjes (60. Brian Vialle), Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Rob Zegers (46. Mustafa Seddiqi), Robin van Cuijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (46. Lars van Geelkerken), Tim Wolf (46. Hakop Aslamjan), Sam Wassenberg (68. Bart van Schijndel) en Michiel van Zuidam.