UDI thuis niet voorbij Baronie (2-2)

UDI was vandaag de betere ploeg in het duel tegen Baronie maar kon het krachtsverschil niet in doelpunten omzetten. Twee keer kwamen de Udenaren op voorsprong maar beide keren kwam Baronie langszij. De laatste twintig minuten moest Baronie met tien man verder maar de ploeg uit Breda toonde ruggegraat en sleepte met volle inzet het gelijkspel uit het vuur. Voor UDI voelt dit gelijkspel als een nederlaag zeker gezien het feit dat men de koplopers dichter zou hebben genaderd bij een overwinning.

Na de winst afgelopen zondag was er geen reden om iets aan de opstelling te wijzigen en dus begon UDI met dezelfde basis-elf. UDI begon fel met een goede actie van Wolf op rechts waarbij doelman van Gestel ingreep en Tuithof in de rebound naast schoot. Na een kwartier spelen krijgt UDI weer een beste kans wanneer Bart van Schijndel te snel zelf besluit om te schieten waar duidelijk meer in had gezeten als er meer de rust was bewaard. Ook van Geelkerken kreeg even later een schietkans maar ook zijn inzet leidde niet tot een treffer. De Udense voorwaartsen hadden het vizier duidelijk niet echt scherp want ook Tuithof schoot even later ruim over. Toch kwam UDI enkele minuten voor rust op een verdiende voorsprong toen de Ruijter een hoekschop van Tuithof van dichtbij binnen tikte.

Na de rust was het spelbeeld aanvankelijk gelijk met UDI dat het meeste balbezit had maar Baronie dat vooral via Jurik Zimmerman constant dreiging had. Na ruim een kwartier in de tweede helft was het dezelfde snelle buitenspeler die op de rand van zestien meter werd aangespeeld, wegdraaide en met een lage schuiver de verre hoek vond (1-1). Met de gelijkmaker werd het spel ook iets feller en scheidsrechter te Kloeze voelde zich genoodzaakt de boel wat korter te houden. Het eerste slachtoffer was Jorn Sweres die al met geel op zak een onhandige actie inzette en UDI-verdediger van Zanten tegen het gras werkte. Hiervoor kreeg hij zijn tweede geel gepresenteerd en dus moest Baronie met tien spelers verder.

De thuisclub ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer en kreeg al snel loon naar werken toen Wassenberg uit een hoekschop van Joep van Geelkerken strak raak kopte. De bezoekers uit Breda toonde zich geenszins onder de indruk en bleven nadrukkelijk het spel naar voren zoeken. Met nog tien minuten op de klok was het Rudy van Hoek die op rechts door ging en een lage voorzet in huis had die door enkele spelers werd gemist maar aan de tweede paal kon Tom Janssen zijn voet wel tegen de bal zetten en daarmee de gelijkmaker binnen werkte (2-2). UDI probeerde nog wel aan te zetten maar buiten een paar geblokte schotpogingen kwam doelman van Gestel niet meer echt in gevaar. Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling groot omdat men hier onnodig twee punten had laten liggen. Dat gevoel werd nog versterkt toen bleek dat Gemert (3-0 nederlaag bij EHC) en Blauw Geel (0-0 tegen Groene Ster) ook punten hadden laten liggen. Komende weekend is UDI vrij en de weken daarna staan de duels tegen Gemert (uit), EHC (thuis) en Blauw Geel'38 (uit) op het programma. Voldoende dus om naar uit te kijken.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (71. Jaap Benkers), Rob Zegers, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (84. Mustafa Seddiqi), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (81. Michiel van Zuidam).