UDI thuis niet voorbij Groene Ster (1-1)

De Udenaren kwamen vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de bezoekers uit Heerlen. Na een matige eerste helft was het nog 0-0. De tweede helft begon UDI sterker en kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bart van Schijndel. Groene Ster blijft echter een ploeg die loert op de kansjes en het was Roel Schirra die met een goede actie voor de gelijkmaker zorgde. Beide teams kregen nog goede mogelijkheden maar kwamen niet meer tot scoren.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd met kleine kansjes voor Wassenberg (kopbal) en Schirra (schot). Naarmate de eerste helft vordert krijgt UDI iets meer balbezit maar van een overwicht is nog geen sprake. De eerste goede kans is voor Bart van Schijndel die doelmanThijssen omspeelt maar vervolgens een verdediger treft die hem het scoren weet te beletten. Even later is er een goed rush van Michiel van Zuidam op links maar helaas voor hem ontbreken de Udense spitsen voor het doel.

Na de rust speelt UDI wat feller en komt al binnen zes minuten op voorsprong wanneer een afvallende bal uit een hoekschop voor de voeten van Bart van Schijndel valt die in de korte hoek de 1-0 binnen schiet. Nog geen minuut later krijgt Wassenberg ook een aardige kans maar zijn schot mist de juiste richting. Net wanneer UDI denkt aan te kunnen zetten valt het doelpunt aan de andere zijde. Het is Roel Schirra die aan de zijlijn in balbezit komt naar binnen trekt en vanaf de rand van de zestien meter met links de rechterbenedenhoek treft (1-1). Even later is het weer Groene Ster dat gevaarlijk wordt door een schot van Merijn de Haan maar UDI-doelman Witjes staat op z'n plek en redt uitstekend.

De wedstrijd wordt nu meer open en er komen kansen aan beide zijden. Na een voorzet van Thijmen de Ruijter krijgt Bart van Schijndel zijn hoofd er tegen maar de bal gaat maar net over het doel. UDI blijft de aanval zoeken en wederom is het Bart van Schijndel die nu een schot rakelijks naast ziet gaan. Aan  de andere kant ziet Eloy Cox een poging net naast het doel verdwijnen. In de blessuretijd krijgt de ingevallen Dick Smits de uitgelezen kans de winnende treffer te scoren maar zijn inzet binnenkant voet is te zwak. Al met al geen sterke wedstrijd van beide ploegen al was UDI misschien wel het dichtst bij een overwinning. Volgende week hebben we een vrij weekeinde in verband met de carnaval en de week erna speelt UDI uit bij Schijndel.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (79. Dick Smits), Tim Wolf, Randy Hofmeijer, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (82. Anwar Tuithof).