UDI verdient met drie punten weg uit Nuenen (0-1)

In het openingsduel van het seizoen 2013-2014 speelde UDI in Nuenen een degelijke wedstrijd waarbij het licht de bovenliggende partij was. Nuenen speelde fris en vrij maar kwam tot te weinig echte kansen. UDI speelde volwassener en heerste op het middenveld maar de stootkracht voorin ontbrak nog enigszins. De voorsprong na een kopbal van Thijmen de Ruijter was echter verdiend en werd uiteindelijk goed uitgespeeld.

nuenen udi-2

Afgelopen dinsdag in het bekerduel bij TEC ontbraken nog enkele spelers wegens pijntjes maar vandaag was de Udense selectie compleet en kon worden gestart in de reguliere beginformatie. Nuenen was blijkbaar nog niet geheel compleet maar het jeugdige elftal wat vandaag binnen de lijnen kwam speelde fris en wilde met aanvallend spel van start gaan. Vooral de teruggekeerde Joep van Maasakkers zorgde in de eerste helft voor veel gevaar met zijn behendige bewegingen en snelle spel. De eerste kansjes zijn echter voor de Udenaren. Eerst wordt van Schijndel uitstekend vrijgespeeld op de rand van de zestien maar zijn schot gaat over. Kort erna heeft Nick van Dijk een goede kopbal die rakelings naast gaat. Na bijna twintig minuten spelen veert het publiek op wanneer Wassenberg kort draait en vanuit de draai de bal hard net naast schiet. Nuenen krijgt langzaam aan meer dreiging en bij UDI valt op dat de aanvallers van de tegenstander steeds net iets teveel ruimte krijgen. Ook opvallend is dat van Zuidam als linkshalf veel verdedigend werk op moet knappen en zodoende nauwelijks aan aanvallen kan deelnemen. De rust wordt bereikt met een 0-0 stand zonder dat de beide doelmannen echt hebben moet ingrijpen.

nuenen udi 1

In de rust blijft van Zuidam achter in de kleedkamer en komt Aslamjan in zijn plaats waardoor Wolf naar de linkerkant verhuist. De wedstrijd begint de tweede helft iets feller waarbij van Hoeij voor de eerste keer gestrekt naar de hoek moet. Even later is het Aslamjan die met een hard schot doelman Roos aan de andere kant test. In het veld stijgt het aantal kleine overtredingen en is het de scheidsrechter die elk klein vergrijp bestraft met een vrije trap maar dat wel conseuqent en aan beide zijden doet. Na ruim een kwartier moet de leidsman weer ingrijpen maar nu heeft hij geen andere keus als aanvoerder Coen Janssen met rood van het veld te sturen na een stevige overtreding op Wolf die blij mocht zijn niet vast op de grond te staan toen hij werd geraakt. De wedstrijd wordt dan feller en er vallen steeds meer gele kaarten. UDI heeft nu duidelijk het beste van het spel maar weet het spelersoverwicht niet duidelijk om te zetten in kansen. Toch zijn het de Udenaren die soepel combinerend van Schijndel vrij voor het doel zetten maar de nieuweling heeft het vizier nog niet op scherp en schiet net als in de eerste helft over. Met nog een kwartier te spelen komt bij UDI van Cuijk in de ploeg. Aanvankelijk was dat de bedoeling voor de Ruijter maar net op dat moment moet invaller Aslamjan met een blessure naar de kant. Beide spelers laten in de opvolgende minuten van zich horen. Eerst is het van Cuijk die een geplaatst schot in de verre hoek speelt waar doelman Roos maar ternauwernood redding kan brengen. Een minuut later is de doelman echt verslagen wanneer UDI een hoekschop  mag nemen en van Geelkerken de bal perfect voor geeft waar de Ruijter goed naar de hoek kopt en de 0-1 produceert. Nuenen probeert dan aan te zetten voor een slotoffensief maar de Udenaren verdedigen prima. Een kleine deceptie is er dan echter nog wel wanneer vier minuten voor tijd Hofmeijer zijn tweede gele kaart krijgt en dus ook naar de kant moet. Ondanks zes minuten extra tijd lukt het Nuenen uiteindelijk niet om een doelpunt te maken en dus nemen de Udenaren de drie punten mee terug in de bus naar Uden. Volgende week speelt UDI haar eerste thuiswedstrijd en treedt dan aan tegen Deurne dat vandaag thuis verloor van EHC.

nuenen udi-3

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (84. Mustafa Seddiqi), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (46. Hakop Aslamjan) (74. Robin van Cuijk).