UDI wint in mager thuisduel van Nuenen (1-0)

Het eerste duel na de winterstop tussen UDI en Nuenen werd geen hoogstaand duel. De Udenaren kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Bart van Schijndel. In het verdere verloop van de eerste helft was het Nuenen dat het meeste balbezit en via Coen Jansen ook twee kansjes kreeg maar niet tot scoren kwam. Na de rode kaarten voor Rick Wijnen werd het voor de bezoekers niet eenvoudiger. Na de rust bleef het een wedstrijd zonder hoogtepunten waarin Nuenen bleef aandringen maar niet wist te scoren. UDI werd met deze drie punten ruim beloond voor een matig duel.

UDI moest vandaag beginnen met drie afwezigen: Thijs van Hoeij (geblesseerd), Randy Hofmeijer en Nick van Dijk (beiden geschorst). In het doel stond Denny Witjes, van Cuijk op linksachter en op het middenveld mocht Dick Smits zijn opwachting maken. UDI begon de wedstrijd goed en kreeg al in de vierde minuut de eerste goede kans. Het was Michiel van Zuidam die een hoge bal ineens doorspeelde in de voeten van Bart van Schijndel die alleen richting doel ging en vervolgens met een bekeken schuiver de linkerbenedenhoek vond (1-0). In het vervolg van de wedstrijd is het vooral Nuenen dat in balbezit is maar vooralsnog niet gevaarlijk weet te worden. Halverwege de eerste helft is het eerste echte gevaar door Coen Janssen wanneer hij een lage voorzet in het zijnet schiet. Enkele minuten later is het dezelfde Janssen die goed inkopt maar zijn inzet op de lijn gekeerd ziet worden. Na ruim een half uur spelen is het Rick Wijnen die een forse sliding inzet op van Cuijk en door de scheidsrechter de rode kaart gepresenteerd krijgt. Met tien spelers zoekt Nuenen even naar de juiste balans maar UDI weet vooralsnog niet te profiteren. Op slag van rust ontsnapt Bart van Schijndel aan zijn tweede geel na een overtreding op Tomas Hendriks maar de scheidsrechter spaart de Udense doelpuntenmaker.

In de rust blijft van Schijndel achter in de kleedkamer en komt Tuithof in het veld waardoor Wolf terugzakt naar het middenveld. De wedstrijd kabbelt voort zonder voor enig gevaar te zorgen voor een van beide doelen. Na twintig minuten spelen is er een schot van Wassenberg maar doelman Voogt redt eenvoudig. Nuenen gaat naarmate de wedstrijd vordert steeds meer risico nemen en komt enkele keren gevaarlijk voor doelman Witjes met hoge ballen. Vlak voor tijd is er nog een prima schot van Werts maar Witjes redt bekwaam. Na vijf minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Hof voor het einde van de wedstrijd en mag UDI tevreden zijn met drie punten in een weinig hoogstaand duel. Volgende week moeten de Udenaren op bezoek bij Deurne en treft daarmee de ploeg die in Uden wist te winnen.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter, Matthias van Zanten, Rob Zegers, Robin van Cuijk (60. Mustafa Seddiqi), Dick Smits, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (46. Anwar Tuithof), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (87. Hakop Aslamjan).