UDI zonder punten bij EHC (2-0)

Vooraf was duidelijk dat beide teams grote belangen hadden voor het duel in Hoensbroek. De Udenaren konden vandaag echter geen moment laten zien dat men streed voor een overwinning en kwamen niet verder dan twee kansen en er werd bovendien een zuivere strafschop onthouden. De thuisclub speelde ook geen geweldige wedstrijd maar liet zien er echt voor te willen gaan. Ze creëerden ook de beste kansen maar hadden het ook lastig in de afwerking. Een treffer uit een terecht toegekende penalty en een doelpunt uit een counter in de blessuretijd brachten EHC de verdiende drie punten.

UDI begon in de te verwachten opstelling met ook vandaag weer Wolf vanaf links en van Zuidam vanaf rechts. De start van de wedstrijd was rommelig met aan beide zijden veel passes die niet aan kwamen. Het eerste echte gevaar van de thuisclub komt na bijna een kwartier spelen wanneer Fabio Carracciolo een vrije trap neemt en Witjes gestrekt naar de hoek moet om een treffer te voorkomen. Even later krijgt Ron Starmans een goede kans maar zijn schot gaat over het Udense doel.

De Udense toeschouwers moeten leidzaam toezien dat UDI met veel mensen ver naar achteren speelt waarbij Hofmeijer en van Geelkerken de ballen wel erg vaak in de laatste linie ophalen. Doordat de ruimte tussen de middenvelders en de aanvallers ook erg groot was werd veel de lange bal gehanteerd welke vaak balverlies tot gevolg had. Pas vlak voor de rust is er de eerste echte kans voor UDI wanneer van Zuidam een goed geplaatst schot in huis heeft maar EHC-doelman Grootaers de bal uit het doel weet te tikken. Even daarvoor ontsnapte UDI aan een achterstand toen de snelle Karim Mahmoud het overzicht volledig kwijt was en een geweldige kans om zeep hielp met een slappe inzet.

Na de rust komt UDI duidelijk scherper uit de kleedkamer. Eerst is er een doelpoging van Michiel van Zuidam die geblokt wordt maar in de rebound is het Joep van Geelkerken die de bal op de slof neemt maar zijn inzet wordt gekeerd door de doelpaal. Tien minuten later is het raak aan de andere kant. Een aanval van EHC eindigt bij linkerspits Ron Starmans die de zestien meter binnen gaat en aangetikt wordt door van Zanten. De penalty is terecht maar de bijkomende rode kaart is teveel van het goede. Spits Fabio Carracciolo plaatst zich achter de bal en schiet prima de penalty achter doelman Witjes.

UDI probeert ondanks de numerieke minderheid de druk op te voeren en heeft ook meer balbezit maar de echte kansen zijn er voor EHC dat erg slordig omspringt met de geboden mogelijkheden via ondermeer Peter-Jan Erkens en Karim Mahmoud. Met nog ruim een kwartier te spelen komt scheidsrechter de Brito Roque in beeld wanneer hij een 100% handsbal van een EHC-er in de eigen zestien meter wegwuift en daarmee de Udenaren een pingel onthoudt. Terwijl UDI steeds maar op zoek gaat naar de gelijkmaker blijven de echte kansen voor de thuisploeg. Het is ondermeer wederom Karim Mahmoud die een levensgrote kans krijgt maar doelman Witjes redt op zijn inzet.

In de blessuretijd komt dan toch nog de tweede treffer voor EHC wanneer Mahmoud de grote ruimte in de Udense verdediging benut en goed voorgeeft op de ingevallen Sarli die van dichtbij de 2-0 binnen werkt. De vreugde bij de thuisploeg en aanwezige supporters was begrijpelijkerwijs erg groot want met deze overwinning pakt EHC extreem belangrijke punten tegen degradatie. Voor UDI betekent deze nederlaag dat de laatste hoop om wellicht nog een periodetitel te kunnen halen definitief over en sluiten is. Volgende week is er nog de laatste wedstrijd thuis tegen Blauw Geel waarbij voor beide ploegen niets meer op het spel staat dan de eer en dan is het seizoen definitief ten einde.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Nick van Dijk, Thijmen de Ruijter (70. Lars van Geelkerken), Dick Smits (62. Mustafa Seddiqi), Matthias van Zanten, Bart van Schijndel, Joep van Geelkerken, Randy Hofmeijer, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam.