Verdiend gelijkspel thuis tegen Schijndel (2-2)

De eerste helft kende weinig hoogtepunten maar na de rust brandde de strijd echt los. Twee keer kon Schijndel op eenvoudige wijze op voorsprong komen maar beide keren was het UDI dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Dat de 2-2 door Wolf uiteindelijk in de vierde minuut blessuretijd viel was weliswaar laat maar zeer verdiend.

Bij UDI begon vandaag Hofmeijer weer centraal op het middenveld na afwezigheid van enkele weken als gevolg van een blessure. Verder kende de opstelling van de Udenaren geen echte verrassing. Bij Schijndel kreeg de pas 17-jarige Sven Blummel de voorkeur boven spits Armin Alibasic. Na de eerste tien minuten kreeg UDI een licht veldoverwicht en kwam ook tot de eerste serieuze kansen. Een vrije trap van Joep van Geelkerken werd door doelman van der Donk uit de hoek geranseld. Even later was de doelman weer alert bij een schot van Wassenberg waarna Bart van Schijndel de rebound naast werkte. Het spel voltrok zich deze eerste helft vooral op het middenveld met slechts enkele acties voor het doel. Bij Schijndel kreeg Sander Egmond nog een prima kans maar ook schoten van Wolf en van Geelkerken zorgden niet voor een doelpunt.

UDI begon de tweede helft wat scherper met een eerste goede actie van Wassenberg die zich op kracht langs de verdedigers wurmde maar zijn schot werd gekeerd door doelman van der Donk. Daarna was het Schijndel dat het spel iets meer naar zich toe trok. De eerste enorme kans was er voor de bezoekers toen aanvoerder Thenu op links schitterend langs enkele tegenstanders ging en de bal panklaar voor de voeten van Blummel bracht maar de jongeling schoot voor een vrijwel leeg doel ruim over. Na ruim een kwartier werd diezelfde Blummel vervangen door Alibasic en al binnen twee minuten liet de invaller van zich spreken. Vanaf links kwam de spits eenvoudig voorbij zijn tegenstander en zijn voorzet op de meegelopen Dobbelsteen was niet te missen en dus de 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Bij UDI gaan dan van Dijk en van Cuijk naar de kant en komen Benkers en Seddiqi binnen de lijnen. Seddiqi moet aan de linkerkant voor wat extra gevaar zorgen en lijkt al binnen een minuut te kunnen gaan scoren. Een mooie voorzet vanaf rechts van Bart van Schijndel lijkt ingekopt te gaan worden door Seddiqi maar de Udense aanvaller krijgt een forse duw en mist daardoor de bal. De verder prima leidende scheidsrechter de Goeij had hier ogenschijnlijk voor een penalty moeten fluiten maar liet doorspelen. Lange tijd om erover na te denken hadden de Udenaren echter niet want binnen een minuut kwam alsnog de gelijkmaker op het bord. Op de middenlijn komt Seddiqi in balbezit en geeft een fraaie dieptepass op Wassenberg die vanaf links de bal ineens buitenkant voet verlengt en buiten bereik van doelman van der Donk de bal in het doel werkt.

Het laatste kwartier was zonder twijfel de meest interessante fase van de wedstrijd toen UDI op zoek ging naar de voorsprong en Schijndel bleef loeren op de mogelijkheden. Met nog tien minuten te gaan krijgt Dobbelsteen een prima kans om Schijndel op voorsprong te brengen maar van Hoeij redt bekwaam in twee keer. Even later valt uit het niets de voorsprong voor Schijndel. Vanaf de linkerzijlijn mag Thenu een vrije trap nemen die helemaal achteraan bij de tweede paal volledig vrijstaand tegendraads ingekopt kan worden door Joost de Laat. De Udense verdediging was duidelijk even niet bij de les en het leek of UDI nu tegen een nederlaag aan zou lopen. De aanvallers van UDI hadden echter duidelijk andere plannen en zeker de ingevallen Anwar Tuithof was direct enkele keren dreigend met prima voorzetten. Uit een hoekschop van UDI valt de bal voor zijn voeten en hij haalt hard uit maar doelman van der Donk redt uitstekend met een reflex. Even later is het weer Tuithof die aan de basis van een kans staat maar zijn voorzet wordt aan de tweede paal niet goed verwerkt door Rob Zegers die duidelijk geen aanvaller is. Terwijl de blessuretijd loopt blijft de druk op het Schijndel-doel toenemen. Uiteindelijk is het Wassenberg die op rechts goed voorbij een tegenstander gaat en voorzet op Seddiqi die aan de tweede paal staat. Waar eenieder denkt dat de aanvaller zelf voor zijn kans gaat legt hij beheerst terug op Wolf die de bal controleert en hoog in de bovenhoek schiet. De dikverdiende gelijkmaker voor UDI dat hiermee in ieder geval loon naar werken krijgt maar daarnaast het wedstrijdbeeld ook juist weergeeft. UDI kreeg iets meer kansen maar gaf de bezoekers ook de nodige mogelijkheden zodat de puntendeling terecht is. Volgende week gaat UDI op bezoek bij OJC Rosmalen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers, Nick van Dijk (68. Jaap Benkers), Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (74. Mustafa Seddiqi), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Bart van Schijndel (81. Anwar Tuithof).