Verzwakt UDI onderuit bij de Valk (3-2)

De Udense ploeg miste vandaag de nodige basisspelers en begon zwak aan de wedstrijd. Al na vijftien minuten was het 2-0 voor de thuisploeg. De rest van de eerste helft was de Valk de minst slechte ploeg al kreeg UDI nog een prima kans door Wassenberg die keurig werd gekeerd door doelman Verus. Na de rust een fel UDI wat binnen tien minuten de stand terug bracht op 2-2. Waar de Udense supporters hoopten dat nu doorgezet zou worden werd de Valk weer wat sterker en ontstond een open strijd die uiteindelijk door een tweede treffer van Rademakers met 3-2 in het voordeel van de thuisclub werd beslist.

Het was vandaag een grote puzzel voor de technische begeleiding van de Udense ploeg. Het lijstje afwezigen was indrukwekkend (van Zanten, Hofmeijer, Cremers, Zegers, van Cuijk, van Hoeij en van Zuidam) en ook trainer Bas Gösgens moest ziek verstek laten gaan en werd vervangen door zijn assistent Bart Möhlmann. Toen vervolgens al in de tweede minuut ook Nick van Dijk met een blessure het veld moest verlaten was er echt sprake van een geimproviseerd team. Al bij de warming up werd duidelijk dat het lastig voetballen zou worden op het zeer hobbelige veld maar dat is dan wel een gegeven waar beide teams hinder van ondervinden al is de Valk er wellicht nog iets meer aan gewend. De Udenaren begonnen vandaag in het nieuwe blauwe uittenue maar dat bracht nog niet echt geluk. Al in de derde minuut was het raak voor de thuisclub toen doelman Witjes een hoge bal uit een hoekschop weg stompte maar vervolgens te ver voor het doel stond. Jur Rademakers zag dat uitstekend en met een beheerste boogbal ging de bal in het doel. UDI kwam niet in het spel en moest al binnen het kwartier een tweede treffer incasseren. Nu was het Levi v.d. Heijden die vanaf links op het doel af kwam en kort uithaalde waarna de bal bij de eerste paal binnen rolde waarbij doelman Witjes er niet goed uit zag.

Pas halverwege de eerste helft is er de eerste actie van UDI voor het doel van de Valk wanneer Lars van Geelkerken Seddiqi aanspeelt maar zijn schot kan gekeerd worden door doelman Verus. Even later denkt UDI een strafschop te moeten krijgen wanneer Seddiqi binnen de zestien onderuit gaat maar de overtreding was niet zwaar genoeg om te bestraffen volgens de leidsman in het zwart. De Valk krijgt dan nog twee kansen via Antwan Rijkers en Levi v.d. Heijden maar een treffer levert dat niet meer op. Vlak voor de rust is er de eerste goede kans voor Wassenberg maar zijn schot wordt door Verus met de vingertoppen uit de hoek getikt.

Na de rust is duidelijk dat UDI veel scherper uit de kleedkamer is gekomen. De druk op het Valkenswaardse doel wordt opgevoerd en al snel mag UDI enkele hoekschoppen nemen. Uit een van die hoekschoppen valt een afvallende bal voor de voeten van de Ruijter die met een bekeken schot de bal via de binnenkant van de paal binnen mikt (2-1). UDI blijft de druk houden en dwingt de Valk tot foutjes. Het is echter scheidsrechter Coppens die de echte fout maakt wanneer Lars van Geelkerken een bal tegen de handen van een verdediger van de Valk schiet. Deze speler staat buiten de zestien meter maar toch besluit de scheidsrechter tot een strafschop die vlekkeloos wordt ingeschoten door Joep van Geelkerken. Het Udense publiek gaat er dan eens goed voor zitten want gezien het spelbeeld van die eerste tien minuten zou het nu een erop en erover kunnen worden. Helaas voor de Udenaren konden de bezoekers de druk niet vasthouden en was het de Valk dat ook weer terug kwam in het spel. Dit was mede te danken aan de Udenaren waarbij slechts weinig spelers de eigen positie wisten te houden en dus op vreemde plaatsen opdoken. Tekenend was het feit dat in de loop van de tweede helft Bart van Schijndel steeds verder achterin moest gaan spelen om daar de gaten te dichten.

Twaalf minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist wanneer doelman Witjes eerst prima redt op een inzet van invaller Carsley maar even later wederom wat ver voor het doel staat en wederom is het Rademakers die met een bekeken schot de bal over de doelman in het netje deponeert. De thuisclub verdient daarmee de 3-2 overwinning en wat vooraf al duidelijk was werd vandaag bevestigd en dat is dat de Udenaren teveel spelers misten om een overwinning te kunnen halen. Komend weekend zijn de Udenaren vrij van competitieverplichtingen zodat er twee weken beschikbaar zijn om hopelijk weer een aantal spelers fit te krijgen voor de resterende wedstrijden van deze competitie.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk (2. Mustafa Seddiqi), Dick Smits, Lars van Geelkerken (58. Robin Walk), Bart van Schijndel, Joep van Geelkerken, Anwar Tuithof, Sam Wassenberg en Tim Wolf.