Winst voor UDI in aantrekkelijk duel tegen de Valk (3-1)

UDI kreeg vandaag met De Valk een tegenstander die ook wilde voetballen zodat het publiek een leuke wedstrijd te zien kreeg met acties voor beide doelen. De Udenaren hadden wel iets meer het overwicht maar moesten tot de laatste tien minuten wachten voordat het verschil echt gemaakt kon worden. Uiteindelijk was het Wolf die met een fraai schot de 2-1 scoorde en Wassenberg die in blessuretijd vanuit buitenspelpositie alleen op doelman Verus af mocht en in twee keer de 3-1 binnen kon schieten.

Bij UDI kon Rob Zegers vandaag weer vanaf het begin starten en zat van Zuidam na weken afwezigheid in verband met een blessure weer op de bank. Het begin van de wedstrijd was voor De Valk dat met Michel Leon-Payo en de jonge Luuk Broers twee echte handenbinders in de voorhoede had geposteerd. Met name Broers zorgde ervoor dat de Ruijter zijn handenvol had. Al in de eerste paar minuten had hij enkele overtredingen nodig en kreeg ook al snel geel. Ook Leon-Payo gaf al snel zijn visitekaartje af met een goede actie tegen Zegers om vervolgens UDI doelman van Hoeij met een mooie lob te passeren (0-1). Even later is het Ruud van den Dungen die een goede kans krijgt maar van Hoeij redt. Langzaam aan begint UDI de wedstrijd wat verder onder controle te krijgen en halverwege de eerste helft komt ook de gelijkmaker op het bord. Uit een hoekschop valt de bal in een woud van benen voor de voeten van Bart van Schijndel die van dichtbij de 1-1 binnen schiet. UDI heeft dan de controle over de wedstrijd en creëert de nodige kansen via de vleugels. Op rechts komt Wolf regelmatig goed door en op links heeft Tuithof ook enkele goede acties. De jongeling brengt met enkele onverwachte bewegingen de verdedigers in de war maar kan in de volgende actie de bal ook weer simpel inleveren tot ergernis van zijn medespelers. In het restant van de eerste helft krijgt Wassenberg nog drie kansjes, eenmaal redt de doelman en tweemaal gaat de bal net naast het doel.

Na de rust gaat het spel aanvankelijk wat meer op en neer en krijgt van den Dungen een prima kans maar recht voor het doel vanaf de zestien meter lijn geeft hij af op links in plaats van zelf uit te halen. Tien minuten na de rust ontsnapt De Valk doelman Danilo Verus aan rood wanneer hij een diepe bal netjes vangt maar vervolgens de aankomende van Schijndel vol met de knie in de buikstreek te raken. Een volkomen onnodige actie die gelukkig voor hem door scheidsrechter Gerrets foutief beoordeeld werd. Even later komt van Zuidam in het veld voor Tuithof en al in de eerste minuten geeft de Udenaar zijn visitekaartje af met enkele prima acties en voorzetten. Op een van die voorzetten kopt de Ruijter aan de tweede paal goed terug op de inlopende van Zanten maar de linkerverdediger kopt de open bal net naast. Aan de andere kant krijgt de Valk ook een prima kans maar van Hoeij redt met de nodige inspanningen. De verdediging van UDI oogt soms wat onzeker maar met de nodige inzet worden de ballen uiteindelijk wel uitverdedigd.

Met nog tien minuten te gaan bekroont Wolf zijn sterke optreden van vandaag met een doelpunt. Vanaf de rechterzijde snijdt hij naar binnen en waar iedereen een pass verwacht haalt hij met links hard uit om de bal in de rechter benedenhoek in het doel te zien verdwijnen (2-1). Bij UDI wordt Zegers dan vervangen door Seddiqi en komt er een fase waarin het veld erg lang wordt en beide teams op zoek zijn naar een treffer. Uiteraard gaat een en ander met de nodige slordigheden gepaard maar het zorgt wel voor spanning. Voor de Valk is het weer van den Dungen die een goede kans krijgt maar wederom is van Hoeij paraat. Ook Seddiqi krijgt een prima kans maar nu is de doelman van de Valk een sta in de weg. Even later wordt van Zuidam goed diep gespeeld en lijkt alleen op doel af te kunnen gaan maar wordt zeer ten onrechte terug gevlagd en gefloten voor buitenspel. In blessuretijd komt UDI dan alsnog aan de derde treffer. Nu staat Wassenberg in buitenspelpositie maar mag toch door gaan en gaat alleen richting doelman Verus. In eerste instantie redt die op de inzet van de Udense spits maar Wassenberg is alert en schiet de rebound alsnog binnen. Scheidsrechter Gerrets vindt het dan ook direct genoeg geweest en blaast zonder af te trappen de wedstrijd tot het einde. Een welkome overwinning voor de Udense ploeg die nu weer aanhaakt bij de bovenkant van de middenmoot. Blauw Geel'38 won vandaag haar wedstrijd thuis tegen Venray met 3-0 en behaalde daarmee de eerste periode. De felicitaties gaan dan ook naar de ploeg uit Veghel. Volgende week gaat UDI op bezoek in Heerlen bij hekkesluiter Bekkerveld.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers (82. Mustafa Seddiqi), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Anwar Tuithof (64. Michiel van Zuidam).