Zure nederlaag UDI op bezoek bij OJC (2-1)

UDI moest vandaag in de blessuretijd de punten achterlaten in Rosmalen toen Meeuwsen een cadeau gekregen strafschop verzilverde en daarmee de 2-1 eindstand op het bord bracht. De eerste zeventig minuten van de partij waren van een zeer matig niveau en verdiende beide ploegen geen overwinning. De laatste fase was duidelijk voor de Udenaren maar slechts één kans werd benut. OJC was uiteraard blij met de overwinning maar verdiende deze niet.

Terwijl een harde wind dwars over het veld stond en lichte regen neerdaalde in Rosmalen begonnen beide ploegen zondagmiddag op het kunstgras voor naar schatting zo'n 300 toeschouwers. Bij de thuisclub was spits Wesley Meeuwsen na een schorsing van vier wedstrijden weer van de partij. Bij UDI ontbrak Rob Zegers vanwege een blessure waardoor van Geelkerken een linie naar achter zakte en Dick Smits op het middenveld de elf completeerde. De Udenaren speelden trouwens met geleende voetbalbroeken van OJC omdat de eigen broeken niet aanwezig waren.

De wedstrijd begon rommelig waarna na ruim tien minuten de eerste goede kans er was voor Jesse Dibets wiens schot echter ruim naast ging. Bijna halverwege de eerste helft komt Meeuwsen in balbezit en draait zich de zestien meter binnen. Vervolgens gaat hij handig op zoek naar zijn tegenstander van Dijk die een been zet waarna Meeuwsen slim het contact zoekt en de penalty verdiend. Herpenaar Thijs van der Velden plaatst zich achter de bal en schiet de penalty feilloos binnen (1-0). Het restant van de eerste helft kent voetballend geen hoogtepunten maar wordt ontsierd doordat er de nodige overtredingen worden gemaakt maar ook veel overtredingen met het nodige theater worden gesimuleerd waarbij de scheidsrechter van dienst Dubbeld het niet altijd juist wist te beoordelen.

Na de rust krijgt UDI de eerste uitstekende kans van de wedstrijd wanneer Wolf op rechts doorgaat en goed voorzet richting de inlopende Dick Smits die zijn schot rakelings naast ziet gaan. Scheidsrechter Dubbeld komt vervolgens steeds meer in het middelpunt te staan met onduidelijke en enkele malen zelfs volstrekt onjuiste beslissingen. Vooral UDI-aanvoerder Hofmeijer voelde zich onjuist behandeld maar kreeg geel wegens aanmerkingen op de leiding. Het was dezelfde Hofmeijer die OJC vervolgens bijna de 2-0 schonk na een pass op van der Velde die zijn inzet echter gestopt zag worden door van Hoeij. Bij UDI komen dan twee aanvallende wissels binnen de lijnen met Tuithof (voor de geblesseerde van Cuijk) en Seddiqi (voor Smits). Tuithof heeft al snel een prima kans wanneer hij vanaf rechts komt en met links goed uithaalt maar de bal wordt door verdediger Schapendonk van de lijn gekopt. Enkele minuten later is het dan wel raak wanneer Wolf vanaf rechts een uitstekende voorzet geeft waar OJC-doelman Tinus ondanks zijn lengte finaal onderdoor gaat. Aan de tweede paal is het UDI-spits Wassenberg die erg hoog springt en de dik verdiende gelijkmaker binnen knikt (1-1).

Vanaf dat moment wordt de wedstrijd iets opener zodat beide teams meer ruimte krijgen voor de aanval. UDI is daarbij duidelijk de betere ploeg en krijgt ook de beste kansen. Bart van Schijndel krijgt een aardige kans maar zijn inzet met rechts wordt gekeerd. Even later is het Tuithof die recht voor doelman Tinus een kans krijgt maar zijn schot wordt met de voeten gekeerd door de OJC-doelman. De wedstrijd lijkt dan op een gelijkspel af te stevenen maar in de slotminuut eist de scheidsrechter de hoofdrol op. Bij een aanval van OJC wordt de bal hard ingebracht en krijgt van Schijndel de bal tegen de arm maar de scheidsrechter laat doorspelen omdat van opzet geen sprake was. Terwijl UDI massaal van het doel wegloopt wordt de afketsende bal weer hard ingespeeld en komt buiten de zestien meter tegen de arm van de uitlopende Wassenberg. In eerste instantie kun je je al afvragen of hier opzet in het spel was maar veel erger wordt het wanneer de scheidsrechter tot verbazing van eenieder de bal op de stip legt. Uiteraard zijn er protesten maar de beslissing blijft staan en dus mag Meeuwsen dit cadeautje verzilveren en dat doet hij naar behoren zodat de 2-1 op het bord komt en OJC drie punten mag bijschrijven. Een bijzonder zure nederlaag voor de Udenaren die minimaal een puntje verdiend hadden. Door dit resultaat staat de Udense ploeg nu in de middenmoot. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen De Valk dat vandaag zeer verrassend wist te winnen van EHC.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Joep van Geelkerken, Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Dick Smits (68. Mustafa Seddiqi), Robin van Cuijk (57. Anwar Tuithof), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Bart van Schijndel.