ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

3e wielerevent 'n prachtig wielerspektakel met erg veel strijd (update foto's)

LOGO UDI-EmpellaVrijdag 30 januari jl. werd in ons clubhuis het 3e UDI'19/Empella wielerevent op hometrainers gehouden. Het werd uiteindelijk 'n prachtige avond, 'n avond waar de renners met veel enthousiasme en strijd hun races fietsten.

Vaak viel de beslissing vlak voor of op de meet wie de snelste waren. De presentatoren Mari en Fons deden verslag van de razendsnelle, bekende en minder bekende Uden (UDI)naren. Door hun enthousiasme werd op een sportieve manier de strijd aangegaan op de hometrainers. 't Was gezellig, zowel bij renners als publiek, allen wilden er een mooie avond van maken. Jammer dat er minder renners en publiek waren als gehoopt, misschien was het gekozen moment niet goed. Men ziet elkaar minder door de winterstop, én we zitten in de drukke periode van het carnavalsgebeuren. Dit zijn punten die de commissie bij hun evaluatie moeten meenemen. Zij die er waren hebben genoten en dat is belangrijkste, immers er waren twee goede doelen  waarvoor gestreden werd en geld ingezameld. Het moet gezegd zijn dan beide groepen, zowel ons UDI doel de G-voetballers met het TEAMNL op weg naar de Special Olympics World Games in Los Angeles. Als ons maatschappelijk Udens doel  Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf, zij willen wat betekenen voor gezinnen met een inkomen rond de bijstandsnorm. 'Nu meedoen is straks meetellen', is hun motto. Beide doelgroepen waren erg enthousiast.

opening wielerennen

Wielergebeuren
Er werd gestart met de 500 meter sprint, daarna volgde de 1000 meter sprint en 2000 meter koppelkoers met hun teams. Bloedstollende wedstrijden met een hartstochtelijk meelevend publiek. Als slotstuk de alles beslissende finaleritten, waarbij diverse keren 'n beroep moest worden gedaan op het geavanceerde computersysteem. De finalerit op de 500m sprint werd uiteindelijk met een minimum verschil gewonnen door Edwin van de Linden, hij werd de SPRINTKONING van het UDI'19/Empella wielerevent 2015. 
De GROTE FINALE, dit waren de twee teams met de meeste punten bij elkaar geteld over alle ritten, zij reden 'n koppelkoers over 2000m om te komen tot de winnaars. 'n Prachtige koers waar iedereen enthousiast met meeleefden, 'n strijd tussen de teams Poeh & Puf en UDI 1.4. Met uiteindelijk de BESTE PLOEG, het team UDI 1.4 met Edwin van de Linden en Denys van Eekelen; PROFICIAT!

sprintkoning wielrennenUitslag Finales:     

Finale 500 meter sprint   'Sprintkoning'

Plaats

Naam

Tijd/sec.

1

Edwin van de Linden

16.92

2

Joost van den Tillaar

17.03

3

Pieter Rüpp

18.94

4

Marco Timpman

19.04

Finale 2000 meter koppelkoers   'Beste ploeg'

 

Plaats

Ploeg

Renners

 

Tijd/sec.

1

UDI 1.4

Edwin van de Linden & Denys van Eekelen

 

85.05

2

Poeh & Puf

Tinie Kardol & Bert van Summeren

 

89.12

finale wielerennen

Trots en dank
De activiteitencommissie is trots dat het uiteindelijk weer 'n leuk wielerspektakel is geworden. We hadden gehoopt op meer deelnemers en ook meer bezoekers, echter diegene die er wél waren hebben genoten. Dit laatste geeft een uiterst prettig gevoel.

Tot slot 'n hartelijk dank aan onze deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en sponsoren Empella Fietsen, Wolbert Fyso, Orthopraktijk Klimaatschaal, Alex Ulijn Bestrating en Joost van de Tillaar Computerspecialist voor hun ondersteuning om het 3e UDI'19/Empella wielerevent tot 'n succes te brengen.

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.