ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Keeperclinic 2014 was erg leuk

27-10-2014 • Seizoen 2014 2015 | Nieuws

keepersclinic2De 9e keeperclinic die werd gehouden op het sportpark van UDI'19 was wederom een succes. Er waren 82 keepertjes van onze zusterverenigingen bij deze clinic aanwezig.

De 9e keeperclinic die werd gehouden op het sportpark van UDI'19 was wederom een succes. Er waren 82 keepertjes van onze zusterverenigingen bij deze clinic aanwezig. Vicevoorzitter Wim Scheen hield een kort openingswoord, want de kinderen stonden te popelen om te beginnen. Het weer was in de ochtend bar slecht keepersclinic3maar rond 12.30 uur werd het droog en kon de demo gestart worden. Deze werd uitgevoerd door de keepers van UDI'19, Blauw Geel'38 en Boekel Sport. De oudere keepers begonnen aan de demo met spectaculaire duiken en saves. 

Daarna kwamen de keepers van de E en D van UDI'19 aan de beurt. De kinderen stonden verbaast te kijken hoe zij de ballen uit de grote goal wisten te duiken. Voordat er begonnen werd met de clinic, werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van spelertje van Erp F7. Erp was ook deelnemer op deze dag. Hij overleed door noodlottig ongeval. Rond 13.00 uur kwamen de kinderen zelf in actie.

keepersclinic1Aanvankelijk zou de clinic op gras gehouden worden, maar er was zoveel regen gevallen dat er verhuisd werd naar het kunstgrasveld.  Op de tien stations die waren uitgezet konden de kinderen in groepjes van 7 á 8 kinderen een kwartier lang kennis maken met een keepervorm begeleid door trainers en keepers. Hierin kwamen wedstrijdvormen voor zoals oorlogje spelen, een tegen een, het precissie schieten, maar ook technische vormen zoals duiken, zweven, vangen , rollen van de bal, penaltyschieten en de speedcheck, het meten van de balsnelheid.

keepersclinic2 
Om 17.00 uur was iedereen klaar met zijn rondje langs de tien stations en kregen zij na afloop nog een tas met inhoud aangeboden. Iedereen ging voldaan en vermoeid naar huis, ook de vele aanwezigen. Al bij al kunnen we terugkijken op een geslaagde middag en hopen deze volgend jaar weer voor de tiende keer te mogen organiseren.

Uiteraard kunnen we zonder ondersteuning dit nooit organiseren en willen middels deze weg het Bestuur van UDI'19, Jumbo de Laak, Intersport Superstore en Ton Steenbergen bedanken voor hun ondersteuning. Een dankwoord naar de trainers die op geheel vrijwillige basis een dag vrij hadden genomen. Ook de verenigingen die hebben deelgenomen aan deze clinic willen wij bedanken voor hun deelname en hopen ze volgend jaar weer terug te zien.

Peter Asselman en Ad Stuiver, organisatie Keeperdag 2014

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.