ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

KNVB Voetbaldagen 2014 (Update 22/8 + Foto's)

12-08-2014 • Seizoen 2014 2015 | Nieuws

 

KNVB voetbaldagenHet is zover, de KNVB Voetbaldagen zijn er, deze vinden plaats van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 augustus a.s. op het sportpark van UDI'19.




 

Foto's van de KNVB voetbaldagen

 
 
Vrijdag: 'De laatste dag van de KNVB voetbaldagen, de finaledag' 

Moe en vermoeid begonnen we aan de 4e en laatste dag. Een dag waar de deelnemers naar uitkeken, een groot toernooi met alle spelers/sters. De finales en natuurlijk de uitreiking van de bekers. Het grote toernooi werd natuurlijk door mijn Duitsland gewonnen en dat met de vingers in de neus.

Na dit zware toernooi begonnen we aan de finales, en direct met het leukste. Aan mij was de eer om de penalty's proberen te stoppen. Nog koud in het veld, werd ik meteen verrast door het geweldige niveau van de kleinsten. Ze vlogen perfect in de kruising en waren niet te stoppen. De finale was zenuwslopend, met winnaars en verliezers. Ik heb er heel erg van genoten en voor mij was het een geslaagde dag. En je raad het al, het weer was formidabel.

De prijsuitreiking was een mooi spektakel. Er was een sfeertje om van te genieten. Iedereen was aan het zingen en aanmoedigen van spelers uit hun eigen groep. Ook was de discipline van de kinderen van hoog niveau. Er werd goed geluisterd en de oefeningen en opdrachten goed uitgevoerd. Hierbij ook een complimentje aan de spelers én de trainers.

Trainer, 
Wilno van den Crommenacker
1e Selectiekeeper Boekel Sport

KNVB-voetbaldagen prijswinnaars
KNVB voetbaldagen vrijdag


Donderdag: 'De derde dag van de KNVB voetbaldagen'

Voor sommige jongens was het dan zover. Vandaag begon de herkansing voor de penaly-bokaal voor groep 1 t/m 4.Voor velen was er nog een plaats in de halve finale te verdienen. Terwijl veel jongens hun tweede kans kregen, begon aan de andere kant van het sportpark het intensieve onderdeel "Goalmasters". Groepen 5 t/m 8 begonnen om 10.00 uur met de verschillende onderdelen ervan. Na een lange strijd wisten de groepen 1 t/m 4 wie er naar de halve finale mochten van de penalty bokaal. Verlost van de stress gingen ze lekker voetvolleyen. Eerst individueel en later met een vast team.

Toen de groepen 1 t/m 4 de lunch achter de kiezen hadden begonnen de halve finales penalty bokaal. Hierin werd bepaald welke 4 spelers naar de finale op vrijdag mochten op het hoofdveld op vrijdag. Het was een zware strijd waar de keepers Jesper, Jesper en Lisa het heel moeilijk hadden.

Ik heb bij een van de voetballers een interview afgenomen om eens te kijken hoe zij het vonden.

Diegene die ik gesproken heb heet Tijmen van den Broek. Hij is 10 jaar en voetbalt bij Blauw Geel in Veghel.

1. Waarom doe je mee met de KNVB Voetbaldagen?
Ik vind het leuk want ik voetbal zelf vaak en wilde graag de laatste week van mijn vakantie bij UDI gaan voetballen.

2. Wat is je favoriete onderdeel op de voetbaldagen?
Dat is voetvolley, omdat het leuk is. Je kunt dan je hooghoudkunsten vertonen en "van Persie" na doen.

3. Heb je de halve finales of finales gehaald?
Nee, helaas niet Ik heb gelukkig wel de kwartfinale van de goalmasters gehaald. Alleen helaas niet de halve finale gehaald.

Groepen 5 t/m 8 zijn na een intensieve ochtend klaar met de "Goalmasters" en gingen daarna strijden voor een plaats in de halve finale van de penalty bokaal. De uitslag van dit onderdeel is ook bekend en we weten welke  4 jongens naar de finale gaan op vrijdag. Van deze groepen moest ook nog bepaald worden wie er in de finale van de goalmaster moeten komen. Er waren 3 teams van 4 spelers. Zij speelden 3 wedstrijden om te bepalen wie door gingen. De scheidsrechter hier was Ad Stuiver.

Na een lange dag met stralend weer kunnen we concluderen dat het weer een mooie en geslaagde dag was. Dank aan Tijmen van den Broek voor het geven van een interview.

Trainer,
Jesper van Hoorn

KNVB voetbaldagen donderdag

Woensdag: 'De tweede dag van de KNVB voetbaldagen'

Vandaag was het een dag met geweldig lekker sportweer. Echt een dag om heerlijk te voetballen, daarom zijn we dan ook gestart met voetvolley. Iedereen was gruwelijk fanatiek en sportief en men deed zijn/of haar uiterste best om te winnen. Bij het speedchecken, wat iedereen natuurlijk top vindt, probeerde iedereen de bal kapot te trappen door de bal met hoge snelheid in te spelen. Het is prachtig om te zien dat de kinderen zich dan zo kunnen uitleven.

Daarna volgde een rustige lunch, waarbij iedereen een beetje tot rust kon komen. Maar na de pauze zijn we gestart met de keepertraining. Er waren er drie aanwezig die heel erg goed getraind hebben. Zeker als voorbereiding voor de finales op vrijdag stond 1 tegen 1 op het programma. Het was een intens spel waarbij je weer kon zien hoe goed de inzet van de keepers was.

Na de korte wedstrijdjes zijn we met een werkspel begonnen. Hierbij konden de keepers een prijs winnen als ze goed gepresteerd hadden. Na terugkeer bij mijn eigen groep hebben we dag beëindigd met het bekende 4 tegen 4 voetbal. Ze waren ook nu weer fanatiek, voelde geen vermoeidheid en gingen er weer vol tegenaan. Al met al was de tweede dag zeker weer een gezellige topdag.

Trainer van groep 5;
Yoery van der Kruijssen

 KNVB-voetbaldagen woensdag

Dinsdag: 'De eerste dag van de KNVB voetbaldagen'

We zijn vandaag van start gegaan met de eerste dag van de KNVB Voetbaldagen. De dag begon met wat regenen tijdens de opening en een KNVB vlag die ondersteboven hing, waardoor de opening iets langer duurde. De opening werd verricht door de voorzitter van UDI'19/Beter Bed Paul Rüpp. Hij vond dat alle vrijwilligers die deze dagen inzetten een applaus moesten krijgen omdat zij zich beschikbaar hadden gesteld. Daarna kwam Cissie Maas aan het woord. Zij was afgevaardigde van de KNVB en vond dat de kinderen goed op hun eigen gezondheid moesten letten gedurende deze dagen en heel veel plezier moesten hebben. Als slotspreker Ben Tuithof, hij is Wethouder van Sportzaken in de gemeente Uden. Hij vond dat als je hard genoeg je best doet in de sport je ook wethouder van sportzaken kan worden.

Na alle lovende woorden konden de jeugdige voetballers/sters aan de slag, want zij stonden te popelen om te beginnen. De eerste trainingen begonnen en de eerste spelen gestart. De kinderen en trainers moesten een beetje wennen aan elkaar, maar snel was het ijs gebroken en werd er gelachen met elkaar. De weergoden waren weer met ons, want de gehele morgen was het droog, maar tijdens de lunchpauze viel het met bakken uit de lucht. Gelukkig bleef het bij een zware bui. De stemming bleef opperbest en het voetballen ging in de middag gewoon door.  De eerste dag was voor eenieder weer een geslaagde dag en we hopen dat morgen weer net zo zal zijn.

Voetbaltrainster KNVB Voetbaldagen,
Lisa van der Kruijssen 

KNVB voetbaldagen dinsdag

De KNVB voetbaldagen 
Deze dagen staan in het teken van voetbal en dát in allerlei vormen; Goalmaster, 4 tegen 4, 9 tegen 9, voetvolley, penaltybokaal en speedcheck. Er zullen weer 144 kinderen een hele week met voetbal bezig zijn onder de bezielende leiding van 18 voetbaltrainers. Technieken worden aangeleerd die de kinderen in hun eigen elftal kunnen toepassen. Aan het eind van de week zal er een voetbaltoernooi worden gehouden waarbij het geleerde toegepast kan worden. De strijd zal weer gaan om de fel begeerde bekers en trofeeën. De KNVB zal met zo'n 2500 kinderen en 300 vrijwilligers op meerdere lokaties bezig zijn met de voetbaldagen. Vrijdagmiddag rond de klok van drie uur zijn de spannende finales op het hoofdveld, dus extra spannend om dit te zien. Ook Nike zal vertegenwoordigd zijn met hun voetbalkleding.

Ouders, broertjes en zusjes zijn hartelijk welkom op ons sportpark om naar de verrichtingen te kijken van de deelnemers. En uiteraard zal de kantine gedurende deze dagen geopend zijn en zal de koffie klaar staan. Wij als staf hopen dat iedereen het naar zijn zin zal hebben en dat de weergoden ons bij zullen staan.

Peter Asselman Stafhoofd KNVB Regio Uden

KNVB voetbaldagen

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.