ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Match of the day KNVB Zuid II

KNVB bijeenkomst 1Zaterdag 17 januari jl. organiseerde de KNVB 'Match of the day' bij NWC in Asten. Deze bijeenkomst had als doel om meer begrip voor elkaar te creëren op en rondom het voetbalveld. Vanuit UDI'19 waren Marie-Louise v.d. Burgt en Paul Veldhuisen hierbij aanwezig.

Als eerste was er een forum, waaraan werd deelgenomen door Kevin Blom (scheidsrechter KNVB), André Koolhof (Bondscoach vrouwen onder 19), Gijs de Jong (directeur KNVB) en Paul Veldhuisen (cie Sportiviteit & Respect UDI'19).

KNVB bijeenkomstDaarna waren er diverse workshops waarbij werd gepraat over hoe een ideale wedstrijddag er uitziet, de bewustwording van gedrag, de invloed van de straatcultuur op het voetbal en over arbitrage. Een van de hoogtepunten was de workshop van Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut, over de invloed van de (nieuwe) straatcultuur op de maatschappij. Een zeer helder en boeiend verhaal hoe het veranderend gedrag van jongeren zich vertaalt naar het voetbalveld.

Het was erg een leerzame bijeenkomst. Samen met de KNVB gaan we daarom kijken hoe we dit een vervolg kunnen geven bij UDI'19.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.