Trainingsstage Belek: Dag 3

Op de 2e dag van het trainingskamp stond de oefenpot tegen VV Klazienaveen op de agenda. Onder een heerlijk zonnetje werd afgetrapt tegen de tweede klasser. Een team met grote kerels; een fysiek voetballende ploeg.

UDI'19 on Tour

Fotomoment met de heer en mevrouw Ereli van sponsor Üntel Kablo.

Al gauw was het klasseverschil duidelijk. De Tricolores wisten elkaar goed te vinden en de doelkansen kwamen er al snel. Klazienaveen kreeg één goede kans uit een counter welke door Briann Vialle prima werd gepareerd. Het duurde tot de 22e minuut voordat het net gevonden werd. Een strakke bal van Robin Walk op Sam Wassenberg werd perfect aangenomen en na de doelman omspeelt te hebben bood Sam Robin van Cuijk een niet te missen kans: 1-0. Na gemiste kansen door Sam, Abdes Assouiki en Lars van Geelkerken werd dit ook de ruststand.

Na de rust, waarin trainer Bas Gösgens een vijftal wissels doorvoerde, weer hetzelfde spelbeeld. UDI in de aanval waarin de Udenaren heel veel kansen creëerden. In de 52e minuut stuurde Sam Robin van Cuijk diep. Vanaf 16 meter schoot hij de bal in de rechter benedenhoek: 2-0. In de 64e minuut een mooie verre pass van Randy Hofmeijer op Sam. Hij neemt de bal perfect aan en schiet de 3-0 binnen. In de 71e minuut stuurt Robin van Cuijk Ritchie-Sam Anpong richting de 16 meter waar hij met een schaarbeweging zijn tegenstander laat staan en een voorzet aflevert welke door Lars wordt afgerond: 4-0.

De 5-0 komt op naam van Robin van Cuijk, die zijn derde doelpunt maakte, door een penalty onberispelijk binnen te schieten. De penalty werd toegekend omdat Sam door de doelman werd getorpedeerd. Het enige wapenfeit van Klazienaveen was een makkelijk gegeven vrije trap vanaf rand zestien meter. Deze werd op de lat gemikt. De score had vele malen hoger kunnen en wellicht zelfs moeten uitvallen. Dubbele cijfers waren zeker mogelijk geweest.

Trainer Bas Gösgens was na afloop vooral tevreden over de energie die zijn spelers in de wedstrijd hadden gestopt en daarmee legio kansen wisten af te dwingen.