Blauw Geel wint fletse derby van UDI (1-2)

De voetballers uit Uden en Veghel waren vandaag niet in staat het aanwezige publiek een attractieve wedstrijd voor te schotelen. In de eerste helft had Blauw Geel een licht overwicht. Na de rust was het Henskens die Blauw Geel op voorsprong bracht middels een fraaie vrije trap. De gelijkmaker van Assouiki was echter ook fraai. Pas de laatste tien minuten werd het spel wat vinniger toen Blauw Geel op 1-2 kwam. In de stand wijzigde echter niets meer en dus waren de drie punten voor de bezoekers.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de beide buren werden de spelers van het G-voetbal die volgend jaar Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Special Olympics World Games voorgesteld aan het talrijk opgekomen publiek. Zo'n 1200 bezoekers omzoomden het Udense hoofdveld onder een klein novemberzonnetje. Bij UDI kon trainer Gösgens niet beschikken over Hofmeijer, van Zuidam en van Cuijk. De Ruijter en Assouiki waren echter weer voldoende hersteld om te starten en Nick van Dijk na zijn blessure ook weer op de bank. De blessure van van Zuidam zorgt wel voor een basisplek voor Lars van Geelkerken. Het begin van de wedstrijd was aftastend. De eerste actie voor het doel was een kopbal van Nicky Scheepers die door de weer in de basis terug gekeerde Thijs van Hoeij over werd getikt. De wedstrijd kabbelt vervolgens verder zonder dat er veel te genieten valt. Het Veghelse deel van publiek veert na iets meer dan een half uur op wanneer wederom Scheepers een vrije kopkans krijgt maar voor een leeg doel naast kopt. Pas enkele minuten voor rust is er het eerste gevaar van Udense kant wanneer Wassenberg een hard laag schot afvuurde op doelman Sander Maas. De conclusie van de eerste helft is een zeer matige wedstrijd van twee ploegen die geen moment de indruk wekken een derby te spelen.

Na de pauze begint de wedstrijd wat levendiger met een schot van Verbakel welke aan de tweede paal net naast gaat. Een schot van Wolf is een simpele prooi voor doelman Sander Maas. Na bijna een kwartier wordt er een overtreding gemaakt op Brian Peters waarmee Blauw Geel een vrije trap krijgt op zo'n twintig meter van het doel. Aanvoerder Henskens plaatst zich achter de bal en krult de bal buiten bereik van Thijs van Hoeij in de linkerhoek. Bij UDI worden dan Hendriks, van Geelkerken en de Ruijter gewisseld voor Robin Walk, Nick van Dijk en Jerom Theijssen. Aan UDI-zijde wijzigt het spel nauwelijks en wordt er net als in de eerste helft vrijwel constant met de lange bal gewerkt zonder dat dat veel effect sorteert. Halverwege de tweede helft gaat Wolf met een mooie passeerbeweging voorbij Sten van Vessem en levert een fraaie voorzet af die door Assouiki aan de tweede paal goed wordt ingekopt (1-1). De gelijkmaker zorgt voor iets meer beleving op het veld en de volgende goede kans is voor Danny Verbakel die de bal met de borst aanneemt en uit de draai goed inschiet. De vingertoppen van van Hoeij brengen redding. Tien minuten voor tijd brengt Blauw Geel uit het niets de stand op 1-2 wanneer Dobbelsteen uit een corner de bal ineens op doel schiet en zijn inzet van richting veranderd ziet worden.

De wedstrijd wordt vervolgens wat onvriendelijker met meer duels. Scheidsrechter Kok uit Maastricht die tot dan de gele kaarten op zak hield kreeg het lastiger en zag niet meer wat er allemaal gebeurde op het veld. Een klein opstootje op het middenveld had nog enkele gele kaarten op kunnen leveren maar de arbitrale leiding liet het gaan. De blessuretijd duurde uiteindelijk zo'n zes minuten maar aan de stand wijzigde niets meer. In een wedstrijd waarin beide teams eigenlijk geen winst verdienden namen de Veghelnaren toch de drie punten mee naar huis en namen daarmee bovendien de koppositie over van DOSKO die met 3-0 onderuit gingen bij Gemert. Komende weekeinde is er een inhaalprogramma en over twee weken speelt UDI uit bij de Valk.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Tomas Hendriks, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Bart van Schijndel, Lars van Geelkerken, Tim Wolf en Sam Wassenberg.