Drie punten voor UDI bij de Valk (1-3)

UDI en De Valk maakten er vandaag geen hoogstaande wedstrijd van maar UDI was gaandeweg het duel wel duidelijk de betere ploeg en wist de 1-0 achterstand uiteindelijk dik verdiend om te buigen in een 1-3 winst. De drie punten zijn erg welkom na de mindere serie waarbij in vier wedstrijden slechts één puntje werd behaald.

UDI-trainer Bas Gösgens had vandaag de luxe over een compleet fitte groep te kunnen beschikken en dus was het afwachten welke elf aan de aftrap zouden mogen verschijnen. Hij koos voor van Dijk en Anpong centraal achterin en Hofmeijer op het middenveld zodat Hendriks en van Schijndel op de bank begonnen. Voorin kreeg Lars van Geelkerken de voorkeur boven Michiel van Zuidam zodat Wolf vanaf links begon. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte wegens het overlijden van UDI-erelid en medewerker Gerrit van de Wetering die zaterdag overleed en liefst zestig jaar lid was van de vereniging.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor de Udenaren. Eerst was het Wassenberg die net naast tikte na een lage voorzet van Smits. Even later mocht Assouiki alleen op keeper Peters af maar deze wist de inzet met het been tot hoekschop te werken. In de opvolgende fase was het spel gelijkopgaand zonder veel gevaar voor het doel. De thuisploeg hanteerde zeer vaak de lange bal maar deze kwam slechts zelden aan. De spelopbouw van de Udenaren was op het zware veld ook niet overtuigend. Na bijna een half uur spelen komt de thuisclub uit het niets op een 1-0 voorsprong wanneer UDI-doelman van Hoeij een kopbal niet goed kan vasthouden, misschien iets gehinderd door de lage zon, die vervolgens door Joris Hermans wordt binnen gewerkt. Enkele minuten voor de rust weet UDI op gelijke hoogte te komen wanneer linksachter Dick Smits gelooft in een diepe bal en deze vanaf de achterlijn hoog voor het doel brengt. Doelman Peters kan er net zijn vingers tegen krijgen maar de bal valt vervolgens voor Lars van Geelkerken die met het hoofd de gelijkmaker binnen kopt.

Na de rust is het UDI wat druk zet maar ook veel de lange bal hanteert. Aan beide zijden is er dan aanvankelijk sprake van het nodige balverlies maar gaandeweg het duel begint UDI te domineren en komt de Valk nauwelijks aan aanvallen toe. De eerste goede kans is voor Wassenberg die direct uit de draai schiet maar doelman Peters redt bekwaam. Bij UDI gaan dan Hofmeijer en Assouiki naar de kant voor Walk en van Schijndel. Met nog twintig minuten te spelen komt UDI op voorsprong wanneer Anpong met een lange bal over de verdediging Wolf bereikt die de bal goed meeneemt en aflegt op Wassenberg die de bal half achter het standbeen langs binnen werkt (1-2). De Valk moet dan wel en probeert de druk op te voeren door alle ballen snel naar voren te schieten en ballen hoog voor het doel te brengen. De Udense verdediging blijft daarbij door veel inzet overeind.

Wanneer Thijs van Hoeij dan een vrije trap van Rinke Pennings uitstekend uit de hoek tikt lijkt dat het beslissende moment. De echte overtuiging bij de thuisclub zakt wat weg en UDI krijgt volop ruimte om te counteren. Eerst komt Wassenberg alleen voor de doelman maar zijn stift is te laag en even later krijgt ook van Schijndel een grote kans maar hij schiet te gehaast. Enkele minuten in blessuretijd valt de definitieve beslissing wanneer UDI vlot combineert en de bal ineens voor de voeten van Wolf ligt die ogenschijnlijk in buitenspelpositie staat maar het spel mag door en dus wordt de afgelegde bal rustig binnen geschoten door UDI-spits Wassenberg. Eindelijk dus weer drie punten voor de Udense formatie die volgende week thuis mag aantreden tegen AWC uit Wijchen.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van DIjk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki (68. Bart van Schijndel), Randy Hofmeijer (62. Robin Walk), Lars van Geelkerken (83. Michiel van Zuidam), Tim Wolf en Sam Wassenberg.