Gehandicapt UDI onderuit bij Baronie (2-1)

UDI moest vandaag diverse basisspelers missen maar dat mag geen excuus zijn voor de zwakke eerste helft waarin de thuisclub een 2-0 voorsprong nam. De gastheren hadden zelfs nog enkele prima kansen op meer doelpunten. Na de pauze waren er weinig hoogtepunten te noteren. Baronie zag een doelpunt afgekeurd worden en UDI wist nauwelijks tot kansen te komen. De treffer van Jerom Theijssen in de blessuretijd was louter van statistische waarde.

Soms zijn er aannemelijke redenen waarom verenigingen besluiten een wedstrijd op zaterdagavond te spelen maar voor het duel Baronie - UDI'19 was er eigenlijk niets te bedenken. De publieke belangstelling was in ieder geval niet groot met naar schatting slechts zo'n 120 toeschouwers langs het hoofdveld op sportpark de Blauwe Kei.

Voor de technische leiding van de Udense ploeg was het vandaag even puzzelen voor de gewenste opstelling want de Udenaren moesten Assouiki, de Ruijter, Walk, Hofmeijer en van Dijk missen wegens ziekte en blessures. Spits Wassenberg was wel voldoende hersteld om aan de aftrap te verschijnen. Zodra de bal begon te rollen was het duidelijk dat de thuisclub vandaag de winst in eigen huis wilde houden. Baronie begon veel feller aan de wedstrijd en won direct de duels. De ploeg werd bovendien in het zadel geholpen doordat het al in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong kwam toen een vrije trap laag en hard centraal voor het Udense doel werd gespeeld. Het was Yvan Nkundumugisha die de bal licht toucheerde en daarmee UDI-doelman Witjes kansloos liet. Even later is de volgende kans voor Jordi Nijs die over kopt. Aan Udense zijde is het spel zwak met nauwelijks combinaties waarin medespelers worden gevonden. Bovendien wordt over het hele veld de directe duels verloren van een veel scherper spelend Baronie. De eerste en enige kans van de eerste helft voor UDI was een schot uit de draai van Joep van Geelkerken welke na bijna een half uur spelen naast gaat. Bij de thuisclub valt het sterke spel van aanvoerder en centrale verdediger Jamie Kankam op die souverein zijn duels weet te winnen. Op links is het de pijlsnelle Jonathan Constansia die Benkers keer op keer de baas is. Na ruim een half uur komt Baronie op 2-0 wanneer Peeters voorzet en Dennis Peragon vrij kan inkoppen. In de laatste twee minuten voor de rust krijgt Baronie nog twee enorme kansen maar een inzet van Peragon wordt door Anpong van de lijn geredt. In de slotseconde schiet spits Ibrahim Ikiliau ook nog eens op de lat.

Na de rust blijft Benkers achter in de kleedkamer, gaat Wolf een plek naar achteren om te verdedigen tegen de snelle Constansia en gaat Lars van Geelkerken op rechts voorin spelen. Het spel gaat nu wat meer op en neer en UDI komt wat vaker op de helft van de tegenstander maar tot echte kansen komt het nog niet direct. De eerste kans is voor Baronie-man Shane Lourens maar zijn schot gaat voorlangs. Even later raakt UDI-doelman Witjes een terugspeelbal helemaal verkeerd die voor de voeten valt van Constansia. Deze maakt een goede actie en zet een Baronie-speler vrij voor doel die ook scoort. Het lijkt de definitieve beslissing maar tot verbazing van eenieder keurt scheidsrechter van den Hurk het doelpunt af wegens buitenspel. Vanaf de zijkant lijkt dat echter een foutieve beslissing. Het spel wordt dan wordt onrustiger en er komen steeds meer overtredingen aan beide zijden waar de scheidsrechter af en toe nog meer onduidelijke beslissingen neemt.

Bij UDI gaat dan middenvelder van Cuijk naar de kant en komt aanvaller Jerom Theijssen in het spel waarmee de jongeling zijn officiële debuut maakt in de Udense hoofdmacht. UDI probeert dan de druk voorin op te voeren maar de echte overtuiging lijkt te missen want er komen nauwelijks gevaarlijke momenten, mede doordat enkele voorzetten zwak zijn. In de blessuretijd scoort UDI dan alsnog wanneer van Zuidam een korte pass geeft op Theijssen die vanaf de linkerkant en een moeilijke hoek de bal toch in het doel weet te werken. Uiteraard een klein persoonlijk succesje voor de jongeling maar verder een doelpunt zonder waarde. De thuisclub won vandaag dik verdiend van de Udense ploeg die volgende week flink aan de bak moet wanneer in Uden de derby tegen Blauw Geel'38 op het programma staat.

UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers (46. Lars van Geelkerken), Ritchie-Sam Anpong, Tomas Hendriks, Dick Smits, Bart van Schijndel, Robin van Cuijk (65. Jerom Theijssen), Joep van Geelkerken, Michiel van Zuidam, Tim Wolf en Sam Wassenberg .