Terechte nederlaag UDI bij TEC (3-0)

Vooraf werd al ingecalculeerd dat UDI vanmiddag een lastige klus zou krijgen in Tiel tegen TEC. Al vanaf de aftrap werd dat vermoeden bevestigd en waren de gastheren de bovenliggende partij. Als je dan ook nog effectief met de mogelijkheden omspringt sta je met de rust terecht met 2-0 voor. Na de rust zakte het hoge tempo van de eerste helft wat terug en probeerde UDI de druk op te voeren. De beste kansen waren echter voor TEC en de 3-0 in de slotminuut was niet onverdiend. Een terechte nederlaag tegen een tegenstander die, vandaag in ieder geval, veel beter was.

UDI begon vandaag met dezelfde elf als vorige week tegen Schijndel. Al direct vanaf de aftrap was echter duidelijk dat het hier een tegenstander betrof die wel enkele niveaus beter speelt als de tegenstander een week eerder. De thuisploeg zette massaal druk en zorgde er daarmee voor dat de Udense ploeg niet tot een fatsoenlijke aanvalsopbouw kwam. De eerste kans voor de Tielenaren was direct raak toen Matthijs van Gessel van net buiten de zestien meter kon aanleggen en de bal met veel gevoel in de bovenhoek achter doelman Witjes deponeerde. Vervolgens moet Witjes tweemaal ingrijpen op afstandsschoten van Gregory Viereck en Leon Hese. Na iets meer dan een kwartier spelen wordt de achterstand van de Udenaren echter groter wanneer aanvoerder Ibrahim Aliskan vrij door het midden door kan komen en recht voor het doel de bal in de benedenhoek schiet (0-2). De wedstrijd wordt in een hoog tempo gespeelde en ook de Udenaren zetten volop druk wanneer de thuisploeg in balbezit is maar die weten hier toch net iets beter mee om te gaan en met technisch bijna perfect spel wordt steeds de vrije man gevonden. Halverwege de eerste helft krijgt Wassenberg het eerste kansje maar zijn schot gaat voorlangs. Vlak voor de rust ontsnapt UDI aan een pingel tegen wanneer Nouri in de zestien meter naar het gras wordt geduwd. De prima leidende scheidsrechter Wesdorp ontging echter deze actie waarmee de 2-0 stand intact bleef.

In de rust blijft van Zuidam achter in de kleedkamer en komt van Schijndel in het spel. Helaas voor de Udenaren komt er echter geen verandering in het spel. Na de rust is de grote drang van TEC naar voren wat verminderd maar de wedstrijd wordt onverminderd gecontroleerd met een sturende rol van Leon Hese van achteruit en een uitblinkende aanvoerder Aliskan. UDI-spits Wassenberg lost nog een goed schot maar zijn inzet gaat net over het doel. Buitenspeler Kurtley de Windt die in de eerste helft nog voor veel dreiging zorgde maar goed verdedigd werd door Dick Smits was in de tweede helft vrijwel onzichtbaar. Aan beide zijden volgen dan nog de nodige wissels waarbij aan de zijde van TEC naast spits Bartels ook Arends en Jesper Brocks (ex-UDI) hun opwachting maakten. In het laatste kwartier zet UDI aan in de hoop nog een treffer te kunnen maken maar hierdoor ontstaan achterin wel de kansen voor TEC. Eerst is het Brocks die geheel vrijstaand naast schiet en even later gaat ook een schot van Viereck rakelings naast. De 3-0 komt dan uiteindelijk toch nog op het bord wanneer invaller Bartels hard uithaalt, UDI-doelman Witjes redt maar Nehemia Sanaky in de rebound de bal binnen schiet. Na het laatste eindsignaal is de conclusie simpel: UDI heeft vandaag terecht verloren van een ploeg die wanneer het deze vorm gaat volhouden zeker in de top drie van de Hoofdklasse zal gaan eindigen. Volgende week heeft UDI een weekje rust waarna over twee weken koploper DOSKO naar Uden komt en daarmee weer een tegenstander van formaat voor de Udense ploeg.

UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk (80. Robin Walk), Dick Smits (66. Robin van Cuijk), Randy Hofmeijer, Abdes Assouiki, Joep van Geelkerken, Michiel van Zuidam (46. Bart van Schijndel), Tim Wolf en Sam Wassenberg.