UDI beeindigd goede reeks Baronie (3-0)

In de eerste helft had Baronie een licht veldoverwicht maar op de enige echte kans redde doelman Vialle uitstekend. Na de rust was UDI de betere ploeg en kwam het steeds vaker met goede combinaties voor het Bredase doel. Het doelpunt van Bart van Schijndel bracht extra motivatie bij de Udenaren en toen Lars van Geelkerken vanaf bijna dertig meter een vrije trap binnen kegelde was de wedstrijd beslist. UDI won vandaag de wedstrijd in de tweede helft op basis van volle inzet en is opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

UDI was vandaag gebrand op een goede wedstrijd zeker met de zwakke wedstrijd bij Baronie in het achterhoofd. In de warming-up bleek dat Nick van Dijk, die de geschorste Thijmen de Ruijter moest vervangen, toch niet fit genoeg was en dus verhuisde Randy Hofmeijer naar achteren en mocht Walk in de basis starten. Al direct vanaf de start werd het een open wedstrijd met twee ploegen die echt wilden voetballen. De eerste kans was voor Baronie toen Randy Hofmeijer een bal verkeerde raakte en deze pardoes in de voeten viel van Dennis Peragon. De aanvaller mocht alleen op doelman Vialle af en schoot ook goed in maar met een uitstekende redding redde de A1-keeper tot hoekschop. Even later was er een volgende kans voor Baronie maar het schot door Boudzra ging net naast. Een paar minuten later denkt de veel pratende Constansia gescoord te hebben maar scheidsrechter Horst keurt de treffer af wegens ongeoorloofd aanvallen van de Udense doelman. De eerste mogelijkheid voor de Udenaren was na bijna een half uur spelen toen Dick Smits een vrije trap mocht nemen maar zijn inzet ging royaal over. De laatst mogelijkheid voor de rust was voor UDI toen Wolf op rechts aangespeeld werd maar hij raakte de bal niet vol en dus een eenvoudige redding voor doelman van Gestel.

Na de rust beginnen de twee ploegen ongewijzigd aan het spel. UDI begint sterk met al binnen een minuut een goede kans voor Wolf die op rechts doorgaat en zelf besluit te schieten maar doelman van Gestel redt weer. Enkele minuten later is het dan toch raak na een karakteristieke actie in de wedstrijd. Op inzet wint eerst Dick Smits een kopduel en vervolgens is ook Lars van Geelkerken de winnaar in een bal die hij doorkopt op Bart van Schijndel. De UDI-speler, die een sterke wedstrijd speelde, ging alleen richting doel en met de punt van de schoen werkte hij de bal in de rechterbenedenhoek (1-0). Baronie probeert vervolgens wel aan te zetten maar komt niet echt in de wedstrijd waarbij er vooral veel gepraat wordt tegen de scheidsrechter en de medespelers. De volgende goede kans is voor Wassenberg die met een geplaatste kopbal de buitenkant van de paal raakt. Daarna ontsnapt Baronie-aanvoerder Kankam, ook sterk spelend trouwens, aan rood toen hij Wassenberg in een 1 op 1 duel vasthield en daarmee de doorgang naar het doel belemmerde. Tot verbazing kreeg hij slechts geel gepresenteerd door scheidsrechter Horst.

De vrije trap die volgde op zo'n dertig meter voor het duel leek een onmogelijke opgave maar Lars van Geelkerken plaatste zich achter de bal en met een hard zwabberend schot stond doelman van Gestel op het verkeerde been toen de bal in doel verdween.

{youtube}-DWnrProikE{/youtube}

Deze 2-0 gooide de wedstrijd ook in het slot want de overtuiging waarmee de Udenaren vervolgens vrijwel elk duel bleven winnen zorgde ervoor dat Baronie zich geen illussies meer hoefde te maken. In de voorlaatste minuut krijgt de ingevallen van Zuidam nog een schietkans maar de doelman redt. Het slotaccoord is voor het duo Wolf en Wassenberg wanneer laatstgenoemde op inzet de bal veroverd en vanaf links een prima voorzet geeft die door Wolf net voor de doelman wordt ingekopt (3-0). UDI bekroont daarmee een uitstekende tweede helft met een overwinning. Baronie zal toch wel teleurgesteld zijn geweest omdat men vandaag tegen UDI voor het eerst in 2015 tegen een nederlaag aan liep. Volgende week zaterdagavond staat in Veghel de derby op het programma wanneer UDI op bezoek gaat bij de nummer twee van de ranglijst Blauw Geel'38.

UDI: Brian Vialle, Robin van Cuijk, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken (82. Abdes Assouiki), Robin Walk, Tim Wolf, Bart van Schijndel  (71. Michiel van Zuidam) en Sam Wassenberg.