UDI beloont zich met drie punten in Veghel (0-1)

Het was geen grootse wedstrijd vanavond in het druilerige Veghel. Blauw Geel was de eerste helft meer voor het Udense doel aanwezig maar creëerde zich nauwelijks kansen. Na de pauze kwam UDI beter in het spel en was de eerste echte kans direct raak met een oplettende Assouiki die in de rebound scoorde. Vervolgens werd het vooral een spannend duel waarbij elke beslissing van de scheidsrechter werd aangevochten door de Veghelse aanhang. De spelers op het veld wisten het juiste antwoord niet te vinden en dus waren er voor het eerst sinds lange tijd weer eens drie punten voor UDI in Veghel.

Naar schatting zo'n 800 toeschouwers trotseerden de regen en harde wind langs het Veghelse kunstgrasveld. Aan Udense zijde geen echte verrassingen met naast de geblesseerde doelmannen ook Nick van Dijk niet bij de selectie in verband met een blessure en Tim Wolf was afwezig in verband met werk verplichtingen. De wedstrijd begon rustig met een eerste kans voor Blauw Geel toen Nick Schepers een schotpoging loste maar zijn inzet ging naast. Blauw Geel zette vervolgens iets meer druk en kreeg een flink aantal hoekschoppen maar het was schrijnend te zien hoe weinig gevaar men daarmee wist te stichten. Vervolgens speelden beide teams veel lange ballen en werden er veel kleine overtredingen gemaakt aan beide zijden. Na ruim een half uur gaat Verbakel achter een vrije trap vanaf zo'n vijf en twintig meter staan maar zijn inzet mist alle richting. De beste kans voor de Veghelnaren is zo'n vijf minuten voor de rust wanneer aanvoerder Gerke van de Akker net naast het doel kopt.

{youtube}mdH3NZUngB0{/youtube}

De rust wordt vandaag iets verlengd nadat jeugdige aanhangers van de thuisclub met rookbommen en vuurwerk dermate veel hinder veroorzaken dat de scheidsrechter noodgedwongen een aantal minuten extra moet wachten voor de rook is verdwenen en het spel echt kan starten. Aanvankelijk zet Blauw Geel even fel aan en krijgt twee schotpogingen vanaf de rand van de zestien meter maar beide keren weet een Udens been de bal te blokken. Bij de Udenaren gaat van Schijndel dan naar de kant en komt Assouiki het middenveld versterken waarna Lars van Geelkerken naar de linkerflank verhuisde. UDI krijgt dan steeds meer controle over het spel en al snel betaald zich dat uit in een treffer. Wanneer van Zuidam een laag schot lost kan Blauw Geel doelman Maas de bal niet vasthouden en de zeer alerte Assouiki tikt beheerst de 0-1 binnen. Vanaf dat moment  zoekt Blauw Geel wanhopig naar de openingen die er op zich op beide vleugels wel waren maar nauwelijks werden benut. Scheidsrechter de Vries moet vaak optreden en neemt in de ogen van de aanhangers van de thuisclub steeds foutieve beslissingen. In werkelijkheid is het vooral de onmacht bij beide teams waarbij UDI zich onderscheid door gewoon hard te blijven werken en daarmee geen kansen weg te geven. Ook A1-doelman Vialle staat vol vertrouwen in het doel en doet zijn werk naar behoren.

In het laatste kwartier gaat aanvoerder Hofmeijer die dicht tegen zijn tweede geel aan zit naar de kant en wordt vervangen door de jonge Robin Walk. In de slotminuten mag dan nog een A1-speler zijn opwachting maken wanneer Knud van de Heuvel de moegestreden Lars van Geelkerken vervangt. Na ruim zes minuten blessuretijd is de wedstrijd dan ten einde en klinkt gejuich uit de kelen van de Udense aanhang. Voor de neutrale toeschouwer was het waarschijnlijk geen beste wedstrijd maar de UDI-supporters zagen een spannende tweede helft welke uiteindelijk ook drie punten opleverde. UDI is daarmee op verliespunten naast Blauw Geel op de ranglijst gekomen. Komende zaterdag wordt ingehaald in een thuiswedstrijd tegen TOP en bij winst klimt UDI naar de derde plek op de ranglijst en doet nu natuurlijk goed mee in de derde periode.

UDI: Brian Vialle, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken (87. Knud van de Heuvel), Randy Hofmeijer (79. Robin Walk), Michiel van Zuidam, Bart van Schijndel (59. Abdes Assouiki) en Sam Wassenberg.