UDI en Woezik in evenwicht in oefenduel (1-1)

Zaterdagavond oefende UDI thuis tegen tweedeklasser Woezik uit Wijchen. De eerste helft liet twee ploegen zien die vooral met de opbouw bezig waren maar zich geen kansen wisten te creëeren. Na de pauze kwam er dreiging over de vleugels en kwam UDI op voorsprong via Assouiki. Vlak voor het einde kwam Woezik langszij via een kopbal.

De eerste helft kende geen enkele kans en het was dus een rustige periode voor de beide doelmannen. Na de pauze bracht UDI met Wolf en van Zuidam twee echte buitenspelers en was er direct meer dreiging. Bovendien schakelde UDI om naar een 3-4-3 met een beweeglijk middenveld. Beide ploegen kregen in het eerste kwartier na rust de eerste kansen. In de 59e minuut kwam UDI op voorsprong toen van Zuidam op links doorkwam waarna zijn schotpoging geblokt werd maar de bal kwam op het hoofd van de meegelopen Assouiki die de bal simpel over de doelman van Woezik kopte (1-0). Woezik liet ook de tweede helft verzorgd voetbal zien en het kwam mede door de driemans achterhoede van de Udenaren vaker voor het Udense doel. UDI-doelman Witjes moest twee keer handelend optreden om een tegentreffer te verhinderen. Enkele minuten voor het eindsignaal kwamen de bezoekers uit een hoekschop langszij toen de bal prima werd ingekopt. Voor de Udenaren het eerste puntenverlies in de voorbereiding maar wel een goede oefenwedstrijd in de aanloop naar dinsdag waar het eerste officiële duel wacht met de bekerwedstrijd in en tegen het Limburgse Meerssen.

UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers (46. Joep van Geelkerken), Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Robin van Cuijk (46. Robin Walk), Randy Hofmeijer, Bart van Schijndel (46. Michiel van Zuidam), Lars van Geelkerken (46. Tim Wolf), Sam Wassenberg en Abdes Assouiki (69. Bart van Schijndel).