UDI fors onderuit bij Schijndel (3-0)

UDI begon de wedstrijd vandaag prima maar gaf na de eerste twintig minuten de wedstrijd uit handen. Na een benutte penalty en twee keer matig verdedigen stond het ineens 3-0 voor de thuisclub. Na de rust probeerde UDI het wel maar kon het nauwelijks een vuist maken. Een zware tegenvaller in ieder geval voor het meegereisde publiek dat het zeker niet warm kreeg van het vertoonde spel.

De selectie van de Udenaren was vandaag compleet met uitzondering van doelman van Hoeij die nog altijd geblesseerd aan de kant staat. Het was trouwens met naar schatting slechts zo'n tweehonderd toeschouwers een magere opkomst van het publiek op een koud en winderig Zuideinderpark in Schijndel. De start van de wedstrijd was duidelijk voor UDI dat de thuisclub met goed positiespel volledig onder controle had. Een eerste goede mogelijkheid was er voor Wolf op aangeven van Wassenberg maar zijn schot ging rakeling naast. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Schijndel iets meer in het spel. Na vijf en twintig minuten was er de eerste echte actie voor het doel toen een schot werd gelost wat via de arm van Nick van Dijk op de paal belandde, Scheidsrechter Mandemakers gaf geel aan van Dijk en een strafschop aan de thuisploeg. Udenaar in Schijndelse dienst, Anwar Tuithof, nam de bal en schoot de pingel onberispelijk binnen. Daarmee een 1-0 voorsprong voor de thuisclub al was dat nog tegen de verhoudingen in.

De treffer gaf Schijndel de nodige energie en bij UDI leek direct alle positiviteit van het begin van de wedstrijd te verdwijnen. Een goede pass op Sander Egmond bracht de Schijndelnaar oog in oog met doelman Witjes maar deze redde bekwaam. Met nog een kleine tien minuten voor de rust mag Schijndel een vrije trap nemen op zo'n 25 meter voor het doel. Tuithof zet zich achter de bal en met een hard laag schot dwingt hij doelman Witjes tot een redding. De rebound is echter voor Schijndel en voor de Udense verdediging het zich realiseert wordt de bal aan de eerste paal in een woud van benen binnen gewerkt (2-0). Schijndel houdt direct de druk op de bal en krijgt al snel weer een kans door Tuithof maar nu redt de Ruijter. In de slotminuut voor de rust is er in de Udense achterhoede een Kongolo-momentje waarbij Tom Pijnenburg alert is en dankbaar de derde Schijndelse treffer binnen schiet.

In de rust blijven van Dijk en Lars van Geelkerken in de kleedkamer achter en komen van Cuijk en van Zuidam in de ploeg. UDI start fel en krijgt ook weer de eerste kans wanneer Wassenberg uit de draai op doel schiet maar doelman Timo de Louwere met een reflex redt. Even later is het van Zuidam die een actie maakt richting doel maar ook nu is de Schijndelse doelman een sta-in-de-weg. Wanneer UDI de druk naar voren probeert te zetten geeft het achterin de nodige ruimte weg maar de Schijndelse voorwaartsen missen de scherpte. Vooral de uitstekend ingevallen van Cuijk probeert het vuurtje in de Udense ploeg aan de gang te krijgen maar helaas voor hem zijn de meeste medespelers vandaag niet in staat mee te gaan in die flow.

Het aantal kleine irritaties groeit en tekenend is ook het feit dat aanvoerder Hofmeijer binnen nauwelijks een minuut twee keer geel incasseert wegens aanmerkingen op de leiding. Ook met tien man probeert UDI het wel maar verder dan een kans voor Wolf, wederom geredt door de Louwere, komt UDI niet en dus een verdiende 3-0 nederlaag. Het was vandaag sowieso de dag van de opvallende uitslagen in de Hoofdklasse B met de winst van AWC bij DOSKO, Deurne tegen Dongen maar vooral ook de 0-4 thuisnederlaag van TEC tegen OSS'20. Volgende week komt TEC naar Uden en dus treffen we dan ongetwijfeld twee getergde ploegen die zullen willen gaan voor de winst.

UDI: Dennie Witjes, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk (46. Robin van Cuijk),Dick Smits, Joep van Geelkerken (71. Bart van Schijndel), Abdes Assouiki, Randy Hofmeijer, Lars van Geelkerken (46. Michiel van Zuidam), Tim Wolf en Sam Wassenberg