UDI loopt in counterspel van OSS'20 (2-3)

UDI speelde vandaag een behoorlijke eerste helft en kwam ook op voorsprong. Na de rust was OSS'20 via counters de gevaarlijkste ploeg waar UDI uiteindelijk ook het slachtoffer van werd. Na een 1-2 achterstand werd het toch nog 2-2 maar de aanvallende bedoelingen van UDI in de extra tijd deed de ploeg de das om toen OSS'20 genadeloos toesloeg in de counter en via van de Venne de 2-3 overwinning opeiste en daarmee bijna de derde periode in bezit heeft.

De Udense ploeg begon vandaag in dezelfde basis-opstelling als vorige week bij Dongen. De eerste kansen voor de Udenaren zijn voor Wolf (laag schot) en van Schijndel (kopbal op de lat) terwijl de bezoekers uit Oss daar helemaal niets tegenover wisten te stellen. Bij UDI kwam het meeste gevaar via de linkerflank waar van Zuidam zijn tegenstander regelmatig wist te passeren. Na een half uur kwam UDI ook terecht op voorsprong na een goede passeeractie van van Zuidam die vanaf de achterlijn terug legde op Wassenberg die beheerste de 1-0 binnen tikte. Enkele minuten voor rust is er het eerste echte wapenfeit van OSS'20 wanneer van Dijk met een lage schuiver op het natte gras de bal net naast de paal schiet.

Na de pauze daalt het spelniveau van de Udenaren om onduidelijke redenen en zijn het de bezoekers die het meeste balbezit hebben zonder aanvankelijk gevaar te stichten. In de 73e minuut krijgen de bezoekers loon naar werken wanneer spits de Groot een laag hard schot op doel produceert en UDI-doelman Vialle er niet goed uit ziet wanneer hij de bal met de benen wil stoppen (1-1). Voor de Ossenaren is dat het sein meer de aanval te zoeken. Van Schijndel krijgt nog een schietkans voor de Udenaren maar doelman v.d. Leest redt. Acht minuten voor het einde van de officiele speeltijd komt OSS'20 op voorsprong wanneer invaller Coskun aangespeeld wordt en centraal de ruimte goed benut en weet te scoren (1-2). Hij trok vervolgens in zijn enthousiasme zijn shirt uit en vergat daarbij dat hij al geel had gekregen en nu dus met rood naar de kant mocht. Bij UDI was inmiddels Knud v.d. Heuvel in het spel gekomen en ook Nick van Dijk was als extra stormram ingebracht.

UDI ging dan ook volle bak naar voren spelen en dat resulteerde enkele minuten later in de gelijkmaker van wederom Wassenberg na een goede voorzet van jeugdspeler Knud v.d. Heuvel. Waar iedereen dacht dat beide ploegen nu wat voorzichtiger zouden gaan spelen was het tegendeel waar. UDI ging vol op de aanval en liep daarmee enkele keren ook vol in het counterspel van de Ossenaren die daarmee enkele kansen wisten te creëeren. Het was inmiddels de extra tijd toen de Groot de bal inspeelde aan de tweede paal waar v.d. Venne alert was en de 2-3 binnen tikte. Dit tot volle vreugde van de Ossenaren die nu erg goed staan in de derde periode die hen nauwelijks meer kan ontgaan. Voor UDI rest volgende week enkel nog het duel in Wijchen tegen het al gedegradeerde AWC waarna het seizoen 2014-2015 er in principe op zit.

UDI: Brian Vialle, Thijmen de Ruijter,  Ritchie-Sam Anpong, Randy Hofmeijer, Dick Smits (82. Nick van Dijk), Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (79. Knud v.d. Heuvel), Bart van Schijndel, Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.