UDI na pingels onderuit tegen Gestel in halve finale Omroep Brabant Cup (0-0)

Vanavond stond op het Udense kunstgras de halve finale om de Omroep Brabant Cup op het programma. Met tegenstander Gestel kreeg de Udense ploeg een stevige kluif voorgeschoteld. De bezoekers begonnen ijzersterk aan de eerste helft en kregen dikke kansen om te scoren. Gaandeweg de open wedstrijd ging het meer gelijk op. Ook de tweede helft leverde een aardig kijkspel maar geen treffers op. Penalties moesten uiteindelijk de beslissing brengen en daarin miste UDI de zesde pingel zodat Gestel zich plaatst voor de finale.

Omdat het hoofdveld op het Udense sportpark al in groot onderhoud was gegaan werd het duel tegen eerste klasser Gestel gespeeld op het naastgelegen kunstgrasveld. De ploeg uit Eindhoven speelt op dit moment in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Met de financiele steun van een aantal weldoeners heeft Gestel de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd met dit seizoen ondermeer de komst van een tiental nieuwe spelers waaronder diverse spelers die in eerdere jaren actief waren bij een BVO. Met een voorhoede met Tim Nelemans, Carsley Mathilda en Levi van der Heijden en daarachter een uitstekende spelverdeler in de persoon van Younes Hadouir beschikt de ploeg over veel voetbalkwaliteiten.

Het duel begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van het oudste UDI-lid, en tevens ere-lid, Tom Nieuwboer op 98-jarige leeftijd. Nadat scheidsrechter Perez het spel liet starten was het direct Gestel dat als een wervelwind aan de wedstrijd begon en direct voor zeer veel gevaar zorgde via de razendsnelle vleugelspelers. In de eerste tien minuten had het zomaar 0-2 kunnen staan wanneer de bezoekers het vizier wat scherper hadden gezet. Het eerste speldenprikje van de Udenaren komt van Wassenberg maar hij scoort in buitenspel-positie. Het spel golft nu op en neer en het zijn de beide doelmannen Brian Vialle en Jesse Renders die hun kunnen moeten tonen.

Na de pauze blijft het spelbeeld ongeveer gelijk met twee ploegen die graag vooruitdenken en combinerend op zoek gaan naar de kansen. Die komen er ook nu weer aan beide kanten maar vooralsnog levert dat geen treffers op. Naarmate de tweede helft vordert neemt UDI meer en meer het initiatief en krijgt eerst Wassenberg een goede schotkans maar vindt de doelman op zijn weg. Aan de andere kant is er ook een enorme kans voor een invaller die geheel vrijstaand royaal naast schiet. Ook de ingevallen Assouiki krijgt nog een kans maar wederom is doelman Renders paraat. Zo'n tien minuten voor tijd krijgt Wassenberg nog een goede kans maar zijn lobje gaat rakelings naast het doel. In de extra tijd ziet doelman Vialle nog een kopbal rakelings over gaan maar ook nu geen treffer. De wedstrijd moet dus beslist worden in de loterij die penalties nemen heet. De eerste vijf penalties worden door beide ploegen perfect genomen en treffen allen doel. Wanneer UDI dan de zesde pingel mist en Gestel wel scoort is het duel beslist en plaatst Gestel zich voor de finale op 13 juni bij Bruheze.

UDI: Brian Vialle, Thijmen de Ruijter,  Ritchie-Sam Anpong, Randy Hofmeijer, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Bart van Schijndel (63. Abdes Assouiki), Tim Wolf, Michiel van Zuidam (78.Lars van Geelkerken) en Sam Wassenberg.