UDI niet verder dan gelijkspel bij DOSKO (1-1)

UDI wist vandaag op bezoek bij DOSKO de positieve flow van vorige week niet vol te houden. De eerste helft speelde UDI prima en kwam het ook terecht op een 0-1 voorsprong. Na de rust verslapte de concentratie en liet men DOSKO terug in de wedstrijd komen. De gelijkmaker kwam dan ook niet als een verrassing maar schrijnender was het feit dat men zelf niet tot kansen wist te komen. In de slot seconde kreeg UDI nog een enorme kans op de winnende treffer maar die ging er helaas ook niet in. Het uiteindelijke gelijkspel was terecht maar was ook onnodig.

Onder het motto "never change a winning team" begon UDI-trainer Bas Gösgens vandaag in Bergen op Zoom met dezelfde basiself als afgelopen week tegen TEC. De start van de wedstrijd van de Udenaren was geheel in lijn met de wedstrijd tegen TEC waar iedereen fel de duels aan ging en DOSKO geen kans kreeg om in het ritme te komen. De 0-1 voorsprong van de Udense ploeg was dan ook geen verrassing. Het was Dick Smits die vanaf rechts een indraaiende vrije trap nam die aan de tweede paal werd terug gekopt door Thijmen de Ruijter waarna spits Wassenberg met een halve omhaal de bal in het doel deponeerde.

UDI heerste op het veld en de eerste kans voor de thuisploeg kwam dan ook pas door een vrije trap. Schuin rechts voor het doel mocht Thomas van der Spek aanleggen en zijn schot zeilde ook richting kruising maar UDI-doelman Witjes ging naar dezelfde hoek en tikte de bal net uit het doel. UDI heeft deze eerste helft zonder tot groots voetbal te komen de wedstrijd in handen maar weet weinig gevaar te stichten voor het doel van Maik van den Kieboom. Net voor de rust krijgt van der Spek nog een aardige kopkans maar zijn inzet ging ruim naast.

Na de pauze werd al binnen vijf minuten duidelijk dat de Udenaren het lastig zouden krijgen deze tweede helft. De eerste waarschuwing kwam via een schot van Mesut Kartal die via de binnenkant van de paal in de handen van doelman Witjes viel. DOSKO was nu de betere ploeg doordat UDI niet meer in staat was het balbezit te houden. Bovendien wilde men in  enkele verdedigende situaties ook nog eens te mooi de boel oplossen. Dan moet Dick Smits geblesseerd het veld verlaten en wordt Nick van Dijk ingebracht zodat Anpong naar de linksback positie verhuist. Scheidsrechter Wagner komt nu ook steeds vaker in beeld doordat hij overtredingen aan beide zijden vreemd beoordeeld en blijkbaar had besloten om zelfs bij stevige overtredingen geen kaarten te trekken. Zijn acties bleven bij waarschuwingen het was maar goed dat er twee teams op het veld stonden die niet echt de grens op zochten anders had het wellicht uit de hand kunnen lopen.

Het spel van de Udenaren wordt steeds slordiger en het is gewoon wachten op de gelijkmaker. Die komt met ruim een kwartier te spelen wanneer Derwort vanaf rechts ongehinderd een voorzet mag geven die door de volledig vrijstaande van der Spek wordt binnen gekopt. In de slotseconde krijgt UDI dan nog een enorme kans wanneer invaller Lars van Geelkerken gelooft in een lange bal en die in de kluts met de doelman mee krijgt. Bijna op de achterlijn ligt het doel open maar zijn gehaaste inzet beland in het zijnet. UDI speelde een zeer teleurstellende tweede helft en moest dus genoegen nemen met een puntendeling. Volgende week staat thuis het inhaalduel tegen Groene Ster op het programma.

UDI: Dennie Witjes, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (54. Nick van Dijk), Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Robin Walk, Michiel van Zuidam (66. Tim Wolf), Bart van Schijndel (73. Lars van Geelkerken)  en Sam Wassenberg.