UDI ook ruim voorbij Venray (7-1)

Zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd in deze oefenperiode op het programma. De tegenstander in Uden was Venray dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse. UDI begon sterk maar zakte in de loop van de eerste helft wat weg. Na de rust was UDI de beste ploeg en het liep uit naar een duidelijke 7-1 overwinning.

De wedstrijd werd vandaag onder leiding van scheidsrechter Jordy de Goeij afgetrapt op het kunstgrasveld van de Udense vereniging omdat het hoofdveld een aantal slechte plekken bevat die nog wat aandacht verdienen voordat er op gespeeld kan worden. De vernieuwde tribune moest het dus alleen doen met kijkers. Beide ploegen begonnen met een aantal afwezigen aan de wedstrijd. Venray miste vijf spelers waaronder verdediger Wout Gommers die achterin node gemist werd. UDI kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong toen van Zuidam diep werd gestuurd die alleen op de Venray doelman af ging en beheerst de bal in de linkerbenedenhoek deponeerde (0-1). In de opvolgende periode werd er vooral veel gecombineerd en gezocht naar de juiste openingen.

De jonge rechterverdediger Frank Wijdeven mocht vandaag vanaf de aftrap beginnen en werd veelvuldig in het spel betrokken. Soms waren zijn acties nog wat ongelukkig maar gelukkig liet hij ook veel uitstekend voetbal zien. Zijn lange pass op Bart van Schijndel was perfect en de Udense middenvelder scoorde met een beheerste lob de 2-0. Aan de andere kant miste Venray de echte aanspeelpunten voorin maar kwam het wel op 2-1 toen Joy Koenen vanaf de rand van de zestien meter UDI-doelman van Hoeij met een schot in de verre hoek verraste. Nog geen minuut later was de marge echter alweer twee doelpunten toen van Schijndel een te korte terugspeelbal onderschepte en de doelman van Venray Niels Nielen weinig anders kon als hem neerleggen. De toegekende strafschop werd eenvoudig benut door UDI-aanvoerder Joep van Geelkerken.

Na de rust kwamen de jongelingen Robin Walk en Lars van Geelkerken in het spel waarbij laatstgenoemde al binnen een minuut een treffer mocht noteren. Vanaf de linkerflank kwam een lage voorzet van Dick Smits waarbij Lars van Geelkerken aan de tweede paal de bal kon binnen tikken (4-1). In de periode die volgde liet UDI goed spel zien waarbij voorin veel kansen werden gecreëerd. Vooral Wassenberg wist de geboden ruimte goed te benutten en scoorde twee keer kort na elkaar waarbij hij zijn kwaliteiten liet zien. Met nog een half uur te spelen kwam linkerverdediger Dimitri Cremers na bijna een jaar blessureleed voor de eerste keer weer binnen de lijnen.

Misschen wel de mooiste aanval van de avond begon met een lange pass van youngster Robin Walk die op links Wassenberg vind die vervolgens direct met buitenkant voet de bal voor het doel gooit waar Bart van Schijndel de beslissende tik kan geven zodat de 7-1 op het scorebord komt. In het restant van het duel volgen net iets teveel overtredingen zodat het spel vaak onderbroken wordt. Venray schiet via Nick Versteegen nog een keer op de lat maar ook UDI krijgt nog enkele grote mogelijkheden via ondermeer de beide van Geelkerken's. Na het laatste fluitsignaal kan de Udense aanhang tevreden zijn en maakt de selectie zich op voor het volgende oefenduel komende dinsdag uit bij BVV in Den Bosch.

UDI: Thijs van Hoeij, Frank Wijdeven (46. Robin Walk), Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (59. Dimitri Cremers), Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Bart van Schijndel, Abdes Assouiki, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (46. Lars van Geelkerken).