UDI op inzet naar verdiende winst tegen TEC (2-1)

De laatste weken was het Udense publiek niet echt verwend maar vandaag speelden de Udenaren een prima partij. Met veel inzet en sterk verdedigen kreeg TEC niet veel kansen. In de eerste helft had UDI al moeten scoren maar dat lukte nog niet. Na de rust waren het Wassenberg en Lars van Geelkerken die UDI op de dik verdiende voorsprong brachten. Het eigen doelpunt vlak voor het einde was enkele nog voor de statistieken. Eindelijk dus weer drie punten voor de Udense ploeg.

Ongetwijfeld zijn er afgelopen week stevige discussies geweest binnen de selectie naar aanleiding van de manier waarop men de wedstrijd in Schijndel weg gaf. Deze week begon trainer Gösgens in ieder geval met een aantal wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijden. Achterin bleef van Dijk op de bank en mocht Robin van Cuijk beginnen op rechtsachter. Op het middenveld kreeg Robin Walk de voorkeur bij afwezigheid van de geschorste Hofmeijer. Voorin mochten van Zuidam en van Schijndel vanaf de start beginnen zodat Wolf en Lars van Geelkerken op de bank moesten plaats nemen.

De start van de wedstrijd was een open duel met snelle combinaties aan beide zijden. Het eerste echte gevaar was voor TEC toen UDI-doelman Witjes redde op een laag schot en de inglijdende de Windt de bal op een haar na miste. Even later was het de uitstekende spelende spits Jip Bartels die goed inschoot maar wederom bracht Witjes redding. Aan de andere kant is de eerste goede kans voor van Schijndel nadat Assouiki goed doorkopt en van Schijndel met rechts de bal op de lat schiet. UDI heeft vandaag met van Zuidam weer veel beweging in de voorhoede en de achterhoede van TEC heeft de handen vol. Na een goede voorzet van Wassenberg is het van Zuidam die de voorzet op enkele centimeters na mist. Ook TEC krijgt met een snelle omschakeling kansen via ondermeer Joel Sanaky. Bij een afstandsschot van van Zuidam moet doelman van der Sman weer zijn kunnen tonen en tikt de bal over de lat. Aan Udense kant is het dan echt wachten op een treffer maar ondanks de belegering van het TEC-doel gaat de bal maar niet over de lijn. Ook een schot van Joep van Geelkerken na een uitstekende actie van van Zuidam gaat rakelings naast.

Na de rust gaat UDI verder waar het voor de rust op hield en begon direct met druk zetten op het doel van TEC maar tot echte kansen weet het niet te komen. Achterin blijft UDI sterk en fel op de man verdedigen, worden vrijwel alle kopduels gewonnen en krijgen de TEC-aanvallers nauwelijks mogelijkheden. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen weet UDI eindelijk de wedstrijd open te breken. Na een afgeslagen hoekschop is het Michiel van Zuidam, uitstekend spelend, die vanaf zo'n 20 meter een hard laag schot lost waar Wassenberg onderweg nog een teen tegen aan weet te zetten voordat de bal in het doel verdwijnt (1-0).

Voor UDI is de treffer het sein vol naar voren te spelen en even later is het Wassenberg die op links door komt en een harde lage voorzet geeft die door de ingevallen Wolf ternauwernood wordt gemist. Dan wordt ook de moe gestreden van Zuidam vervangen door Lars van Geelkerken. Na slechts enkele minuten laat Lars zijn neusje voor de goal zien wanneer hij een een-twee aan gaat met Wassenberg en alleen op doelman van der Sman af gaat. Met een beheerst stiftje plaatst hij de bal in de verre hoek en brengt daarmee de dik verdiende 2-0 voorsprong op het bord.

De bezoekers uit Tiel geloven het dan wel en missen in het restant van het duel de werkelijke overtuiging om het UDI nog lastig te maken. Toch krijgen de bezoekers nog een doelpunt cadeau wanneer een lage schot op het Udense doel belandt op een Udens been waarna de bal achter doelman Witjes verdwijnt. De tegentreffer is echter alleen voor de statistieken en kan niet verhinderen dat de Udense ploeg vandaag weer vertrouwen heeft getankt voor de komende wedstrijden. Meest positief was misschien nog wel de goede inzet op alle delen van het veld waarbij steeds de absolute wil om een duel te winnen nadrukkelijk zichtbaar was. Volgende week wacht de Udenaren de uitwedstrijd bij DOSKO in Bergen op Zoom en ook dan zal men op zoek gaan naar de drie punten.

UDI: Dennie Witjes, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Robin Walk (86. Nick van Dijk), Michiel van Zuidam (80. Lars van Geelkerken), Bart van Schijndel (66. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.