UDI op tandvlees voorbij Groene Ster (0-1)

Voetballend gezien wist UDI vandaag zeker niet te overtuigen maar de werklust van de spelers zorgde er wel voor dat de 0-1 voorsprong behouden bleef. Groene Ster zorgde zeker de tweede helft voor de nodige druk maar de Udense defensie bleef overeind en gaf geen enkele echte kans weg.

Na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Dongen stond voor UDI vandaag een lastige uitwedstrijd op het programma In Heerlerheide bij Groene Ster. Afgelopen jaar verloor men er nog kansloos met 1-5 en dus was de ploeg er op gebrand dit jaar een beter resultaat te halen. Bij UDI begon van Zuidam weer in de basis zodat Assouiki en van Schijndel beiden vanaf het middenveld speelden en van Geelkerken een linie terugzakte. Voor Robin van Cuijk betekende deze omzetting een plaats op de bank tijdens de start van de partij.

Het was de thuisclub die vanaf het begin de aanval zocht en al na acht minuten een uitstekende kans kreeg middels een schot van spits Miljkovic maar van Hoeij redde bekwaam. Aan Udense zijde kan het eerste kleine wapenfeit pas halverwege de eerste helft worden genoteerd wanneer Assouiki een bal richting doel kan koppen. Een volgende beste kans is er voor Kenny Tokaya maar zin inzet gaat ternauwernood langs de paal. Zo'n tien minuten voor rust mag UDI net buiten de zestien een vrije trap nemen. Het is Wassenberg die uiteindelijk uithaalt maar zijn schot ziet smoren in een woud van benen. Terwijl de verdediging van Groene Ster staat te slapen is het Assouiki die wel alert is en de vrijliggende bal op een meter van het doel het beslissende tikje geeft (0-1). Het tweede deel van de eerste helft is UDI sowieso wat sterker maar heeft het net als de gastheren vaak toch net iets te gemakkelijk balverlies.

In rust wordt bij de thuisclub Eloy Cox vervangen door Remo Gielkens (ex-EHC) waarmee de voorhoede nog meer kracht erbij krijgt. De eerste kans is er echter voor de Udenaren wanneer Wassenberg Assouiki met een steekbal voor doelman Thijssen zet maar deze keert de inzet. Het devies van de thuisclub is dan simpel: alle ballen lang en/of hoog naar voren en hopen dat er een bal goed valt. UDI wordt ook achteruit gedrukt maar de spelers schuwen niet het duel aan te gaan en voorkomen soms ook met wat geluk echt doelgevaar van de thuisclub. Het enige wat de Udense ploeg in deze fase mag worden verweten is dat men het soms nog te mooi voetballend wil oplossen in plaats van gewoon de bal weg te werken.

Wanneer dan ook nog spelers en publiek bij elk duel begin te praten wordt het voor scheidsrechter van den Elzen lastig om het overzicht te behouden maar de leidsman haalt vanmiddag een dikke voldoende. In de laatste minuten van de wedstrijd laat Groene Ster spits Miljkovic zich verleiden om onder de ogen van de scheidsrechter een tikje te geven aan doelman van Hoeij. De man in het zwart heeft geen andere keus als de speler met rood weg te sturen. In de extra tijd komt UDI nog bijna aan een tweede treffer wanneer de invallers Walk en Lars van Geelkerken respectievelijk net over en op de lat schieten. Na afloop van de partij bij UDI veel blije maar vooral ook vermoeide gezichten. De drie punten zijn echter binnen en dat is een prettige opsteker voor de Udenaren.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Joep van Geelkerken, Dick Smits, Randy Hofmeijer, Abdes Assouiki (74.Robin van Cuijk), Bart van Schijndel, Michiel van Zuidam (65. Lars van Geelkerken), Tim Wolf (83. Robin Walk) en Sam Wassenberg.