UDI overklast hekkensluiter AWC (8-1)

De Udenaren speelden vandaag een uitstekende wedstrijd waarbij vooral de werklust en inzet gedurende de volle negentig minuten een genot voor het oog waren. UDI speelde scherp en maakte netjes verdeeld over beide helften acht prima doelpunten. AWC kreeg buiten het doelpunt geen mogelijkheden om tot meer treffers te komen.

UDI begon vandaag met precies dezelfde basis-elf als afgelopen week toen met 1-3 werd gewonnen bij de Valk. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de Udenaren er vandaag zin in hadden. De eerste mogelijkheid was voor Lars van Geelkerken die diep werd gestuurd en oog in oog met doelman Stijn Verharen besloot zelf te schieten in plaats van afleggen op de meegelopen Assouiki. Na bijna twintig minuten wist UDI dan eindelijk het klasseverschil in een doelpunt uit te drukken. Een snel genomen vrije trap werd ingespeeld op Joep van Geelkerken die vanaf twintig meter met een droge knal de 1-0 op het bord zette. Direct erna kwam de tweede treffer toen Wassenberg op rechts werd aangespeeld die direct een voorzet gaf op Wolf. Hij neemt de bal aan, omspeelt twee tegenstanders en gaat ook voorbij de doelman waarna de 2-0 wordt binnen getikt.

Terwijl UDI nog geniet van het tweede doelpunt krijgt AWC aanvoerder Jorrit Giesbert de bal op de rand van de zestien ingespeeld en schuift de bal beheerst in de verre hoek (2-1). De UDI-supporters kijken dan even beteuterd wanneer Gijs de Kleyn op schitterende wijze de 2-2 binnen werkt maar gelukkig voor de Udenaren stond de speler van AWC in buitenspelpositie. Vanaf dat moment is het echter definitief UDI wat de klok slaat en heeft AWC de handen vol aan de vele aanvallen van de Udenaren. De eerste waarschuwing was een kopbal van Dick Smits die maar net naast gaat. Dit was echter slechts een voorbode want nauwelijks enkele minuten later is het wel raak wanneer Lars van Geelkerken een geweldige steekpass door het midden geeft op Assouiki die vrij voor de doelman verschijnt en beheerst de 3-1 binnen schiet. Even later is het weer dezelfde combi die ook de vierde treffer verzorgd. Nu wordt Lars van Geelkerken met een schuine pass op rechts weggestuurd die vervolgens een strakke lage voorzet geeft die door Assouiki aan de twee paal wordt binnen getikt.

Na de rust gaat UDI in volle vaart verder en is het direct Wassenberg die met een hard schot net naast schiet. De UDI-spits die vandaag een prima wedstrijd speelde, maar niet wist te scoren, was even later dan weer wel verantwoordelijk voor een fraaie pass op Lars van Geelkerken. De hoge bal werd goed aangenomen, even goed gelegd en vervolgens droog binnen geknald (5-1). Bij AWC lijkt dan alle energie definitief weg te vloeien en verlangen een aantal spelers al nadrukkelijk naar de warme douche. UDI gaat echter vrolijk verder en het is Anpong die doelman Verharen dwingt tot een uiterst reflex. Helaas voor hem is het uitstel van executie want uit de opvolgende hoekschop kopt Nick van Dijk de zesde Udense treffer binnen. Aan beide zijden wordt er dan flink gewisseld maar aan het spelbeeld wijzigt niets. De Udense ploeg blijft vrolijk aanvallen en het blijft dan ook genieten voor de toeschouwers. Met nog zeven minuten te gaan is het de naar rechts uitgeweken Wassenberg die een goede voorzet geeft die door Lars van Geelkerken aan de eerste paal binnen kopt (7-1). Even later is Wassenberg bijna bij zijn eretreffer van vandaag maar de paal staat een doelpunt in de weg. Het slotaccoord is weer voor UDI wanneer van Zuidam een steekpass geeft op van Dijk die de bal breed legt waar Dick Smits de achtste treffer op het scorebord brengt. Een prima overwinning voor de Udense ploeg tegen een tegenstander welke duidelijk zwakker was maar aangetekend moet worden dat UDI zich positief onderscheidde door ondanks de voorsprong niet te verslappen en te blijven combineren. Volgende week treft men in Oss met OSS'20 een tegenstander die aanmerkelijk hoger moet worden ingeschat. Met de inzet van vandaag moeten ook dan de drie punten echter mogelijk zijn.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong (70. Tomas Hendriks), Nick van DIjk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Randy Hofmeijer (60. Robin Walk), Lars van Geelkerken, Tim Wolf (77. Michiel van Zuidam) en Sam Wassenberg.