UDI wint na sterk begin bij OSS'20 (1-3)

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten voor de Udenaren. Voor de rust was men heer en meester en kwam terecht op een 0-2 voorsprong. Na de rust scoorde OSS'20 snel de aansluitingstreffer waarna bij UDI weinig meer lukte. Het middenveld werd overlopen en achterin kregen de aanvallers van de Ossenaren veel ruimte. De beslissing viel echter toen uit een van de weinige uitvallen UDI een vrije trap kreeg op de rand van de zestien meter die door Dick Smits werd binnen gekruld.

Zoals verwacht begon UDI vandaag in het regenachtige en winderige Oss met dezelfde basiself als de afgelopen twee wedstrijden. Het eerste kwartier gebeurd er nog niet veel voor de doelen maar is het vooral UDI wat in balbezit is. Na iets meer dan een kwartier is het eerste gevaar voor het doel direct raak. Een kort genomen hoekschop wordt door Dick Smits ingebracht en belandt voor de voeten van Assouiki die met een droge lage volley de bal binnen schiet. UDI is dan los en combineert er lustig op los terwijl OSS'20 even kwijt is hoe men het beste kan verdedigen. Na een onderschepping van de bal op het middenveld zet Dick Smits een combinatie op met Wassenberg die meteen weer doorspeelt op de linkerflank waar Smits een afgemeten voorzet aflevert welke aan de tweede paal door Lars van Geelkerken wordt binnen gewerkt (0-2). De Udenaren blijven vervolgens de veel betere ploeg en krijgt ook nog kansen via Wassenberg (redding doelman) en Assouiki (schot net naast). Bij de gastheren hebben vooral de beide vleugelverdedigers (Ikanubun en Mangandu) erg veel moeite de tegenstanders af te stoppen.

In de rust heeft OSS"20 trainer van Vugt ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat de thuisclub anders moest gaan spelen. De beide vleugelverdedigers werden inderdaad vervangen en direct vanaf het eerst fluitsignaal stond een herboren OSS'20 op het veld. Er werd veel feller gespeeld en de voorhoede, met name Ferhat Coskun, produceerde veel meer dreiging. Al na vier minuten kreeg de thuisclub de beloning voor die inzet en was het Coskun die eenvoudig profiteerde van een misverstand tussen van Dijk en Hofmeijer en beheerst de 1-2 binnen schoot. Bij UDI lijkt dan zo ongeveer alles wat mis kan gaan ook mis te gaan want er komen nauwelijks nog ballen aan en OSS'20 zorgt voor veel druk op het Udense doel. UDI krijgt pas na een kwartier de eerste mogelijkheid wanneer een lange bal op Wassenberg wordt gespeeld die uitstekende terugkopt op de meegelopen Lars van Geelkerken die zijn schot echter op de lijn gekeerd ziet worden. Even later krijgt Coskun weer een prima kans maar nu redt UDI-doelman van Hoeij. De druk van OSS'20 wordt groter en de kans op de gelijkmaker lijkt groter dan dat UDI de voorsprong uit bouwt. Een vrije trap van Martijn Kuijpers gaat via de muur naast en even later redt van Hoeij weer op een goede inzet.

Met iets minder dan een kwartier te spelen is het een van de spaarzame uitvallen van de Udense ploeg in de tweede helft wanneer Wassenberg op de rand van de zestien alleen met een overtreding kan worden gestopt door Martijn Kuijpers. Iets rechts voor het doel is dat een uitgelezen plek voor linkerverdediger Dick Smits om zijn traptechniek te laten zien en beheerst krult hij de bal over de muur in het doel (1-3). Het verzet van de thuisclub is dan ook direct gebroken en UDI kan het restant van de wedstrijd redelijk simpel uit spelen. In de slotminuut krijgt Assouiki nog een goede kans maar zijn lob eindigt in de handen van doelman van de Leest. UDI wint ook dit derde duel op rij al had het een tijdje veel moeite met de thuisclub. Volgende week wacht in Uden het treffen met koploper Gemert en ook dan wil men uiteraard drie punten noteren om zich weer bovenin de top van de ranglijst te nestelen.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van DIjk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Randy Hofmeijer (70. Robin Walk), Lars van Geelkerken, Tim Wolf (77. Bart van Schijndel) en Sam Wassenberg.