UDI wint oefenduel van Brabantia (2-3)

De competitiewedstrijd tegen TOP werd afgelast vanwege de slechte gesteldheid van de velden. De Udenaren speelden daarom vandaag in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven vriendschappelijk tegen eerste klasser Brabantia en won met 2-3.

Brabantia UDI00In de loop van de week werd al duidelijk dat de sneeuw, regen en vorst voetballen op het Udense Sportpark vrijwel onmogelijk zou maken. Die verwachting bleek s'ochtends ook uit te komen en dus werd de wedstrijd tegen TOP afgelast. Later in het seizoen met hopelijk betere weersomstandigheden gaan we opnieuw een poging wagen. Om toch in het ritme te blijven werd er een vriendschappelijke wedstrijd vastgesteld tegen Brabantia. De wedstrijd tegen deze eersteklasser onder technische leiding van de ex-UDI trainers Chris van den Dungen en Reggie van Gennip werd gespeeld in het stadion van Fc Eindhoven. De Eindhovense ploeg staat op een nette vierde plaats achter de topfavorieten voor de titel Halsteren, Gestel en DESO.

De eerste kans voor de Udenaren was voor Bart van Schijndel, die centraal voorin begon, maar de doelman van Brabantia keerde zijn inzet. Even later weet Brian Vialle, A1-keeper maar vanmiddag onder de lat bij UDI 1, zich tweemaal te onderscheiden. Eerst redt hij uitstekend op een schot van dichtbij en later weet hij een mooie lob net voldoende te verlengen zodat deze via de lat in het spel blijft. De tweede kans voor de Udenaren is raak wanneer Wolf via een goede combinatie voor het doel komt en via de binnenkant van de paal binnen schiet. Brabantia heeft veel technisch vaardige spelers maar weet weinig gevaar te stichten. Halverwege komt men echter toch op gelijke hoogte wanneer de scheidsrechter een lichte duw van de Ruijter bestraft met een penalty die goed benut wordt (1-1). Terwijl Brabantia nog een kans krijgt die gekeerd wordt door Vialle krijgt UDI aan de andere kant legio kansen om weer op voorsprong te komen. Kansen voor van Schijndel, Assouiki en Wolf (2x) brengen echter geen treffers. In de slotminuut van de eerste helft is het dan toch raak wanneer Smits een hoekschop neemt en Assouiki de bal simpel kan intikken.

Na de pauze blijven Hofmeijer en van Schijndel achter en komen van Cuijk en van Zuidam in het spel. De eerste offensieve actie van de Udense ploeg is direct raak wanneer rechtsachter de Ruijter opstoomt en middels een goede een-twee vrij voor het doel wordt gezet. Hij bedenkt zich geen moment en schiet de bal hard in de korte hoek binnen (1-3).

Even later schiet van Zuidam goed op doel maar weet de doelman met een goede reactie de bal te keren. Nog geen minuut later is het Wolf die hard de lat raakt. Halverwege de tweede helft krijgt Brabantia nog een kans en die bal wordt van net buiten de zestien beheerst in de linkerbenedenhoek geschoten buiten bereik van doelman Vialle (2-3). In de laatste tien minuten neemt Brabantia voor het eerst in de wedstrijd een klein overwicht maar tot grote kansen komt het niet meer en dus blijft het 2-3 voor de Udenaren. Volgende week gaat eenieder carnaval vieren en dan is het over twee weken tijd voor de wedstrijd in en tegen Schijndel.

UDI: Brian Vialle, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki, Randy Hofmeijer (46. Robin van Cuijk), Lars van Geelkerken (64. Sam Wassenberg), Tim Wolf en Bart van Schijndel (46. Michiel van Zuidam).