UDI wint spannend duel bij TOP (3-4)

In een meer spannende dan goede wedstrijd was UDI vandaag TOP de baas. Na een 1-2 ruststand en 3-3 tussenstand scoorde Michiel van Zuidam de winnende treffer in het laatste kwartier van het duel. TOP was vooral gevaarlijk bij hoge ballen maar wist onvoldoende te profiteren van de kansen die men kreeg om de punten in eigen huis te kunnen houden.

Naar schatting ruim driehonderd toeschouwers, veruit het merendeel ervan uit Uden, hadden een plaatsje weten te vinden aan de zonnige zijde van het Frans Heesen stadion waar beide teams elkaar troffen op het veld van FC Oss. De thuisploeg trad overigens aan in een zeer jonge samenstelling waarbij doelman de Bruijn en Govers met hun 23 jaar de oudsten waren. Al vanaf het begin was duidelijk dat de Ossenaren er zin in hadden en onbevangen begonnen aan de wedstrijd. Bij UDI was men in het begin net even niet scherp genoeg waardoor men al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan keek. Op links kreeg van Sonsbeek teveel ruimte waarna een voorzet volgde op de inlopende Zonnenberg die in een duel met Assouiki de schoen als laatste tegen de bal wist te zetten.

Voor UDI was dat blijkbaar het sein dat de wedstrijd echt begonnen was want direct was er dreiging. Een eerste kopbal van van Geelkerken eindigde nog in de handen van doelman Bas de Bruijn maar even later was er dan toch de gelijkmaker. Het was Tim Wolf die op rechts zijn tegenstander Govers voorbijsnelde alsof deze er niet stond en een pasklare voorzet gaf op Wassenberg die strak binnen schoot. De Udenaren beheersen dan de wedstrijd en komen na twintig minuten ook verdiend op 1-2 wanneer er een lange voorzet komt vanaf links welke Wassenberg met de nodige inzet weet te controleren en terug legt op de inkomende Assouiki die de bal binnen werkt. Even later is er nog een schot van Wassenberg dat voorlangs gaat. Het restant van de eerste helft kent nauwelijks vermeldenswaardige momenten al valt op dat aan beide zijden toch veelvuldig en slordig balverlies wordt geleden.

Na de rust is het TOP dat fel begint en weer snel tot scoren komt. Nu is het de handige Stijn Rambach die tot dan nauwelijks in beeld was geweest die op rechts te veel ruimte krijgt van Dick Smits en in alle vrijheid een voorzet kan geven die door Erciyas perfect wordt ingekopt. Direct erna krijgt TOP via van Sonsbeek weer een prima kans maar zijn volley mist het doel. Nog binnen de vijf minuten is het echter tch weer UDI dat op voorsprong komt. Het is linkeraanvaller Michiel van Zuidam die met een lange bal wordt gelanceerd en op snelheid richting het TOP-doel gaat. Met een tweetal verdedigers bij zich weet van Zuidam echter de rust te bewaren en met een goede schijnbeweging staat hij alleen voor doelman de Bruijn die met een bekeken schot wordt gepasseerd (2-3). De wedstrijd gaat nu flink op en neer en al vanaf de aftrap krijgt TOP weer een kans wanneer Rambach voorzet maar Govers zijn kopbal gekeerd ziet worden door UDI-doelman van Hoeij die gaandeweg de tweede helft steeds meer ingrepen moest doen. We zijn dan pas negen minuten na de rust en weer valt er een doelpunt, nu in het voordeel van TOP. Een vrije trap van Rob van Sonsbeek valt achter de Udense verdediging op het hoofd van de volledig vrijstaande Erciyas die wederom met het hoofd weet te scoren. De verbijstering bij de Udense aanhang is groot wanneer even later Pusters een grote kans op de voorsprong laat liggen. De achterhoede van de Udenaren ziet er dan niet echt goed uit en heeft grote moeite zich staande te houden. TOP probeert dan aan te zetten voor een offensief maar weet ondanks veelvuldig balbezit uiteindelijk geen echte doelrijpe kansen te produceren. Inmiddels is de fase van de wissels aangeboden en gaan bij UDI Nick van Dijk en de moegestreden Wolf naar de kant voor van Schijndel en van Cuijk.

Met nog twaalf minuten op de klok kwam UDI op voorsprong toen na een voorzet vanaf rechts de bal op de rand van de zestien voor de voeten komt van Michiel van Zuidam. De aanvaller draait kort weg van zijn directe tegenstander en verrast doelman de Bruijn met een bekeken schot in de korte hoek die via de paal binnen valt (3-4). TOP gaat dan alsnog op zoek naar de gelijkmaker die het op basis van sommige fases van het spel misschien ook wel verdiend had maar de ploeg miste net voldoende stootkracht en wat geluk om de gelijkmaker af te dwingen. Eerst is het Aram Pusters die voor open doel een lage voorzet net mist en even later gaat van Hoeij met gevaar voor eigen leven het duel in om zijn doel schoon te houden. Het levert enkele minuten verzorging op maar de Udenaar kan verder. Na zeven minuten extra tijd vindt scheidsrechter van Grinsven het genoeg geweest en fluit voor de laatste keer. UDI neemt daarmee drie belangrijke punten mee uit Oss en staat inmiddels met negen punten uit vier duels op een nette tweede plaats. Volgende week wacht thuis de volgende derby wanneer Schijndel op bezoek komt, de ploeg die dit weekend de eerste winst van deze competitie wist te behalen in het duel tegen de Valk.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk (74. Bart van Schijndel), Dick Smits, Randy Hofmeijer (85. Lars van Geelkerken), Abdes Assouiki, Joep van Geelkerken, Michiel van Zuidam, Tim Wolf (74.Robin van Cuijk) en Sam Wassenberg.