UDI wint van bijzonder TOP-team (5-0)

Het was een bijzondere voorbereiding vandaag op de wedstrijd omdat er al snel berichten binnen kwamen dat diverse spelers van TOP 1 niet wilden spelen. Uiteindelijk bleek een combi van TOP 2 en jeugdspelers met een half uur vertraging op het veld te verschijnen. Het werd een ontmoeting waarbij de TOP-formatie goed zijn best deed  en UDI vijf keer wist te scoren. Door deze winst klimt UDI naar de derde plaats van de ranglijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak niemand van de aanwezigen in de kantine over de Udense ploeg maar waren de eerste verhalen uit Oss het gesprek van de dag. Het bleek dat het bestuur van de Osse vereniging trainer van Cleef vanmiddag met onmiddelijke ingang op non-actief had  gezet. Het gevolg van deze mededeling aan de selectie was dat een groot deel van de selectie van TOP vervolgens aan gaf niet te zullen spelen. In allerijl werden een groot aantal spelers van het tweede team opgetrommeld en aangevuld met spelers uit de jeugd werd afgereisd naar Uden. De wedstrijd op sportpark Parkzicht begon uiteindelijk met een half uur vertraging.

UDI begon geconcentreerd aan het duel en kreeg al direct twee kansen via Joep van Geelkerken maar doelman Kuilder stond op zijn plek. In de tiende minuut was het wel raak toen na een hoekschop Robin van Cuijk een schietkans kreeg. Hij nam de bal net buiten de zestien vol op de slof en via de onderkant lat stuitte de bal achter de doellijn (1-0). Vrijwel direct hierna was het van Mossel die een goede kans kreeg maar doelman Vialle redde prima. Binnen twee minuten na de eerste treffer kwam UDI op 2-0 toen Joep van Geelkerken goed combineerde en met een bekeken actie de bal binnen schoot. De Osse gelegenheidsformatie bleef beheerst spelen en probeerde steeds voetballend de oplossing te vinden. Mede door de snelle 2-0 voorsprong is bij de thuisclub de absolute wil om door te drukken ook niet aanwezig en dus is het een redelijk vlakke wedstrijd met af en toe een kansje. Wassenberg is nog een keer dichtbij een treffer maar weer is doelman Kuilder alert. Ook TOP krijgt nog een kans via een kopbal maar doelman Vialle weet redding te brengen.

Na de rust is het spelbeeld hetzelfde met UDI dat de aanval kiest maar aanvankelijk niet echt overtuigd. Toch komt UDI op 3-0 wanneer Lars  van Geelkerken vanaf zo'n meter of vijf en twintig een vrije trap mag nemen en op de hem kenmerkende wijze snoeihard en met de nodige beweging de bal in de kruising schiet.

{youtube}0cQnHi_rCn4{/youtube}

Het meeste gevaar van de Udenaren komt vandaag vanaf de linkerflank waar Michiel van Zuidam zijn directe tegenstander keer op keer de baas is. Het is uit een van deze voorzetten van van Zuidam dat Wassenberg bijna de vierde treffer kan maken. Even later is het dan toch raak wanneer Tomas Hendriks een vrije trap mag nemen en Bart van Schijndel de bal voldoende van richting kan veranderen. Met het inbrengen van Wolf (die nog niet helemaal fit was) werd de druk op TOP verder op gevoerd en kreeg UDI meer kansen. Kansen voor Wolf, Lars van Geelkerken en van Schijndel leveren echter geen treffers op. Zo'n tien minuten voor tijd valt de laatste treffer wanneer Wassenberg in de zestien wordt gevloerd en hij zelf de strafschop weet te benutten. UDI haalt daarmee in een matige wedstrijd een 5-0 overwinning en zet daarmee de goede reeks van zestien punten uit zes duels voort. Bovendien staat het nu op een gedeelde derde plek in de Hoofdklasse B.

Aanstaande dinsdag speelt UDI in kwartfinale van de Omroep Brabant Cup thuis tegen de koploper van de zaterdag Topklasse Kozakken Boys. Aanvang van de wedstrijd op dinsdag 7 april is om 20:00 uur en de entree is gratis. Volgende week speelt UDI wederom thuis en dan komt De Valk uit Valkenswaard op bezoek.

UDI: Brian Vialle, Robin van Cuijk, Tomas Hendriks, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (28. Jaap Benkers), Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken, Robin Walk (64. Tim Wolf), Michiel van Zuidam, Abdes Assouiki (38. Bart van Schijndel) en Sam Wassenberg.