UDI wint winderig duel van Uno Animo (3-1)

Na de trainingsstage in Turkije wachtte zaterdagavond op het Udense kunstgras een oefenwedstrijd tegen Uno Animo, een tweede klasser uit Loon op Zand. Na een gelijkopgaand begin kwam UDI op een 0-1 achterstand. Het laatste kwartier voor rust werd de stand echter recht gezet en ging men met 3-1 de rust in. Na de rust was het niveau van het duel een stuk minder en werd er ook niet meer gescoord.

Bij de Udenaren ontbraken vandaag Thijs van Hoeij en Ritchie-Sam Anpong wegens blessures. Centraal achterin begonnen Nick van Dijk en Tomas Hendriks. Op het Udense kunstgras was het net als in de rest van Nederland erg winderig en was het zeker voor de aanwezige toeschouwers een strijd tegen de gure wind. De eerste twintig minuten van het duel gebeurde er nauwelijks iets voor de beide doelen maar was het een gelijkopgaande strijd met twee ploegen die beiden vroeg de tegenstander onder druk wilden zetten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Uno Animo toen de Ruijter balverlies leed en dit direct werd afgestrafd door de aanvoerder van Uno Animo die met een bekeken boogbal doelman Witjes kansloos liet. Even later ontsnapte UDI aan een tweede tegentreffer toen een goede aanval op de paal eindigde. Na iets meer dan een half uur kwam UDI eindelijk tot scoren. Een vrije trap vanaf links door Dick Smits werd binnengelopen door Nick van Dijk (1-1). Enkele minuten later was het alweer raak. Vanaf een meter of vijfentwinitig mocht Dick Smits vanaf rechts aanleggen en zoals we inmiddels bijna gewoon zijn gaan vinden krulde hij de bal weer in de rechterbovenhoek. Bij de gasten uit Loon op Zand was direct de concentratie verdwenen en nog voor de rust was het Sam Wassenberg die een korte terugspeelbal onderschepte, beheerst de doelman omspeelde en de 3-1 binnen schoot.

Na de rust waarbij aan beide zijden de nodige wissels werd gedaan was de opleving van voor de rust weer verdwenen. Ook de bezoekers geloofden het wel en dus werd het een matig duel waarbij menig toeschouwer voortijdig de warme kantine op zocht. Halverwege de tweede helft kreeg invaller Robin van Cuijk door goed doorzetten nog een mooie kans maar de redding van de doelman van Uno Animo was ook uitstekend. Ruim tien minuten voor het einde van het duel was er een klein opstootje toen scheidsrechter van Daal niet floot na een pittige overtreding op Robin van Cuijk. Een vervolgovertreding zorgde ervoor dat ineens veel mensen op het speelveld stonden. Kort erna was de rust echter weer teruggekeerd en werd het duel uitgespeeld. Doelpunten kwamen er niet meer en dus was het na exact 45 minuten in de tweede helft einde wedstrijd. Komende dinsdag speelt UDI de volgende oefenwedstrijd uit tegen OJC Rosmalen (20:00 uur).

UDI: Dennie Witjes, Thijmen de Ruijter (22. Jaap Benkers), Tomas Hendriks, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken (46. Robin van Cuijk), Abdes Assouiki (58. Bart van Schijndel), Robin Walk (46. Randy Hofmeijer), Michiel van Zuidam (46. Lars van Geelkerken), Tim Wolf en Sam Wassenberg.