UDI zonder moeite voorbij Groene Ster (2-0)

In een wedstrijd zonder veel hoogtepunten waren de kansen voor beide partijen op één hand te tellen. Voor de rust was de beste kans voor Groene Ster maar invaller-doelman Vialle pareerde de inzet uitstekend. Na de rust kreeg UDI de kansen en wist ook twee keer te scoren. Uiteindelijk daarmee een dik verdiende overwinning voor de Udenaren.

De wedstrijd begon voor de Udenaren met de nodige mutaties. Doelman Witjes raakte afgelopen week ook geblesseerd en dus moest vandaag A1-doelman Brian Vialle vanaf de aftrap het doel in. Ook de van een schorsing terug gekeerde aanvoerder Hofmeijer begon in de basis ten koste van Robin Walk. Het spel van het eerste kwartier was erg gezapig met twee ploegen die vooral het balbezit belangrijk vonden. De eerste kans voor Groene Ster was een vrije trap vanaf zo'n achttien meter. De ervaren Remo Gielkens plaatst zich achter de bal en krult de bal naar de verre hoek maar doelman Vialle heeft een perfecte redding in huis. Pas een minuut of tien voor de rust is er de eerste noemenswaardige kans voor de Udenaren wanneer Lars van Geelkerken de bal doorspeelt op Bart van Schijndel maar zijn schot gaat over.

Na de rust begint UDI wat feller en is het Groene Ster dat terug gedrongen wordt. Wanneer Lars van Geelkerken binnen de zestien meter naar de grond gewerkt wordt denkt heel UDI aan een strafschop maar scheidsrechter Tunnissen weigert de bal op de stip te leggen. Een minuut later is het dan toch raak wanneer vanuit het centrum de bal naar de opkomende back Robin van Cuijk wordt gespeeld die bijna vanaf de zijlijn een perfecte voorzet geeft op het hoofd van de inlopende Sam Wassenberg en daarmee de verdiende 1-0 voorsprong voor de Udense ploeg. In de opvolgende fase heeft UDI het meeste balbezit zonder tot echte kansen te kunnen komen.

Veel kleine overtredingen zorgen er ook voor dat het spel niet echt vooruit wil. Ruim een kwartier voor tijd gaat de wedstrijd definitief op slot wanneer UDI haar tweede treffer maakt. Uit een scrimmage voor het doel valt de bal voor de voeten van Dick Smits maar dat schot wordt geblokt en valt voor de voeten van Joep van Geelkerken die de bal goed laag houdt en deze netjes in de rechter benedenhoek plaatst (2-0). De wedstrijd is daarmee afgelopen en voor de Udenaren dus drie zeer welkome punten. Volgende week staat voor UDI weer een thuiswedstrijd op het programma wanneer het Baronie uit Breda ontvangt.

UDI: Brian Vialle, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken (70. Michiel van Zuidam), Randy Hofmeijer, Tim Wolf (85. Abdes Assouiki), Bart van Schijndel  en Sam Wassenberg.