Wassenberg leidt UDI voorbij Schijndel (4-1)

UDI had vandaag de eerste vijftien minuten de nodige tegenstand van Schijndel maar gaandeweg de wedstrijd nam UDI het heft in handen en via drie doelpunten van Wassenberg namen de Udenaren een 3-1 voorsprong. Invaller Walk trof met een schitterend afstandsschot ook doel waarmee de 4-1 eindstand op het bord kwam. Een uitstekende en overtuigende overwinning  van de Udenaren.

Bij UDI stond vandaag Denny Witjes onder de lat nadat Thijs van Hoeij afgelopen donderdag tijdens de training een enkelblessure op liep en is waarschijnlijk een aantal weken uitgeschakeld. Verder stond dezelfde basis op het veld als een week eerder tegen TOP. Het begin is wat aftastend op het door de motregen gladde veld. Na negen minuten zijn het de bezoekers die kunnen juichen nadat een aanval die begint op links voor de voeten valt van Schapendonk die met een bekeken schot de 0-1 binnen werkt. Binnen een minuut is de stand echter alweer gelijk wanneer UDI een aanval opzet op rechts. Het is Wolf die op de hem kenmerkende wijze voorbij de tegenstander gaat en een hoge voorzet geeft richting Wassenberg. Deze torent hoog boven iedereen uit en knikt strak in de bovenhoek de gelijkmaker binnen. De Udenaren raken dan langzaamaan op stoom en de volgende kans is voor Zuidam die binnendoor komt en zijn schot nauwelijks naast ziet gaan. Schijndel krijgt in een counter via Dirk van Eck nog een grote kans maar zijn schot gaat ruim naast. UDI heeft dan de volledige controle over de wedstrijd en krijgt nog prima kansen via Wassenberg (schot net naast) en een kopbal van de Ruijter die van de lijn wordt gehaald. Doelman Timo de Louwere redt voor de rust nog tweemaal op verwoestende schoten van Hofmeijer en Wassenberg en voorkomt daarmee een achterstand voor de bezoekers.

UDI Schijndel3

Na de rust gaat UDI verder waar het voor de rust is gestopt en de druk op Schijndel wordt meteen opgevoerd. Binnen een minuut komt UDI dan eindelijk op de verdiende voorsprong wanneer Anpong een lange bal verstuurd richting Wassenberg die goed doorgaat en de bal wat gelukkig in de kluts krijgt waarna de 2-1 kan worden genoteerd. Na ruim een kwartier gaat de wedstrijd definitief op slot wanneer Wassenberg op zo'n twintig meter voor het doel goed ziet dat Schijndel-doelman de Louwere te ver voor het doel staat en met een bekeken stift werkt de Udense spits de 3-1 binnen.

Bij Schijndel gaan de kopjes dan echt naar beneden en de bezoekers weten nauwelijks nog tot kansen te komen. UDI blijft de aanval zoeken en krijgt kansen via ondermeer Wolf en de Ruijter. Met nog twintig minuten op de klok komt Robin Walk binnen de lijnen voor van Zuidam. De jongeling laat zich meteen zien en bekroont zijn invalbeurt met een schitterend doelpunt. Uit een hoekschop krijgt hij de bal ruim twintig meter voor het doel aangespeeld en ziet dat er ruimte is voor een afstandsschot. Hij raakt de bal perfect en ziet deze over alles en iedereen heen in de linkerbovenhoek verdwijnen. In de resterende tijd krijgt UDI nog diverse kansen via ondermeer Assouiki en invaller van Schijndel maar doelpunten komen er niet meer. Een overtuigende winst van de Udense ploeg die zich met deze overwinning op de tweede plek van de ranglijst handhaven. Volgende week zondag staat de lastige uitwedstrijd bij TEC in Tiel op het programma.

UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk, Dick Smits (78. Tomas Hendriks), Randy Hofmeijer, Abdes Assouiki, Joep van Geelkerken (58. Bart van Schijndel), Michiel van Zuidam (71. Robin Walk), Tim Wolf en Sam Wassenberg.